Sponsor vandaag een kind

Met Chosen kiest het kind zelf zijn of haar sponsor

Laat jij je kiezen door een kind uit Ethiopië?

Door het sponsoren van een kind breng je blijvende verandering. Voor iets meer dan 1 euro per dag help je jouw sponsorkind én zijn of haar omgeving. Jij draagt direct bij aan een veilige omgeving, schoon water, voeding, onderwijs en gezondheidszorg.

Voor het eerst in de geschiedenis zijn de rollen omgedraaid. Niet jij als sponsor kiest een kind, maar een kind kiest jou. Dit is voor het kind de eerste stap naar zelfstandigheid.

De kinderen kiezen hun sponsor aan de hand van foto’s die aan de waslijn hangen tijdens een sponsorkindfeest.

Mogen we jouw foto ook aan de waslijn hangen in Ethiopië?

Hoe werkt Chosen?


Meld je aan en upload je foto

Jouw naam en foto sturen we naar het sponsorproject. Daar organiseren onze collega’s een sponsorkindfeest.

Daarna kiest een kind jou!

Sommige kinderen hebben lang op een sponsor gewacht. Maar nu, op het sponsorkindfeest, mag een kind zelf zijn sponsor kiezen. Welk kind kiest straks voor jou?

Jouw geld wordt besteed…

Jouw bijdrage van 35 euro per maand besteden we in het hele projectgebied. Zo help je jouw sponsorkind én zijn of haar omgeving. We zorgen voor schoon water, voeding, onderwijs en gezondheidszorg.

…en je viert de vooruitgang!

Je krijgt regelmatig een update over de verandering waar jullie samen voor zorgen. Vertel elkaar in brieven over je dagelijks leven en je dromen. Deel tijd en aandacht en geef liefde!

Zo maak je echt verschil

Jouw maandelijkse sponsorbijdrage wordt besteed in het projectgebied en maakt het mogelijk om kwetsbare kinderen een vreugdevol leven en kansrijke toekomst te geven. Op basis van de hulp die nodig is werkt World Vision samen met de lokale bevolking aan een duurzame ontwikkeling, zodat zij niet afhankelijk blijven van jouw hulp. Na zo’n vijftien jaar nemen we afscheid van een project en is hulp van buitenaf niet meer nodig!
Wil je weten wat de impact is van kindsponsoring? Bekijk hier het verhaal van Nancy.

Heel Holland Bakt winnares werd gekozen

“De hongercrisis treft kinderen het hardst. Maar er is hoop!
Al voor iets meer dan 1 euro per dag kan jij zorgen dat een kind altijd genoeg te eten heeft.

Ik ben Elizabeth Lopez, ambassadeur van World Vision. Je kent me wellicht als winnares
van Heel Holland Bakt. Ik ben zelf sponsor van de dappere Emilly
Het was zo bijzonder toen ze mij koos!

Dit is sponsoring

Impact

Schoon water, voldoende te eten, gezondheidszorg, scholing

Veiligheid

Hoop, levensvreugde en veiligheid voor iedereen

Relatie

Vertel elkaar in brieven over je dagelijks leven en je dromen

Yannic werd gekozen

“Ik vind dit concept heel mooi omdat het kind de sponsor uitkiest. Nu zien zij allemaal foto’s hangen van mensen die hen willen sponsoren. Daar komt zoveel liefde voor hen naar binnen. Dat vond ik zoiets moois dat ik dacht: daar wil ik aan mee doen!” 

Bekijk de video waarin Yannic vol spanning de envelop met de foto opent. Justine, een meisje van 8 jaar heeft voor hem gekozen…

“Ja dit raakt me. Dit raakt me echt. Hoe waardevol is het dat zij de keuze heeft gekregen om mij te kiezen die haar wilt helpen.”

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Een keuze die alles verandert

Door jouw bijdrage van 35 euro per maand kunnen kinderen en gemeenschappen zelf hun leven veranderen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van waterputten, het opzetten van scholen en gezondheidscentra. Lees hier de verhalen van sponsorkinderen.

De projecten van World Vision zijn gericht op zelfredzaamheid, zodat de gemeenschap na verloop van tijd geen hulp van buitenaf meer nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Hier vind je een lijst met de meest gestelde vragen over Chosen en World Vision. Zit jouw vraag er niet tussen? Lees hier meer over kindsponsoring of neem contact op.

