Hoofdinhoud

Somalië – Gezondheidszorg en schoon water

De situatie in Somalië is ernstig. World Vision ondersteunt de gezondheidszorg, en verzorgt water- en voedselvoorzieningen.

Gezondheidszorg, landbouwondersteuning
en schoon water in Somalië

Somalië staat voor enkele van de ernstigste humanitaire en ontwikkelingsuitdagingen ter wereld. Ruim 2,6 miljoen mensen zijn ontheemd en  5,2 miljoen mensen hebben humanitaire hulp nodig. De belangrijkste oorzaken van de humanitaire crisis in Somalië zijn conflicten, droogte en overstromingen. Terugkerende klimaatrampen en conflicten blijven de veerkracht van gemeenschappen teisteren, waardoor hun coping-mechanismen en
mogelijkheden om zelf te voorzien in hun levensonderhoud worden uitgeput.

Meer dan 2,4 miljoen mensen hebben geen toegang tot noodzakelijke gezondheidszorg, wat er toe leidt dat Somalië het hoogste kinderstefte wereldwijd heeft. Een op de zeven kinderen sterft voordat ze vijf worden.
Ook de toegang tot water en sanitaire voorziening zijn slecht, meer dan 2.7 miljoen mensen hebben hier geen toegan tot.

Dit is hoe we helpen

Gezondheidszorg

Om de gezondheidszorg te verbeteren ondersteunen we 11 gezondheidscentra in Gabiley, Hargeisa en Baki; we leggen sanitaire voorzieningen aan, zorgen voor toegang tot schoon water en installeren een afvalverwerkingssysteem. Meer dan zestienduizend mensen ontvangen essentiële preventieve, promotieve en curatieve zorg. Onder andere zwangere vrouwen worden ondersteund en begeleid bij de bevalling. Kinderen onder de vijf jaar worden opgenomen in het vaccinatieprogramma zodat ze beschermd zijn tegen ziekten.

Sanitair en hygiëne

We verzorgen voorzieningen waardoor mensen toegang hebben tot schoon water, toiletten, en zeep.

Landbouw

We ondersteunen 100 gezinnen bij landbouw en met zaden, zodat zij beter in hun eigen voedsel kunnen voorzien.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!