Zip your lip

Jongerenactie Zip Your Lip

Op zoek naar een leuke activiteit om met een groep jongeren te doen?
Organiseer Zip your Lip en vecht samen mee tegen honger!

Tijdens het Zippen eten jongeren 24 uur niks! Ze mogen wel water en thee (zonder suiker) drinken. Een indrukwekkende ervaring, want het hongergevoel vergeet je niet zo snel. De jongeren worden zich bewust van de verschillen tussen arm en rijk. Ze voelen namelijk voor één dag hoe het is om honger te hebben en zetten zich ook daadwerkelijk in door online geld op te halen. En het is een dag die ze samen beleven! Een te gekke uitdaging om als groep aan te gaan en ook daadwerkelijk in actie te komen tegen honger.

Werving en Xperiencetour

De weken voor de actiedag staan in het teken van het werven van sponsors. Dit doen jongeren individueel, maar dit kan natuurlijk ook door samen acties te organiseren. Vanuit Zip your Lip bieden wij de Xperiencetour aan. Onze gastlesdocent neemt de groep op een interactieve manier mee in het leven van een jongere in een ontwikkelingsland. Zo krijgen de jongeren inzicht in het doel van de actie, zodat ze ook weten waarom ze 24 uur lang hun eten laten staan.

Actiedag

Om te zorgen voor genoeg afleiding is het leuk om verschillende activiteiten te plannen om die dag te doen. Bijvoorbeeld het organiseren van een veiling, opblaasbare attracties, een bonte avond of een danscursus. Het is een aanrader om samen op locatie te blijven slapen. De handleiding van Zip helpt om de actiedag te laten slagen.

Zip your Lip

Ik vind het tof om te zien hoe enthousiast alle deelnemers zijn. De ene leerling haalt € 20,- op en de ander € 300,- en zo dragen we allemaal bij aan hetzelfde doel.

Laurens, organisator Zip your Lip op GSR