Hulp voor vluchtelingen en ontheemden in Irak

De humanitaire crisis in Irak heeft ervoor gezorgd dat in de afgelopen jaren veel mensen hun huis hebben verlaten. Naast de Irakese ontheemden, zijn er ook nog eens honderdduizenden Syriërs naar Irak gevlucht. Veel plekken zijn dichtbevolkt en dat zorgt voor grote uitdagingen op het gebied van veiligheid, gezondheidszorg, voedsel, water en sanitatie.
 

World Vision helpt in de regio's Kirkuk en Sulimaniyah
  • We bieden zorg vanuit mobiele en statische gezondheidsklinieken. Ook delen we daar voedingssupplementen uit aan ondervoede kinderen en aan zwangere vrouwen.
  • We geven psychosociale zorg aan vluchtelingen. In het bijzonder ook aan vrouwen die te maken hebben gehad met (seksueel) geweld. 
  • Vrouwen en kinderen worden opgevangen op speciaal voor hen bestemde plekken, waar ze veilig zijn. 
  • We geven voorlichting over hygiëne en gezondheidsrisico's. 
BZ
Gezamenlijke hulp

Deze activiteiten zijn onderdeel van een gezamenlijke hulpactie, die we uitvoeren met de Dutch Relief Alliance (DRA). Andere organisaties die hierbij betrokken zijn, zijn Cordaid, ICCO Cooperation, Oxfam Novib, Plan Nederland, Stichting Vluchteling/IRC en Terre des Hommes. In totaal willen we met elkaar 249.200 mensen bereiken. Dit project wordt gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.