Hoe we werken

World Vision wil dat kinderen gezond zijn, onderwijs krijgen en opgroeien in een veilige leefomgeving. Om dit te bereiken werken we nauw samen met de familie zelf, de omgeving en lokale en internationale organisaties. In 100 verschillende landen bereiken we jaarlijks miljoenen mensen met noodhulp en duurzame ontwikkeling. We maken geen onderscheid naar geloof, etniciteit of politieke overtuiging. In 15 jaar willen we onszelf op iedere plek overbodig maken. 

We pakken de oorzaken van armoede en onrecht aan. Dit doen we op drie verschillende manieren:

Kindsponsoring: Duurzame ontwikkeling

We investeren niet alleen in het sponsorkind, maar ook in de familie en de omgeving. Op deze manier veranderen we complete gebieden. Dat doen we samen met onze sponsors, die de projecten ondersteunen.

Noodhulp & wederopbouw

Waar rampen of conflicten zijn, zijn kinderen het meest kwetsbaar. Daarom zijn we bij rampen binnen 24 uur ter plaatse met noodhulpgoederen, zoals water, voedsel, tenten en medicijnen.

Opkomen voor kinderen & beleidsbeïnvloeding

We willen dat nationale regeringen en lokale leiders zich verantwoordelijk gaan voelen voor de toekomst van hun kinderen. We komen op voor de rechten van het kind, zo vaak mogelijk, op zo veel mogelijk plekken.

Onze wereldwijde impact

De resultaten die we boeken en de impact die we maken, leggen we vast in onze Global Power Claims. Dit zijn statements die iets vertellen over de feitelijke impact die we met ons werk maken.