Hoe werkt kindsponsoring?

Mooi dat je overweegt om te sponsoren! Maar hoe gaat het precies in zijn werk? Lees verder om de ins en outs van kindsponsoring te ontdekken.

Zo werkt kindsponsoring

Samen met de gemeenschap

Jouw maandelijkse bijdrage van 35 euro wordt besteed in het projectgebied. Op basis van de hulp die nodig is werken we aan het verbeteren van de infrastructuur.

1 kind + 1 sponsor

Als sponsor kun je schrijven en e-mailen naar jouw sponsorkind. Je ontvangt van ons foto’s van jouw sponsorkind en van de gemeenschap waar hij/zij woont.

Jouw gift helpt

Zij aan zij werken we met de lokale bevolking, zodat zij niet afhankelijk blijven van jouw hulp. Na zo’n vijftien jaar nemen we afscheid van een project en is hulp van buitenaf niet meer nodig!

Vier de vooruitgang

Je krijgt regelmatig een update over de verandering waar jullie samen voor zorgen. Zo help je jouw sponsorkind én zijn of haar omgeving.

Duurzame hulp op weg naar zelfstandigheid

We komen op voor de rechten van kinderen. Kinderen in armoede zijn zo kwetsbaar. Met jouw sponsoring geef jij een kind hoop én liefde.

Wij maken geen onderscheid naar geloof, ras of politieke voorkeur. Wij willen Jezus’ liefde delen met elk kind en daardoor komen we in de meest moeilijke gebieden.

We trainen de lokale bevolking, zodat zij niet afhankelijk blijven van jouw hulp. Na zo’n vijftien jaar nemen we afscheid van een project en is hulp van buitenaf niet meer nodig.

De ervaring van een bestaande sponsor

“Wat ons erg aanspreekt is dat je door een kind te sponsoren eigenlijk de héle gemeenschap helpt. Die benadering werpt duidelijk zijn vruchten af. En elke keer als er een brief van een kind op de mat valt, maakt ons hart een sprongetje. “

Familie Bos

Wat kost kindsponsoring?

Bij World Vision kun je vanaf 35 euro per maand een kind sponsoren. Als sponsor wordt je gekoppeld aan één sponsorkind.

Het is mogelijk om als individu, gezin of met een groep een kind te sponsoren.

 • Vaste bijdrage van 35 euro per maand

Optioneel:

 • Verjaardagsgift
 • Kerstgift

Wat krijg ik terug voor het sponsoren?

Gun jij een kind een vreugdevol en veranderd leven? Meld je dan aan als kindsponsor. Je kunt het volgende verwachten:

 • Mogelijkheid om te schrijven met je sponsorkind
 • Sponsormap met allerlei leuke informatie over het projectgebied wat jij gaat ondersteunen
 • Jaarlijks een nieuwe foto van je sponsorkind
 • Updates over de impact die jij maakt in het projectgebied

BINNENKORT:

 • Toegang tot de digitale “Mijn World Vision” app

Wat is de impact van kindsponsoring?

90% inkomsten

We houden de kosten laag

In 2021 werd 90% van de totale bedrijfskosten van World Vision gebruikt voor programma’s die ten goede komen aan kinderen, gezinnen en gemeenschappen in nood.

50.000

Sponsors gekozen

Sinds 2019 zijn er wereldwijd meer dan 50.000 kinderen die zelf hun sponsor mochtend uitkiezen via Chosen.

3,2 miljoen

Gesponsorde kinderen

Wereldwijd worden er via World Vision 3,2 miljoen kinderen gesponsord.

Resultaten

Wil jij weten wat je kunt betekenen in het leven van een kind? Bekijk hier de succesverhalen.

Sponsoren

World Vision heeft al een hoop kunnen betekenen voor kinderen over de hele wereld, lees hier meer over de ervaringen van onze kind sponsors.

Hoe kan ik een kind sponsoren?

Jij kunt op twee manieren beginnen aan dit avontuur. Je kunt zelf een kind kiezen of een kind kiest jou.

Een kind kiest jou

Kinderen krijgen zelf de kans om
hun sponsor te kiezen.

Jij kiest een kind

Je kunt zelf kiezen om een kind te sponsoren in één van onze sponsorprogramma’s.

Veelgestelde vragen over kindsponsoring

 • Ben ik de enige sponsor van mijn sponsorkind?

