Meer informatie

voor bestaande sponsors

Als sponsor maak jij een verschil in het leven
van kinderen, hun families en de hele omgeving.

Een brief schrijven

Een glimlach van oor tot oor krijgen kinderen als ze sponsorpost uit het verre Nederland krijgen. Bekijk de laatste tips en tricks voor een mooie kaart of mail. 

Bezoek je sponsorkind

Met eigen ogen zien hoe het leven van jouw sponsorkind verandert? Ga op bezoek en zie welke impact jouw sponsoring heeft! 

Je gegevens wijzigen

Wil je jouw gegevens wijzigen? Of heb je meer vragen over sponsoring? 
Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via de klantenservice.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Schrijven met je sponsorkind

Post uit een ver land, wat is er mooier dan dat! Veel kinderen bewaren de brieven van hun sponsor als een kostbare schat. Bekijk hieronder hoe waardevol brieven zijn voor sponsorkinderen en welke (lange) reis jouw brief aflegt voor er uiteindelijk een reactie op je deurmat ligt.

Bezoek je sponsorkind

Het is mogelijk om je sponsorkind zelf te bezoeken. We denken daarin graag met je mee! Voor meer informatie over het bezoeken van de sponsorkind kun je het contactformulier invullen.

Veelgestelde vragen over kindsponsoring

 • Ben ik de enige sponsor van mijn sponsorkind?

  Ieder kind in onze programma’s krijgt één sponsor. Jij bent dus de enige sponsor van jouw sponsorkind. Het zijn bestaande kinderen met echte verhalen. Je kunt jouw sponsorkind leren kennen door brieven te schrijven of foto’s op te sturen.

 • Gaat mijn donatie rechtstreeks naar mijn sponsorkind?

  Elke kindsponsor is gekoppeld aan één kind. Om het meeste uit jouw sponsorbijdrage te halen, wordt het bedrag besteed aan het hele project. Zo komt het ten goede aan het kind én zijn of haar omgeving. We zorgen er altijd voor dat het sponsorbedrag aan drie centrale doelen bijdraagt: Het persoonlijke welzijn van het sponsorkind, de directe omgeving van een sponsorkind en de ontwikkeling van de hele gemeenschap. Bekijk hier de resultaten van kindsponsoring.

 • Hoe worden kinderen uitgekozen voor het sponsorprogramma?

  Lokale medewerkers selecteren de meest kwetsbare kinderen in de gemeenschap. Wij vragen aan de families of ze mee willen doen aan het kindsponsorprogramma. Kinderen wachten dan tot een sponsor hen kiest, of ze mogen hun eigen sponsor kiezen op een sponsorkindfeestje via Chosen. Ook kinderen die niet gesponsord worden, profiteren van de verbeteringen in de gemeenschap zoals schoon water, gezondheidszorg en onderwijs.

 • Hoelang duurt het sponsoren van een kind?

  World Vision streeft ernaar om 10 tot 15 jaar te werken in een bepaald projectgebied. We werken samen met de lokale bevolking aan een lange termijn oplossing en een zelfredzame gemeenschap. De sponsoring van een kind verschilt per kind.

 • In welke landen kan ik een kind sponsoren?

  World Vision Nederland heeft zes sponsorprogramma’s in verschillende landen. Je kunt een kind sponsoren in Ethiopië, Oeganda, Sierra Leone, Tanzania, Bangladesh of de Filipijnen. Lees hier meer over de sponsorprojecten.

 • Kan ik met mijn sponsorkind schrijven?

  Je kunt schrijven en e-mailen naar jouw sponsorkind. Post uit een ver land, wat is er mooier dan dat! Veel kinderen bewaren de brieven en e-mails van hun sponsor als een kostbare schat. Kijk hier voor tips hoe je kunt schrijven met je sponsorkind en hier voor de postadressen.

 • Waarom zou ik een kind via World Vision sponsoren?

  Kindponsoring via World Vision maakt het voor jou mogelijk om kwetsbare kinderen een vreugdevol leven en een kansrijke toekomst te geven Wij geven kinderen en gemeenschappen wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Je zult de verandering zelf zien als je regelmatig updates ontvangt.

 • Wat is het verschil tussen Chosen en traditionele kindsponsoring?

  Via World Vision kun je een kind sponsoren op twee manieren. Je kunt kiezen voor traditionele kindsponsoring, waarbij je zelf als sponsor een kind kiest, bijvoorbeeld via de website. Of je doet mee aan Chosen. Hiermee krijgen kinderen zelf de kans om hun sponsor uit te kiezen tijdens een sponsorkindfeestje. In beide gevallen ontvang je jaarlijks post van je sponsorkind en updates vanuit het veld. Maak je keuze voor één van de twee opties.

 • Wat kost het om een kind te sponsoren?

  Jij kunt een kind sponsoren vanaf 35 euro per maand. Met 35 euro per maand help je niet alleen jouw eigen sponsorkind maar help je indirect ook vier andere kinderen in dezelfde gemeenschap. Door onze gemeenschapsgerichte aanpak vergroten we dus jouw impact!

 • Welke richtlijnen zijn er voor het delen van informatie over mijn sponsorkind?

  Kinderen zijn kwetsbaar en daarom is de veiligheid en privacy van jouw sponsorkind heel belangrijk voor ons. Deze onderwerpen zijn onderdeel van ons Safeguarding beleid voor het borgen van de veiligheid van kinderen, medewerkers en ieder ander die met ons samenwerkt. Als we beeldmateriaal plaatsen op de communicatiekanalen van World Vision en gebruiken voor promotiedoeleinden is hier altijd van tevoren toestemming voor gegeven door ouders of verzorgers. Wij mogen dit materiaal dan delen, en jij ook. Bij het delen is belangrijk dat je geen achternaam gebruikt of persoonlijke gegevens van het sponsorkind.