Kindje in Congo

Help kinderen

in noodsituaties

Geef kinderen op de gevaarlijkste plekken van de wereld kans om te overleven.

Kinderen in nood hebben jouw hulp nodig

Miljoenen kinderen zijn in nood. Ze hebben geen eten en drinken, kunnen niet naar school of hebben zelfs geen dak boven hun hoofd.

Juist op plekken van rampen en conflicten, zijn kinderen het meest kwetsbaar. Denk aan de aardbeving in Turkije en Syrië, de crisis in Oekraïne, of de droogte in Afghanistan. Met jouw steun kunnen wij direct ter plaatse zijn bij noodsituaties om kinderen en hun families hulp te bieden.

Jij kunt de reden zijn dat een kind weer veilig is of te eten heeft. Voor maar 12 euro kan een kind al een noodhulppakket krijgen. Help je mee?

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

42 miljoen kinderen hebben nu hulp nodig

Ruim 42 miljoen kinderen zijn niet meer gewoon kind, maar vluchteling. Op de plekken waar zij en hun ouders worden opgevangen is vaak geen mogelijkheid om zelf voor eten te zorgen of een inkomen te verdienen. Om deze redenen schuilt er achter elke crisis ook vaak hongersnood.

Ben jij de reden dat deze kinderen met een volle maag naar bed kunnen?

Van overleven naar bouwen aan een toekomst

Met jouw steun kunnen we direct ter plaatse zijn bij noodsituaties om kinderen en hun families hulp te bieden. Overleven is enkel de eerste stapte met basisbehoeften zoals schoon water, onderdak, voeding voor baby’s en psychische ondersteuning. We helpen de kinderen om te bouwen aan een betere toekomst door blijvende vrede na te streven, bruggen te bouwen bij onenigheid en de oorzaken van armoede aan te pakken.

Voor 15 euro geef je een
kind een veilig dak boven het hoofd

Echte kinderen. Gevaarlijke plekken.

Miljoenen kinderen leven op gevaarlijke plekken. Deze dappere kinderen hebben allemaal hun eigen verhalen over strijd en moed.

Bij (natuur)rampen, zoals aardbevingen, droogte en oorlogen, zijn we snel ter plaatse en wanneer de acute problemen voorbij zijn, helpen we mee aan herstel en opbouw.

De ruim zeventig jaar ervaring van World Vision in meer dan honderd landen heeft geleid tot een zeer effectieve aanpak. Samen met lokale partners, kerken en overheden helpen we kinderen die worden bedreigd.

World Vision medewerker met vluchtelingkind

De impact van jouw gift

Jij helpt kinderen op gevaarlijke plekken met:

 • Basisbehoefte en voorzieningen, zoals: voedsel, schoon water, onderdak en gezondheidszorg
 • Kindvriendelijke opvangplekken, waar kinderen echt kind kunnen zijn, beschermd worden en psychosociale steun krijgen om trauma’s te verwerken
 • Het voorkomen van (seksueel) geweld, uitbuiting en het bieden van bescherming en herstel voor slachtoffers
 • Steun en trainingen voor gezinnen om veerkrachtig en zelfvoorzienend te worden
 • Beschikbaarheid van onderwijs zodat de kinderen hun potentie ten volste kunnen benutten

Jouw maandelijkse gift verandert levens

Veelgestelde vragen

Hier vind je een lijst met de meest gestelde vragen over donateur worden via World Vision. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via onze socials of via de mail.

 • Hoe weet ik of mijn donatie goed terecht komt?

  World Vision is door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) benoemd als Erkend Goed Doel en bezit het CBF-keurmerk voor goede doelen. Als Erkend Goed Doel dragen we bij aan een betere wereld, gaan we met elke euro zorgvuldig om, leggen we hiervan verantwoording af en laten we ons onafhankelijk controleren. Bekijk ons jaarverslag.

 • In welk land komt mijn donatie terecht?

  Je bijdrage wordt besteed op plekken waar de kinderen het meeste gevaar lopen. Op dit moment help jij kinderen uit Oekraïne, Syrië, Afghanistan, Democratische Republiek Congo, Zuid Soedan, Mali, Honduras en Filipijnen.

 • Is World Vision christelijk?

  Ja, wij zijn een christelijke organisatie. Dit betekent dat het onze missie is om Jezus’ voorbeeld te volgen door onvoorwaardelijke liefde te tonen aan de armen en onderdrukten. We zijn er voor ieder kind.

 • Vanaf welk bedrag kan ik doneren?

  Doneren kan vanaf 7,50 euro per maand. Met dit bedrag geef je een kind een maand te eten. Meer informatie over donateurschap vind je op deze pagina.

Wie is World Vision?

World Vision zet zich in voor de meest kwetsbare kinderen, waar ze ook wonen en wat hun achtergrond ook is. We willen ze geven wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Zodat vreugde weer een plek krijgt in hun leven. Dit doen we met hart en ziel omdat we geïnspireerd zijn door Jezus.