Hoofdinhoud

Bangladesh – Sponsorprogramma Wazirpur

Met onze projecten helpen wij kinderen op lange termijn. Deze kinderen kun je steunen via ons sponsorprogramma. Met jouw sponsorbijdrage help je niet alleen jouw sponsorkind, maar ook zijn of haar familie en de gemeenschap.

In Bangladesh is de situatie ingewikkeld, zowel sociaal, economisch als voor het klimaat. Kinderen merken daar de gevolgen van. Zo is er een hoge schooluitval, onder andere door kinderarbeid en kindhuwelijken en hebben kinderen last van dwerggroei door ondervoeding.

Dit zijn de grootste uitdagingen in Wazirpur

Onderwijs

Een groot deel van de gemeenschap beseft niet hoe belangrijk onderwijs is. De schooluitval is hoog, onder andere door kinderarbeid en vroege huwelijken. Bijna 70% van de meisjes trouwt voor hun 18e.

Levensonderhoud

Wazirpur is kwetsbaar voor aardbevingen, overstromingen en landerosie. Veel mensen zijn afhankelijk van landbouw, veeteelt en visserij, maar natuurrampen beroven hen van voedsel en inkomen.

Gezondheidszorg

In Wazirpur lijden veel kinderen aan dwerggroei als gevolg van ondervoeding. Beperkte gezondheidszorg en sanitatie veroorzaken ziektes zoals diarree en longontsteking.

De situatie in Wazirpur

Wazirpur is een projectgebied in het zuiden van Bangladesh. Het gebied heeft een vochtig, tropisch klimaat en leeft voornamelijk van landbouw.

In 2020 startte het programma van World Vision. Het doel is duurzame positieve verandering en een hoopvolle toekomst voor alle kinderen in de gemeenschap binnen 12 jaar.

‘Door onze gemeenschapsgerichte aanpak profiteert niet alleen een sponsorkind, maar ook nog vier andere kinderen.’

Dit zijn de doelen waar we ons voor inzetten

ONDERWIJS

Bevorderen van goed onderwijs

Kinderen krijgen verbeterd onderwijs met focus op lezen, levensvaardigheden en beroepstraining.

De kwaliteit van onderwijs is verhoogd via speciale programma’s, waardoor ze na hun opleiding makkelijker werk vinden. Goed onderwijs biedt de kinderen een eerlijke start in het leven.

Kinderen vormen een rij op school

ECONOMISCHE ONTWIKKELING

Creëren van stabiele inkomstbronnen

Dankzij economische activiteiten en vaardigheidstrainingen worden gezinnen zelfstandiger en minder afhankelijk van landbouw.

Ze leren om op verschillende manieren inkomen te sparen en krijgen technische en sociale vaardigheden om uit armoede te ontsnappen. Ook werkloze jongeren profiteren van deze programma’s doordat ze nieuwe vaardigheden leren, waardoor ze meer kans hebben om een baan te vinden.

BEWUSTWORDING

Gezonde levensstijl

Gezinnen, met name zwangere vrouwen, moeders en jonge kinderen, hebben betere toegang tot goede gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen en krijgen voorlichting over gezonde voeding.

Ondervoeding wordt voorkomen, waardoor minder vrouwen en kinderen overlijden. De scholen zijn uitgebreid met de nodige sanitaire voorzieningen.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!