GENOEG is GENOEG

Stop honger nu. Voor ieder kind.

Voor kinderen op de gevaarlijkste plekken ter wereld is honger een constante bedreiging

Miljoenen kinderen zijn de dupe van een ongelijk voedselsysteem. Juist op plekken van rampen en conflicten, zijn kinderen het meest kwetsbaar. Denk aan Afghanistan, Zuid-Soedan of Mali. 

Voedselhulp en andere levensreddende steun is dringend nodig om de dood van duizenden kinderen te voorkomen.
Word donateur en help kinderen in noodsituaties de wereldwijde hongercrisis te overleven.

Mujeb kan geen kind zijn

Mujeb (12) uit Afghanistan is de enige kostwinner in zijn gezin. Door de stijgende voedselprijzen moet hij gevaarlijke werk doen om zijn gezin te voorzien van eten en kan hij niet naar school.

Naast Mujeb zijn er honderden kinderen in Afghanistan die strijden tegen honger. De recente aardbeving heeft de situatie in het land alleen maar meer verslechterd. World Vision biedt directe noodhulp, zoals voedsel en medische hulp.

*Mujeb is een pseudoniem

Samen zeggen we: GENOEG is GENOEG

Geen enkel kind hoeft honger te lijden als we NU in actie komen. Dankzij jouw hulp kunnen kinderen die geconfronteerd worden met extreme honger en ondervoeding overleven, herstellen en bouwen aan een toekomst. Help je mee?

Voor 12 euro geef je een ondervoed kind een

maand voedzaam te eten

Jouw gift maakt direct impact

Jij helpt kinderen op de gevaarlijkste plekken ter wereld met:

 • Directe noodhulp: voedzaam eten, schoon water, onderdak en gezondheidszorg
 • Kindvriendelijke opvangplekken
 • Het voorkomen van (seksueel) geweld en uitbuiting
 • Bescherming en herstel voor slachtoffers
 • Steun en trainingen voor gezinnen om veerkrachtig en zelfvoorzienend te worden
 • Onderwijs

Genoeg voor ieder kind

Jouw gift geeft kinderen niet alleen voedsel en water, maar ook hoop en een toekomst. Samen kunnen we het verschil maken voor kinderen die dringend hulp nodig hebben tijdens deze onvoorstelbare hongercrisis.

Wij geloven dat er GENOEG is in deze wereld voor elk kind, waar ze ook wonen of met welke crisis ze ook te maken hebben.

Jouw maandelijkse gift verandert levens

Veelgestelde vragen

Hier vind je een lijst met de meest gestelde vragen over donateur worden via World Vision. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via onze socials of via de mail.

 • Hoe weet ik of mijn donatie goed terecht komt?

  World Vision is door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) benoemd als Erkend Goed Doel en bezit het CBF-keurmerk voor goede doelen. Als Erkend Goed Doel dragen we bij aan een betere wereld, gaan we met elke euro zorgvuldig om, leggen we hiervan verantwoording af en laten we ons onafhankelijk controleren. Bekijk ons jaarverslag.

 • In welk land komt mijn donatie terecht?

  Je bijdrage wordt besteed op plekken waar de kinderen het meeste gevaar lopen. Op dit moment help jij kinderen uit Oekraïne, Syrië, Afghanistan, Democratische Republiek Congo, Zuid Soedan, Mali, Honduras en Filipijnen.

 • Is World Vision christelijk?

  Ja, wij zijn een christelijke organisatie. Dit betekent dat het onze missie is om Jezus’ voorbeeld te volgen door onvoorwaardelijke liefde te tonen aan de armen en onderdrukten. We zijn er voor ieder kind.

 • Vanaf welk bedrag kan ik doneren?

  Doneren kan vanaf 7,50 euro per maand. Met dit bedrag geef je een kind een maand te eten. Meer informatie over donateurschap vind je op deze pagina.

Wie is World Vision?

Wij zetten ons in voor de meest kwetsbare kinderen, waar ze ook wonen en wat hun achtergrond ook is. We willen ze geven wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Samen met lokale gemeenschappen werken we aan een blijvende verandering voor de meest kwetsbare kinderen wereldwijd. Zodat vreugde weer een plek krijgt in hun leven. Dit doen we met hart en ziel omdat we geïnspireerd zijn door Jezus.