Sponsor een kind

Kindsponsors over de hele wereld dragen bij aan de bestrijding van de wereldwijde hongercrisis.

Waarom een kind sponsoren?

Wanneer jij een kind sponsort voor 35 euro per maand draag je bij aan een zelfredzame gemeenschap. Jij helpt de gemeenschap opstaan uit armoede door hen toegang te geven tot GENOEG voedzaam eten, schoon drinkwater, onderwijs, gezondheidszorg en nog veel meer!

Een zelfredzame gemeenschap

Op basis van de hulp die nodig is werken we aan het verbeteren van de infrastructuur, zoals de aanleg van nieuwe waterputten, scholen of gezondheidscentra.

De ondersteuning van een kind

Als sponsor kun je schrijven en e-mailen naar jouw sponsorkind. Je ontvangt foto’s en updates vanuit het projectgebied wat jij ondersteunt.

Een lange termijn oplossing

We trainen de lokale bevolking, zodat zij niet afhankelijk blijven van jouw hulp. Na zo’n vijftien jaar nemen we afscheid van een project en is hulp van buitenaf niet meer nodig!

Verander het leven van een kind vandaag

Fred
Fred Jongen – 7 jaar Oeganda 18-08-2016
  Sponsor mij

Op basis van de hulp die nodig is in de gemeenschap van het kind, draagt kindsponsoring bij aan:

Schoon drinkwater
Gezondheidszorg
Onderwijs
Gezond eten
Bescherming van kinderen
Noodhulp

…En zo veel meer!

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Bekijk het verhaal van sponsorkind Boubacar

Vroeger vreesde ik voor zijn leven, maar na Boubacar zijn oogoperatie komt hij lachend thuis van school. Hij heeft weer vertrouwen in zichzelf, en voetbalt met zijn vrienden,” zegt Foutoumata, zijn moeder.

Zie hoe het leven van Boubacar veranderd doordat hij terecht komt in het sponsorprogramma van World Vision.

De 9-jarige Nita werd gesponsord

De 9-jarige Nita uit Cambodja groeit op in een arm gezin. Ze deelt een slaapkamer met haar jongere broertje zonder matras, bed of badkamer. Ze droomt ervan lerares te worden.

Met de hulp van haar sponsor is er toegang tot schoon drinkwater gekomen in het dorp en op school. Dat betekent dat ze op school kan blijven en naar het toilet kan gaan tijdens schooltijd. Haar leven is compleet veranderd!

“Ik hou van lezen en tekenen. En ik wil heel graag lerares worden.”

Nita

Elizabeth Lopez werd gekozen door Emilly

“Ga het gesprek met je kinderen aan. Ga om tafel en bespreek onderwerpen als armoede en honger met elkaar. Stel aan je kinderen de vraag: Wat zou jij zelf willen doen?”

Elizabeth Lopez ken je wellicht als oud-winnares van Heel Holland Bakt. Maar sinds 2021 is zij ook ambassadeur van World Vision. Naast haar grote talent voor bakken wil Elizabeth heel graag van betekenis zijn voor kwetsbare kinderen overal ter wereld.

Ze vind het belangrijk dat om haar eigen kinderen bewust te maken van het feit dat niet alles vanszelfsprekend is. Zoals drie maaltijden per dag. Zoveel kinderen hebben geen keuze. Daarom liet zij zich samen met haar gezin kiezen tijdens een sponsorkindfeestje in Oeganda. En werd zij samen met haar gezin gekozen door Emilly.

Hoe werkt kindsponsoring?


1 kind + 1 sponsor

Ieder kind wordt gekoppeld aan een sponsor. Je kunt in contact komen met jouw sponsorkind door brieven te schrijven en/of foto’s op te sturen.

Maak het persoonlijk!

Nadat jij een kind gaat sponsoren of als jij gekozen bent door een kind dan ontvang je van ons een sponsorpakket met informatie over jouw sponsorkind. Je hebt ook de mogelijkheid om te schrijven met je sponsorkind.

Je geld wordt besteed…

Jouw bijdrage van 35 euro per maand besteden we in het hele projectgebied. Zo help je jouw sponsorkind én zijn of haar omgeving. We zorgen voor schoon water, voeding, onderwijs en gezondheidszorg.

Duur van de sponsoring

Je kunt zolang als jij wilt een kind sponsoren. Maar bij World Vision verlaten de kinderen de sponsorprogramma’s op hun 18e levensjaar.

