Geef een kind een hoopvolle toekomst

Voor iets meer dan 1 euro per dag kan jij zorgen dat een kind altijd GENOEG te eten heeft.

Door een kind te sponsoren zeg jij:
GENOEG is GENOEG

Op dit moment leven miljoenen kinderen in extreme armoede. Dat betekent dat zij leven met minder dan 1,85 euro per dag. Ieder kind heeft recht op een leven in overvloed. World Vision streeft ernaar om voorgoed een einde te maken aan honger door toegang te bieden tot genoeg voedzaam eten, schoon drinkwater, opgroeien in een veilige omgeving, gezondheidszorg en onderwijs.

Hoe kan ik een kind sponsoren?

Jij kunt op twee manieren beginnen aan dit avontuur. Je kunt zelf een kind kiezen of een kind kiest jou.

Een kind kiest jou

Kinderen krijgen zelf de kans om
hun sponsor te kiezen.

Jij kiest een kind

Je kunt zelf kiezen om een kind te sponsoren in één van onze sponsorprogramma’s.

Hoe werkt kindsponsoring?

We werken samen

Samen met de lokale bevolking werken we aan een duurzame oplossing. We stellen gemeenschappen in staat om hun eigen doelen te bepalen.

1 kind + 1 sponsor

Ieder kind wordt gekoppeld aan een sponsor. Je kunt in contact komen met jouw sponsorkind door brieven te schrijven of foto’s op te sturen.

Jouw gift helpt

Voor 35 euro per maand geef je jouw sponsorkind schoon water, gezond voedsel, gezondheidszorg en onderwijs.

Bekijk wat kindsponsoring teweeg kan brengen

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Wil je weten welke manier van kindsponsoring bij jou past? Lees hier meer informatie om je te helpen bij je keuze.

Prince leert op zijn vijftiende lezen

Prince groeit op in Afram Plains in Ghana. Omdat zijn vader niet genoeg geld verdient als visser, moet hij zijn vader helpen. Prince kan daarom niet naar school. Met als gevolg dat hij als tiener niet kan lezen en schrijven.

Totdat World Vision in zijn gemeenschap een project start.

“Zonder kindersponsoring zou het niet mogelijk zijn om het leven te leiden dat ik nu heb, omdat mijn ouders arm zijn en me niet alles kunnen geven wat ik nodig heb. Mijn toekomst is zo veranderd.”

Ervaringen van sponsors

We sponsoren John niet omdat wij er beter van worden, maar zodat hij een beter leven krijgt. Nu ben ik niet meer de enige jongen in huis!”

Fam. Richardson

 “Ik vind het mooi dat ik armoede bespreekbaar kan maken met mijn kinderen omdat wij een kind sponsoren.” 

Elizabeth Lopez

Lees meer ervaringen van sponsors

Meer weten over kindsponsoring?

Met 35 euro per maand draag jij bij aan een zelfredzame gemeenschap, de ondersteuning van een bestaand kind en werk je samen met ons aan een duurzame lange termijn oplossing.

Jouw bijdrage wordt besteed in het projectgebied, op basis van de hulp die nodig is. Als sponsor kun je schrijven en e-mailen naar je sponsorkind. Je ontvangt ook foto’s en updates over de ontwikkelingen van het kind en de gemeenschap.

Informatie voor bestaande sponsors

Als sponsor maak jij een verschil in het leven
van kinderen, hun families en de hele omgeving. Lees meer over de ervaringen van sponsors en over wat je als bestaande sponsor kunt doen

Veelgestelde vragen over kindsponsoring

 • Ben ik de enige sponsor van mijn sponsorkind?

  Ieder kind in onze programma’s krijgt één sponsor. Jij bent dus de enige sponsor van jouw sponsorkind. Het zijn bestaande kinderen met echte verhalen. Je kunt jouw sponsorkind leren kennen door brieven te schrijven of foto’s op te sturen.

 • Gaat mijn donatie rechtstreeks naar mijn sponsorkind?

