Schenk met belastingvoordeel

Wil je World Vision voor een langere termijn financieel steunen en daarmee kinderen tot bloei laten komen? Dan is het heel aantrekkelijk om daarvoor een periodieke schenking op te stellen. Je hoeft hiervoor alleen een schenkingsformulier (digitaal) in te vullen.

ANBI

World Vision is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat jouw giften aan World Vision fiscaal aftrekbaar zijn. Voorwaarde is wel dat je jaarlijks meer dan één procent en minder dan tien procent van je inkomen aan goede doelen schenkt. Hierdoor kunnen veel sponsors en donateurs hun giften uiteindelijk toch niet aftrekken.

Jouw giften volledig aftrekbaar

De oplossing is eenvoudig. Als je jouw giften vastlegt in een schenking zijn jouw giften wél volledig aftrekbaar, zonder minimum of maximum. Het enige dat je hoeft te doen is het formulier te downloaden, (digitaal) in te vullen en ondertekend terug te sturen naar ons kantoor.

Hoe werkt het?

Een periodieke schenking ga je aan voor minimaal 5 jaar. Je geeft aan welke bijdrage je jaarlijks overmaakt aan World Vision. Als je een sponsorkind hebt, is dit bijvoorbeeld €360,- per jaar. Omdat een schenking 100% aftrekbaar is, krijg je altijd een bedrag terug van de Belastingdienst.

Wat te doen?

Download het formulier, vul het (digitaal) in en stuur het ondertekend terug. Het invullen kan digitaal in de PDF, maar je kunt het formulier ook printen. Het formulier bevat een gedeelte voor jou en een gedeelte voor World Vision. Stuur beide gedeeltes naar ons op. Het gedeelte voor jou krijg je weer retour met een handtekening van ons. Deze is voor je eigen administratie, de belastingdienst kan dit bij je aangifte controleren.

Extra mogelijkheden

  • Meer geven voor hetzelfde bedrag: Het door jou uitgespaarde bedrag kun je ook gebruiken om jouw gift aan World Vision te verhogen. Er gaat meer naar ons werk, terwijl jij na de belastingaftrek hetzelfde bedrag geeft.
  • Schenkservice: Met de schenkservice kunt u op eenvoudige wijze uw belastingvoordeel over meerdere doelen laten berekenen en deze toezeggingen als schenking in één akte laten vastleggen.
  • Automatisch: Als u het formulier betalingsvolmacht invult en naar ons verstuurt, geeft u ons toestemming om de gift automatisch van uw rekening af te schrijven.

Wil je meer informatie? Bel of mail ons: 033-4643444 / info@worldvision.nl. We helpen je graag verder!