Veelgestelde vragen over kindsponsoring

 • Ben ik de enige sponsor van mijn sponsorkind?

  Ieder kind in onze programma’s krijgt één sponsor. Jij bent dus de enige sponsor van jouw sponsorkind. Het zijn bestaande kinderen met echte verhalen. Je kunt jouw sponsorkind leren kennen door brieven te schrijven of foto’s op te sturen.

 • Gaat mijn donatie rechtstreeks naar mijn sponsorkind?

  Elke kindsponsor is gekoppeld aan één kind. Om het meeste uit jouw sponsorbijdrage te halen, wordt het bedrag besteed aan het hele project. Zo komt het ten goede aan het kind én zijn of haar omgeving. We zorgen er altijd voor dat het sponsorbedrag aan drie centrale doelen bijdraagt: Het persoonlijke welzijn van het sponsorkind, de directe omgeving van een sponsorkind en de ontwikkeling van de hele gemeenschap.

 • Hoe worden kinderen uitgekozen voor het sponsorprogramma?

  Lokale medewerkers selecteren de meest kwetsbare kinderen in de gemeenschap. Wij vragen aan de families of ze mee willen doen aan het kindsponsorprogramma. Kinderen wachten dan tot een sponsor hen kiest, of ze mogen hun eigen sponsor kiezen op een sponsorkindfeestje via Chosen. Ook kinderen die niet gesponsord worden, profiteren van de verbeteringen in de gemeenschap zoals schoon water, gezondheidszorg en onderwijs.

 • Hoelang duurt het sponsoren van een kind?

  World Vision streeft ernaar om 10 tot 15 jaar te werken in een bepaald projectgebied. We werken samen met de lokale bevolking aan een lange termijn oplossing en een zelfredzame gemeenschap. De sponsoring van een kind verschilt per kind.

 • In welke landen kan ik een kind sponsoren?

  World Vision Nederland heeft zes sponsorprogramma’s in verschillende landen. Je kunt een kind sponsoren in Ethiopië, Oeganda, Sierra Leone, Tanzania, Bangladesh of de Filipijnen. Lees hier meer over de sponsorprojecten.

 • Kan ik met mijn sponsorkind schrijven?

  Je kunt schrijven en e-mailen naar jouw sponsorkind. Post uit een ver land, wat is er mooier dan dat! Veel kinderen bewaren de brieven en e-mails van hun sponsor als een kostbare schat. Kijk hier voor tips hoe je kunt schrijven met je sponsorkind.

 • Waarom zou ik een kind via World Vision sponsoren?

  Kindponsoring via World Vision maakt het voor jou mogelijk om kwetsbare kinderen een vreugdevol leven en een kansrijke toekomst te geven Wij geven kinderen en gemeenschappen wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Je zult de verandering zelf zien als je regelmatig updates ontvangt.

 • Wat is het verschil tussen Chosen en traditionele kindsponsoring?

  Via World Vision kun je een kind sponsoren op twee manieren. Je kunt kiezen voor traditionele kindsponsoring, waarbij je zelf als sponsor een kind kiest, bijvoorbeeld via de website. Of je doet mee aan Chosen. Hiermee krijgen kinderen zelf de kans om hun sponsor uit te kiezen tijdens een sponsorkindfeestje. In beide gevallen ontvang je jaarlijks post van je sponsorkind en updates vanuit het veld.

 • Wat kost het om een kind te sponsoren?

  Jij kunt een kind sponsoren vanaf 35 euro per maand. Met 35 euro per maand help je niet alleen jouw eigen sponsorkind maar help je indirect ook vier andere kinderen in dezelfde gemeenschap. Door onze gemeenschapsgerichte aanpak vergroten we dus jouw impact!

 • Welke richtlijnen zijn er voor het delen van informatie over mijn sponsorkind?

  Kinderen zijn kwetsbaar en daarom is de veiligheid en privacy van jouw sponsorkind heel belangrijk voor ons. Deze onderwerpen zijn onderdeel van ons Safeguarding beleid voor het borgen van de veiligheid van kinderen, medewerkers en ieder ander die met ons samenwerkt. Als we beeldmateriaal plaatsen op de communicatiekanalen van World Vision en gebruiken voor promotiedoeleinden is hier altijd van tevoren toestemming voor gegeven door ouders of verzorgers. Wij mogen dit materiaal dan delen, en jij ook. Bij het delen is belangrijk dat je geen achternaam gebruikt of persoonlijke gegevens van het sponsorkind.