  Elke kindsponsor is gekoppeld aan één kind. Om het meeste uit jouw sponsorbijdrage te halen, wordt het bedrag besteed aan het hele project. Zo komt het ten goede aan het kind én zijn of haar omgeving. We zorgen er altijd voor dat het sponsorbedrag aan drie centrale doelen bijdraagt: Het persoonlijke welzijn van het sponsorkind, de directe omgeving van een sponsorkind en de ontwikkeling van de hele gemeenschap. Bekijk hier de resultaten van kindsponsoring.

 • Hoe worden kinderen uitgekozen voor het sponsorprogramma?

  Lokale medewerkers selecteren de meest kwetsbare kinderen in de gemeenschap. Wij vragen aan de families of ze mee willen doen aan het kindsponsorprogramma. Kinderen wachten dan tot een sponsor hen kiest, of ze mogen hun eigen sponsor kiezen op een sponsorkindfeestje via Chosen. Ook kinderen die niet gesponsord worden, profiteren van de verbeteringen in de gemeenschap zoals schoon water, gezondheidszorg en onderwijs.

 • Hoelang duurt het sponsoren van een kind?

  World Vision streeft ernaar om 10 tot 15 jaar te werken in een bepaald projectgebied. We werken samen met de lokale bevolking aan een lange termijn oplossing en een zelfredzame gemeenschap. De sponsoring van een kind verschilt per kind.

 • In welke landen kan ik een kind sponsoren?

  World Vision Nederland heeft zes sponsorprogramma’s in verschillende landen. Je kunt een kind sponsoren in Ethiopië, Oeganda, Sierra Leone, Tanzania, Bangladesh of de Filipijnen. Lees hier meer over de sponsorprojecten.

 • Kan ik met mijn sponsorkind schrijven?

  Je kunt schrijven en e-mailen naar jouw sponsorkind. Post uit een ver land, wat is er mooier dan dat! Veel kinderen bewaren de brieven en e-mails van hun sponsor als een kostbare schat. Kijk hier voor tips hoe je kunt schrijven met je sponsorkind en hier voor de postadressen.

 • Waarom zou ik een kind via World Vision sponsoren?

  Kindponsoring via World Vision maakt het voor jou mogelijk om kwetsbare kinderen een vreugdevol leven en een kansrijke toekomst te geven Wij geven kinderen en gemeenschappen wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Je zult de verandering zelf zien als je regelmatig updates ontvangt.

 • Wat is het verschil tussen Chosen en traditionele kindsponsoring?

  Via World Vision kun je een kind sponsoren op twee manieren. Je kunt kiezen voor traditionele kindsponsoring, waarbij je zelf als sponsor een kind kiest, bijvoorbeeld via de website. Of je doet mee aan Chosen. Hiermee krijgen kinderen zelf de kans om hun sponsor uit te kiezen tijdens een sponsorkindfeestje. In beide gevallen ontvang je jaarlijks post van je sponsorkind en updates vanuit het veld. Maak je keuze voor één van de twee opties.

 • Wat kost het om een kind te sponsoren?

  Jij kunt een kind sponsoren vanaf 35 euro per maand. Met 35 euro per maand help je niet alleen jouw eigen sponsorkind maar help je indirect ook vier andere kinderen in dezelfde gemeenschap. Door onze gemeenschapsgerichte aanpak vergroten we dus jouw impact!

 • Welke richtlijnen zijn er voor het delen van informatie over mijn sponsorkind?

  Kinderen zijn kwetsbaar en daarom is de veiligheid en privacy van jouw sponsorkind heel belangrijk voor ons. Deze onderwerpen zijn onderdeel van ons Safeguarding beleid voor het borgen van de veiligheid van kinderen, medewerkers en ieder ander die met ons samenwerkt. Als we beeldmateriaal plaatsen op de communicatiekanalen van World Vision en gebruiken voor promotiedoeleinden is hier altijd van tevoren toestemming voor gegeven door ouders of verzorgers. Wij mogen dit materiaal dan delen, en jij ook. Bij het delen is belangrijk dat je geen achternaam gebruikt of persoonlijke gegevens van het sponsorkind.

Zelf een kind sponsoren?

Bel je liever? Je kunt ons bereiken op 033 464 3444