Schenk met belastingvoordeel

Betaal niet onnodig teveel belasting. Normaal is maar een deel van je giften aftrekbaar. Graag leggen we je uit hoe je jouw donaties volledig kunt aftrekken. Dat kan met een periodieke schenking. Daarmee kun jij meer kinderen helpen, zonder dat het jou iets extra’s kost.

Belastingdrempel

Jouw giften aan World Vision zijn fiscaal aftrekbaar omdat we een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn. Helaas mag je alleen het bedrag wat je tussen de 1% en 10% van je inkomen aan goede doelen schenkt aftrekken van de belasting. Hierdoor lopen veel sponsors en donateurs een deel van hun belastingvoordeel mis.

Jouw giften volledig aftrekbaar

De oplossing is eenvoudig. Als je jouw giften vastlegt in een schenking zijn jouw giften wél volledig aftrekbaar, zonder minimum of maximum. Het enige dat je hoeft te doen is het formulier te downloaden, (digitaal) in te vullen en ondertekend terug te sturen naar ons kantoor.

2 keer zoveel impact

Als je nu (bijvoorbeeld) één sponsorkind hebt, doneer je €30,- per maand. Met een schenkingsovereenkomst krijg je daar normaal gesproken 37%* van terug.

Je hoeft hierdoor netto minder belasting te betalen. Je kunt dit geld eventueel gebruiken om een tweede kind te sponsoren. In dat geval betaal je onder aan de streep maar €7,80 meer, en maak je echt een levensgroot verschil voor de kinderen.

Wat te doen?

Download het formulier, vul het (digitaal) in en stuur het ondertekend terug. Het invullen kan digitaal in de PDF, maar je kunt het formulier ook printen. Het formulier bevat een gedeelte voor jou en een gedeelte voor World Vision.

Stuur beide gedeeltes naar ons op. Het gedeelte voor jou krijg je weer retour met een handtekening van ons. Deze is voor je eigen administratie, de belastingdienst kan dit bij je aangifte controleren.

Extra informatie

  • Een periodieke schenking ga je aan voor minimaal 5 jaar. Je geeft zelf in de overenkomst aan welke bijdrage je jaarlijks schenkt aan World Vision.
  • In 2023 is het aftrekbare bedrag maximaal 37,05%. * Indien je AOW ontvangt is het aftrekpercentage 19%. De percentages zijn afhankelijk van je inkomen en de meest recente belastingregels. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Belastingdienst.
  • Het door jou uitgespaarde bedrag kun je ook gebruiken om jouw gift aan World Vision te verhogen. Er gaat meer naar ons werk, terwijl jij na de belastingaftrek hetzelfde bedrag geeft.
  • Je kan het bedrag jaarlijks zelf naar ons overmaken. Je kunt ons ook toestemming geven het bedrag automatisch te incasseren door in het formulier een betalingsvolmacht in te vullen.
  • Geef je aan meerdere goede doelen ? Met de schenkservice kan je op eenvoudige wijze jouw belastingvoordeel over meerdere doelen laten berekenen en deze toezeggingen als schenking in één akte laten vastleggen.

Wil je meer informatie? Bel of mail ons: 033-4643444 / info@worldvision.nl. We helpen je graag verder!