Hoofdinhoud

De wereldwijde hongercrisis is complex, dat is niet iets wat je zomaar even oplost. Honger en ondervoeding vragen daarom om een duurzame en lokale aanpak. Dat is mogelijk met kindsponsoring, omdat dit projecten van 10-15 jaar zijn samen met lokale gemeenschappen.

Voedselzekerheid door kindsponsoring

Voeding is een belangrijk onderdeel in de kindsponsorprogramma’s van World Vision. Dat gaat van speciale voedingsgroepen waarin gezinnen leren over gezonde voeding tot schoolmaaltijden en landbouwtraining. Al onze voedingsprogamma’s zijn erop gericht om ervoor te zorgen dat er genoeg te eten is voor iedereen en gemeenschappen zelfvoorzienend worden.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Samenwerken om honger op te lossen

Veel kindsponsorprojecten zijn al in gebieden die het hardst getroffen worden door honger. Door langdurige relaties met de gemeenschappen waar we werken, kunnen we snel in actie komen als dat nodig is. Zo kan er bijvoorbeeld extra voedselhulp ingezet worden of andere tijdelijke ondersteuning voor de gezinnen die het het hardst nodig hebben.

Als kindsponsor meestrijden tegen de hongercrisis

Op de plekken waar World Vision werkt herstelt 88% van de kinderen die ondervoed zijn weer volledig. Kinderen krijgen toegang tot schoon water, gaan naar school en groeien op in een veiligere omgeving. Dat maakt een wereld van verschil!

Een kind sponsoren is een krachtige manier om mee te strijden tegen de hongercrisis. Niet alleen door kinderen en families de hulp te geven die ze nodig hebben om vandaag te overleven, maar vooral door samen met gemeenschappen de cyclus van armoede voorgoed te doorbreken.

Doe je ook mee?