 • Gaat mijn donatie rechtstreeks naar mijn sponsorkind?

  Elke kindsponsor is gekoppeld aan één kind. Om het meeste uit jouw sponsorbijdrage te halen, wordt het bedrag besteed aan het hele project. Zo komt het ten goede aan het kind én zijn of haar omgeving. We zorgen er altijd voor dat het sponsorbedrag aan drie centrale doelen bijdraagt: Het persoonlijke welzijn van het sponsorkind, de directe omgeving van een sponsorkind en de ontwikkeling van de hele gemeenschap. Bekijk hier de resultaten van kindsponsoring.

 • Is World Vision christelijk?

  Ja, wij zijn een christelijke organisatie. Dit betekent dat het onze missie is om Jezus’ voorbeeld te volgen door onvoorwaardelijke liefde te tonen aan de armen en onderdrukten. We zijn er voor ieder kind.

 • Waarom zou ik een kind via World Vision sponsoren?

  Kindponsoring via World Vision maakt het voor jou mogelijk om kwetsbare kinderen een vreugdevol leven en een kansrijke toekomst te geven Wij geven kinderen en gemeenschappen wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Je zult de verandering zelf zien als je regelmatig updates ontvangt.

 • Wanneer en waar is het volgende sponsorkindfeestje?

  Het eerstvolgende sponsorkindfeestje is in Ethiopië en vindt plaats op 18 september. Je kunt je hiervoor alvast aanmelden tot en met donderdag 12 september.

 • Wat als mijn foto niet uitgekozen wordt?
  Als je meedoet met Chosen, word je altijd door een kind gekozen. Doordat met Chosen de rollen omgedraaid zijn, ligt de spanning van het wachten niet bij het kind, maar bij de sponsor. Maar wees gerust, iedereen die zich opgeeft, wordt door een kind gekozen.
 • Wat gebeurt er nadat ik mij heb aangemeld?

  Na het verzenden van het formulier verwerken wij jouw aanmelding. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van jouw aanmelding. In die mail krijg je toegang tot een link waar je direct (of wat later) je foto kunt insturen. Nadat jouw foto binnen is beordeelt onze donateursservice of de foto geschikt is om te gebruiken tijdens een sponsorkindfeestje. Je ontvangt van ons via de mail updates over het Chosen feestje waar jij gekozen gaat worden.

  Als jij bent gekozen door een kind krijg je van ons een onthullingsmail. Daarin vind je de foto van jouw nieuwe sponsorkind. Ongeveer een week later krijg je een sponsorpakket opgestuurd via de post. Dit sponsorpakket bevat de foto van jouw sponsorkind, meer informatie over jouw nieuwe sponsorkind en over het projectgebied wat jij maandelijks ondersteunt. Meer informatie kun je hier vinden.

 • Wat is het verschil tussen Chosen en traditionele kindsponsoring?

  Via World Vision kun je een kind sponsoren op twee manieren. Je kunt kiezen voor traditionele kindsponsoring, waarbij je zelf als sponsor een kind kiest, bijvoorbeeld via de website. Of je doet mee aan Chosen. Hiermee krijgen kinderen zelf de kans om hun sponsor uit te kiezen tijdens een sponsorkindfeestje. In beide gevallen ontvang je jaarlijks post van je sponsorkind en updates vanuit het veld. Maak je keuze voor één van de twee opties.

 • Wat kost het om een kind te sponsoren?

  Jij kunt een kind sponsoren vanaf 35 euro per maand. Met 35 euro per maand help je niet alleen jouw eigen sponsorkind maar help je indirect ook vier andere kinderen in dezelfde gemeenschap. Door onze gemeenschapsgerichte aanpak vergroten we dus jouw impact!

Gerelateerde verhalen over kindsponsoring

Lees hier meer over de impact van kindsponsoring

Wie is World Vision?

World Vision zet zich in voor de meest kwetsbare kinderen, waar ze ook wonen en wat hun achtergrond ook is. We willen ze geven wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Zodat vreugde weer een plek krijgt in hun leven. Dit doen we met hart en ziel omdat we geïnspireerd zijn door Jezus.