Hoofdinhoud

Deze 15 moeders in Zuid Soedan zijn echte powervrouwen! De vrouwen in deze ‘Mother to Mother’ groep doen er alles aan om te zorgen dat hun kinderen kunnen overleven en een toekomst kunnen opbouwen. De moeders komen zelf uit extreem moeilijke omstandigheden, maar met dank aan donateurs van World Vision maken zij nu het verschil voor hun kinderen en hun community door het verbouwen van voedsel.

Het leven voor de vrouwen in de ‘Mother to Mother’ groep is niet makkelijk. Veel Zuid Soedanese vrouwen hebben zelf nooit de kans gekregen om naar school te gaan. Ze zijn gevlucht uit hun woonplaats, door geweld en oorlog. Sexueel misbruik is iets wat veel vrouwen persoonlijk hebben meegemaakt. Het is heel gebruikelijk om niet alleen met je eigen kinderen te vluchten, maar ook wezen en andere achtergelaten kinderen mee te nemen. Door deze situatie is het moeilijk om te voorzien in de dagelijkse behoeften.

De situatie in Zuid Soedan

Zuid Soedan heeft een ingewikkelde geschiedenis. Vandaag de dag is het leven daar heel moeilijk, in het bijzonder voor vrouwen en kinderen. De gevolgen van tientallen jaren geweld en conflict zijn duidelijk zichtbaar. Politieke onrust, gebrek aan zinvolle werkgelegenheid, een groeiende groep ontheemden en de gevolgen van het klimaat zorgen ervoor dat veel kinderen niet in hun basisbehoeften worden voorzien.

Moeders werken samen

Bij de ‘Mother to Mother’ groep van World Vision leren de vrouwen om groenten te verbouwen en te verkopen. Het geld wordt gespaard en samen bepalen de vrouwen wat ze willen doen met het geld. De vrouwen kunnen nu hun kinderen eten geven, zodat ze kunnen herstellen van ondervoeding. Ook trainen ze andere vrouwen om hetzelfde te doen voor hun kinderen.

Ik kan weer zelf voor mijn kind zorgen. Dat maakt me heel blij!

Christavella, één van de 15 moeders

Impact

De impact van community groepen zoals deze, gaan veel verder dan een maaltijd. Ze bieden psychologische veiligheid en zekerheid door vrouwen een zinvolle manier te geven om voor hun kinderen te zorgen. Ze helpen ook om geweld tegen vrouwen aan te pakken, want als er voedsel en geld in een huishouden komt, krijgt een vrouw meer zeggenschap. Uit gegevens blijkt dat dit leidt tot meer vrede binnen individuen, gezinnen en gemeenschappen.

Help ook mee!

Jij kunt moeders helpen bouwen aan een betere en gezondere toekomst voor hun kinderen en de hele community. Met jouw gift helpen we samen de meest kwetsbare kinderen. Help je mee?