Hoofdinhoud

Somalië – Gezondheidszorg, bescherming en voedselzekerheid in Doolow

Zware regenval, overstromingen en extreme droogte hebben 43.000 duizend mensen het leven gekost. Meer dan 6 miljoen mensen hebben hulp nodig en een hongersnood dreigt. Geef nu.

De situatie in Somalië is kritiek. Een hongersnood dreigt. Meer dan 6 miljoen mensen hebben dringend hulp nodig. Er is niet GENOEG eten, er zijn niet GENOEG medische voorzieningen en er is niet GENOEG schoon water. World Vision is onder andere actief in Doolow en helpt de getroffen dorpen met het weer opbouwen van de gezondheidszorg.

Dit zijn de grootste uitdagingen in Somalië

Gezondheidszorg

Door de vele overstromingen staan huizen onder water. Er zijn niet voldoende medische voorzieningen en infectieziekten nemen toe. Hierdoor kunnen veel mensen niet terecht voor medische zorg.

Bescherming

Kinderen hebben vaak geen veilige plek om op te groeien. Veel zijn gevlucht en hebben geen huis meer. Andere kinderen hebben trauma’s. Wij geven kinderen een veilige plek en geven training over de rechten van het kind.

Voedsel en landbouw

Hongersnood dreigt door de extreme droogte in Somalië. Kinderen zijn ondervoed en hulp is dringend nodig. Wij geven bijvoeding en ondersteunen huishoudens bij het op peil brengen van de veestapel.

De situatie in Somalië

Zware regenval, overstromingen en extreme droogte hebben in het afgelopen jaar 43.000 mensen het leven gekost in Somalië. Duizenden mensen zitten vast in hun huis vanwege het vele water en anderen zijn gevlucht en op zoek naar een veilige plek om te wonen. Kinderen hebben niet genoeg eten en vluchtelingenkampen zijn overvol.

Somalië vrouw gezondheidszorg bescherming voedselzekerheid World Vision

Er is niet elke dag eten, soms maar één keer per dag. Ik ben bang dat mijn kinderen dood gaan door ondervoeding,

Dit is hoe we mensen in Somalië helpen

VOEDSELHULP

Kinderen hebben geen honger meer

We behandelen ondervoede kinderen en geven bijvoeding. Daarnaast krijgen mensen cashvouchers. Hiermee kunnen ze zelf eten kopen.

Voedselhulp Somalië World Vision
Medische ondersteuning Somalië World Vision

MEDISCHE HULP

Medische ondersteuning

We ondersteunen Mobiele Gezondheidsteams in Somalië zodat gezondheidsposten in vluchtelingenkampen beter bereikt kunnen worden. Er wordt een Moederkind centrum gebouwd in één van de vluchtelingenkampen.

In dit gezondheidscentrum zal World Vision de eerstelijnszorg opzetten, personeel opleiden en voorzien van essentiële medische benodigdheden.

KINDERBESCHERMING EN TRAINING

Bescherming van kinderen

Wij creëren een plek waar kinderen veilig op kunnen groeien, met een speciale focus op kinderen met een handicap of trauma. Onze hulpverleners leren de kinderen sociale vaardigheden en gaan aan de slag met het verwerken van trauma’s zoals geweld en misbruik. Kinderen worden aangemoedigd om mee te doen met de activiteiten, zodat ze hun gevoelens kunnen uiten en trauma’s kunnen verwerken.

Om ervoor te zorgen dat de inwoners kinderen ook beschermen tegen misbruik en andere trauma’s gaan we de inwoners trainen. We leren de inwoners onder andere over de rechten van het kind en het voorkomen van mishandeling.

Bescherming van kinderen Somalië World Vision
Schoon water en sanitair Somalië World Vision

SCHOON WATER EN HYGIËNE

Schoon water en sanitair

Er is niet genoeg schoon water in Somalië. Daarom werken wij aan het herstellen van watertoevoer systemen en promoten we goede hygiëne.

Hierdoor wordt de kans op besmettelijke ziekten zoals cholera en malaria verkleind.

Het is belangrijk dat de inwoners meer leren over hygiëne. We geven voorlichting en werken aan de bewustwording. Dit alles leidt tot langdurige verbeteringen op het gebied van drinkwater, sanitair en persoonlijke hygiëne.

LANDBOUW

Voedselzekerheid en landbouw

Om te zorgen voor meer voedselzekerheid werken we samen met de Kasaba-boerderij. Op deze plek worden landbouwactiviteiten uitgevoerd op percelen die zijn toegewezen aan 200 huishoudens. We geven deze huishoudens landbouwtraining en zorgen voor verbeterde watervoorziening. Hierdoor kunnen 200 huishoudens gedurende het hele jaar groenten verbouwen.

Daarnaast ondersteunen we de huishoudens bij het op peil brengen van de veestapel die door de droogte verloren is gegaan. Door deze hulp verbeteren we de voedselzekerheid in Somalië.

Landbouw en voedselzekerheid Somalië World Vision

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!