  Ieder kind in onze programma’s krijgt één sponsor. Jij bent dus de enige sponsor van jouw sponsorkind. Het zijn bestaande kinderen met echte verhalen. Je kunt jouw sponsorkind leren kennen door brieven te schrijven of foto’s op te sturen.

 • Gaat mijn donatie rechtstreeks naar mijn sponsorkind?

  Elke kindsponsor is gekoppeld aan één kind. Om het meeste uit jouw sponsorbijdrage te halen, wordt het bedrag besteed aan het hele project. Zo komt het ten goede aan het kind én zijn of haar omgeving. We zorgen er altijd voor dat het sponsorbedrag aan drie centrale doelen bijdraagt: Het persoonlijke welzijn van het sponsorkind, de directe omgeving van een sponsorkind en de ontwikkeling van de hele gemeenschap.

 • Hoe worden kinderen uitgekozen voor het sponsorprogramma?

  Lokale medewerkers selecteren de meest kwetsbare kinderen in de gemeenschap. Wij vragen aan de families of ze mee willen doen aan het kindsponsorprogramma. Kinderen wachten dan tot een sponsor hen kiest, of ze mogen hun eigen sponsor kiezen op een sponsorkindfeestje via Chosen. Ook kinderen die niet gesponsord worden, profiteren van de verbeteringen in de gemeenschap zoals schoon water, gezondheidszorg en onderwijs.

 • Hoelang duurt het sponsoren van een kind?

  World Vision streeft ernaar om 10 tot 15 jaar te werken in een bepaald projectgebied. We werken samen met de lokale bevolking aan een lange termijn oplossing en een zelfredzame gemeenschap. De sponsoring van een kind verschilt per kind.

 • In welke landen kan ik een kind sponsoren?

  World Vision Nederland heeft zes sponsorprogramma’s in verschillende landen. Je kunt een kind sponsoren in Ethiopië, Oeganda, Sierra Leone, Tanzania, Bangladesh of de Filipijnen. Lees hier meer over de sponsorprojecten.

 • Kan ik met mijn sponsorkind schrijven?

  Je kunt schrijven en e-mailen naar jouw sponsorkind. Post uit een ver land, wat is er mooier dan dat! Veel kinderen bewaren de brieven en e-mails van hun sponsor als een kostbare schat. Kijk hier voor tips hoe je kunt schrijven met je sponsorkind.

 • Waarom zou ik een kind via World Vision sponsoren?

  Kindponsoring via World Vision maakt het voor jou mogelijk om kwetsbare kinderen een vreugdevol leven en een kansrijke toekomst te geven Wij geven kinderen en gemeenschappen wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Je zult de verandering zelf zien als je regelmatig updates ontvangt.

 • Wat is het verschil tussen Chosen en traditionele kindsponsoring?

  Via World Vision kun je een kind sponsoren op twee manieren. Je kunt kiezen voor traditionele kindsponsoring, waarbij je zelf als sponsor een kind kiest, bijvoorbeeld via de website. Of je doet mee aan Chosen. Hiermee krijgen kinderen zelf de kans om hun sponsor uit te kiezen tijdens een sponsorkindfeestje. In beide gevallen ontvang je jaarlijks post van je sponsorkind en updates vanuit het veld.

 • Wat kost het om een kind te sponsoren?

  Jij kunt een kind sponsoren vanaf 35 euro per maand. Met 35 euro per maand help je niet alleen jouw eigen sponsorkind maar help je indirect ook vier andere kinderen in dezelfde gemeenschap. Door onze gemeenschapsgerichte aanpak vergroten we dus jouw impact!

 • Welke richtlijnen zijn er voor het delen van informatie over mijn sponsorkind?

  Kinderen zijn kwetsbaar en daarom is de veiligheid en privacy van jouw sponsorkind heel belangrijk voor ons. Deze onderwerpen zijn onderdeel van ons Safeguarding beleid voor het borgen van de veiligheid van kinderen, medewerkers en ieder ander die met ons samenwerkt. Als we beeldmateriaal plaatsen op de communicatiekanalen van World Vision en gebruiken voor promotiedoeleinden is hier altijd van tevoren toestemming voor gegeven door ouders of verzorgers. Wij mogen dit materiaal dan delen, en jij ook. Bij het delen is belangrijk dat je geen achternaam gebruikt of persoonlijke gegevens van het sponsorkind.

Zelf een kind sponsoren?

Bel je liever? Je kunt ons bereiken op 033 464 3444