Hoofdinhoud

Anniek werd kindsponsor, omdat ze iets zinvols met haar geld wilde doen. Ze deed mee aan Chosen en vertelt over haar keuze om een kind te sponsoren en wat ze het meest bijzondere moment vond.

Waarom ben je kindsponsor geworden?  


“Ik wilde iets zinvols doen met mijn geld. Als ik maandelijks geld uitgeef aan Netflix en koffietjes die ik thuis ook zou kunnen drinken, waarom zou ik dan niet ook iemand kunnen helpen die mijn geld nog zo veel meer nodig heeft dan ik? En €35 kon ik echt nog wel missen als student. Later las ik in een boek van Craig Groeschel dat onze afhankelijkheid van geld in de weg kan staan van hoe we leven met God en dat wil ik liever ook voorkomen.

En uiteindelijk is geven eigenlijk ontvangen. Het weten dat mijn geld zo een mooie bestemming heeft en echt verschil maakt in het leven van een jong meisje, dat is zo onwijs veel meer waard dan wat ik anders ook maar met dat geld had gedaan. “

Anniek kindsponsor

Waarom koos je voor World Vision? 

“Wat ik zo bijzonder vind aan World Vision is dat sponsoring niet commercieel wordt gemaakt. Ik heb nog wel eens last van keuzestress en was dankbaar dat World Vision ondanks de enorme hoeveelheid hulpvragen geen overschot aan opties liet zien. Nog veel mooier vond ik het alternatief; ik vind het zo gaaf dat kinderen met Chosen op een manier eigenaarschap krijgen over hun verhaal. ZIJ mogen kiezen, helemaal zelf. De rollen zijn eigenlijk omgedraaid en dat vind ik te gek!”  

Hoe ziet het contact tussen jou en je sponsorkind eruit? 

“Promise en ik schrijven elkaar eens in de zoveel tijd brieven, in het Engels. Zij versiert de hare met tekeningen van haar hobby’s en vrienden. En ik de mijne met roze stickers met bloemen en sterren. Echt heel bijzonder hoe ik contact mag hebben met een meisje dat vele cultuurbarrières en uren reizen verder woont.”

Wat is jouw mooiste ervaring als kindsponsor? 

“Het mooiste vond ik het bericht om gekozen te zijn. Dat ik wist dat een jong meisje een keuze kon maken en daarbij voor mij koos, dat vond ik echt super! Ik was zó een dankbaar mens toen ik de envelop thuis kreeg en overladen werd met oranje confetti. Bijzonder om op een simpele manier betrokken te zijn bij prachtig werk op een ander continent dat echt verschil maakt in zo veel waardevolle levens!”

Doe ook mee en laat je kiezen!

Geïnspireerd geraakt? Ook jij kunt onderdeel worden van het werk van World Vision. Wil je je ook laten kiezen als sponsor? Doe dan mee met Chosen!