Schenk met belastingvoordeel

Betaal niet onnodig teveel belasting. Normaal is maar een deel van je giften aftrekbaar. Graag leggen we je uit hoe je jouw donaties volledig kunt aftrekken. Dat kan met een periodieke schenkingsovereenkomst (pso). Daarmee kun jij meer kinderen helpen, zonder dat het jou iets extra’s kost.

Belastingdrempel

Jouw giften aan World Vision zijn fiscaal aftrekbaar omdat we een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn. Helaas mag je alleen het bedrag wat je tussen de 1% en 10% van je inkomen aan goede doelen schenkt aftrekken van de belasting. Hierdoor lopen veel sponsors en donateurs een deel van hun belastingvoordeel mis.

Jouw giften volledig aftrekbaar

De oplossing is eenvoudig. Als je jouw giften vastlegt in een schenking zijn jouw giften wél volledig aftrekbaar, met een maximum van €250.000,-. Het enige wat je hoeft te doen is het formulier te downloaden, (digitaal) in te vullen en ondertekend terug te sturen naar ons kantoor.

2 keer zoveel impact

Als je nu (bijvoorbeeld) één sponsorkind hebt, doneer je €35,- per maand. Met een schenkingsovereenkomst krijg je daardoor extra belastingvoordeel.

Je hoeft hierdoor netto minder belasting te betalen. Je kunt dit geld eventueel gebruiken om een tweede kind te sponsoren. In dat geval betaal je onder aan de streep maar een klein bedrag meer, maar maak je echt een levensgroot verschil voor de kinderen.

Wat te doen?

Download het pso formulier, vul het (digitaal) in en stuur het ondertekend terug. Het invullen kan digitaal in de PDF, maar je kunt het formulier ook printen.

Stuur het formulier naar ons op. Dit kan per e-mail en per post. Wij sturen per post het document ondertekend retour. Deze is voor je eigen administratie, de belastingdienst kan dit bij je aangifte controleren.

Extra informatie

  • Een periodieke schenking ga je aan voor minimaal 5 jaar. Je geeft zelf in de overenkomst aan welke bijdrage je jaarlijks schenkt aan World Vision.
  • Het door jou uitgespaarde bedrag kun je ook gebruiken om jouw gift aan World Vision te verhogen. Na de belastingaftrek geef jij hetzelfde bedrag, maar helpt meer kinderen.
  • Je kan het bedrag jaarlijks zelf naar ons overmaken. Je kunt ons ook toestemming geven het bedrag automatisch te incasseren door in het formulier een betalingsvolmacht in te vullen.
  • Geef je aan meerdere goede doelen ? Met de schenkservice kan je op eenvoudige wijze jouw belastingvoordeel over meerdere doelen laten berekenen en deze toezeggingen als schenking in één akte laten vastleggen.

Meer informatie over periodieke giften is te vinden op de website van de Belastingdienst.

Wil je meer informatie? Bel of mail ons: 033-4643444 / info@worldvision.nl. We helpen je graag verder!