Onze mensen

Maak kennis met de mensen die zich met hart en ziel inzetten voor kwetsbare kinderen. Waar komen ze vandaan en wat drijft hen?

Hoe het begon: een gebroken hart

Halverwege de vorige eeuw was de Amerikaan Bob Pierce op reis in China. Een Amerikaanse lerares, Tena Holkenboer, stelde hem voor aan een gehavend, verlaten meisje met de naam White Jade. Tena had de middelen niet om voor White Jade te zorgen. Bob gaf de vrouw zijn laatste vijf dollar en beloofde dat hij vanaf die dag elke maand vijf dollar zou sturen, zodat Tena voor het meisje kon blijven zorgen.

De ontmoeting was een keerpunt in Bobs leven. Zijn lijfspreuk was: “Laat mijn hart gebroken worden door de dingen die het hart van God breken”. In 1950 richtte hij World Vision op en drie jaar later startte het eerste kindsponsorprogramma. Nu telt de organisatie wereldwijd ruim 35.000 medewerkers. World Vision Nederland startte in 1981.

“Let my heart be broken by what breaks the heart of God.”

Bob Pierce, oprichter World Vision

Ontmoet het team

Bij World Vision werken bijzonder betrokken en gemotiveerde mensen.
Het team bestaat uit 45 vaste medewerkers en uit meerdere enthousiaste stagiaires en vrijwilligers.

Marco van der Graaf

Directeur-bestuurder

Cynthia Hogeveen

Manager Finance & Operations

Marijke Zimba

Manager International Programmes & Grants

“Ik wil onderdeel van de oplossing zijn”

Carina, senior fondsenwerver

Carina geeft leiding aan het Sponsorship team. “Elke dag staat in het teken van het behalen van onze doelstelling; het werven van nieuwe sponsors zodat we zoveel mogelijk kwetsbare kinderen kunnen helpen.” Om dat te bereiken bedenkt Carina samen met haar team fondsenwervende campagnes.

“Het maakt me elke dag blij en dankbaar dat ik hier mag werken. Ik heb het gevoel dat ik ‘iets’ kan doen voor mensen, kinderen, die leven in armoede. Er is een hemelse visie nodig om het onmogelijke mogelijk te maken in de wereld. World Vision maakt zoveel mogelijk doordat wij het van Boven verwachten. En dat is prachtig!”

Carina maakt Nederland bekend met ons werk en nodigt je uit om met ons mee te doen. “We bieden de wereld hoop door hen uit te nodigen onderdeel van de oplossing te worden. Hoe gaaf is dat?!

“Iedereen die bij World Vision werkt, draagt direct bij aan het verbeteren van het welzijn van kinderen.”

Fred Rietkerk, expert ECHO Centre of Excellence

Fred is expert bij het ECHO Centre of Excellence. Dat betekent dat hij ervoor zorgt dat we zo hoog mogelijke kwaliteit hulpverlening leveren. “Dit maken we waar, World Vision wordt door de Europese Unie – de grootste humanitaire donor wereldwijd – gezien als een waardevolle partner.”

Waarom hij iedere ochtend uit bed komt? “Om mensen te helpen die het slechter hebben getroffen dan ikzelf.”

World Vision werkt in heel veel landen met mensen uit heel veel landen. De kracht is dat World Vision niet van buitenaf komt vertellen hoe het beter kan, maar dat lokale mensen werken bij World Vision. We gaan samen met mensen op pad, met die mensen zelf aan het roer van hun proces.

Raad van Toezicht

World Vision Nederland heeft een Raad van Toezicht. Deze bestaat uit: Ingrid Allemekinders-Pols MSc (voorzitter), Justin Byworth (vertegenwoordiger World Vision International), drs. Johan van Renselaar, Walter Wassenaar, Arco van Wessel MSc en dr. Almatine Leene.