Miraj

6-9-2017

Sponsorprojecten Dharavi en Miraj niet getroffen

Meer dan 16 miljoen kinderen zijn het slachtoffer van de recente overstromingen in Zuidoost-Azië. In totaal zijn meer dan 40 miljoen mensen getroffen. Onvoorstelbare aantallen.

De getallen staan voor even zoveel verhalen. World Vision kent de mensen en hun verhalen goed want we zijn al jaren in de getroffen regio's werkzaam. Hierdoor konden we ook snel starten met het geven van noodhulp.
 

Sponsorprojecten van Nederlandse sponsors

Vanuit Nederland worden er twee sponsorprojecten ondersteund in India, in Dharavi en in Miraj. Deze projecten liggen in het westen van India en zijn niet getroffen door de overstromingen.

Daar waar het land wel getroffen is door de overstromingen deelt World Vision materiaal uit waarmee de mensen een tijdelijk onderkomen kunnen maken. Ook worden er kilo's rijst, kikkererwten, suiker en zout uitgedeeld. Verder is er veel aandacht voor hygiëne, want de kans op het uitbreken van ziektes is groot. World Vision deelt ook non-food artikelen als dekens, muskietennetten, keukenspullen en kleding uit.

Neha Kumari is 9 jaar. Ze heeft zojuist, samen met haar zus en opa, een noodhulppakket ontvangen van World Vision. Neha zit in de vijfde klas en ze vertelt: "Toen het water kwam, werden onze bedden helemaal overspoeld en konden we niet meer thuis slapen. We vluchtten naar de weg." Normaal gaat Neha naar school, maar die was nu gesloten. Als het goed is gaat de school binnenkort weer open. Neha woont in de regio Bihar. 

Prabu Kumar is 14 jaar en woont in het dorpje Sirsia. Hij is tijdens de overstroming zijn schooltas en z'n schoolboeken kwijtgeraakt.

Babul Kumar is 11 jaar en kon z'n boeken nog net mee grijpen, maar ze waren al doorweekt. Hij woont met zijn gezin bij oma. Hun huis werd verwoest en kon nog niet gerepareerd worden. Ook zijn school is nog steeds gesloten. "Het ergst vind ik dat de school dicht is en het gebrek aan toiletten."