covid

Secundaire gevolgen COVID-19 voor kinderen

De wereldwijde pandemie dreigt 30 jaar armoedebestrijding teniet te doen.

Diverse onderzoeken van World Vision tonen aan hoe de kwetsbaarheid van kinderen toeneemt onder invloed van COVID-19 maatregelen.

Bekijk de rapporten hieronder.


Omdat de pandemie 30 jaar armoedebestrijding teniet dreigt te doen, zetten wij ons onverminderd in voor kwetsbare kinderen.

Update maart 2022 - 2 jaar..

> sinds de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op 11 maart 2020 COVID-19 tot pandemie heeft uitgeroepen

> sinds we als World Vision onze grootste humanitaire hulpactie in onze 70-jarige geschiedenis hebben gelanceerd

Kinderen lopen misschien niet het meeste risico op het virus, maar honderden miljoenen kinderen zijn veel kwetsbaarder gemaakt door de indirecte gevolgen van de pandemie.

Dit rapport maakt de balans op. Wat kunnen we al zeggen over de kwetsbaarheid van kinderen nu de pandemie twee jaar onderweg is?

In dit rapport reflecteren we op de impact van onze wereldwijde COVID-19-respons in de afgelopen twee jaar en kijken we vooruit terwil we nadenken over hoe de indirecte effecten van COVID-19 zich zullen blijven ontwikkelen en kwetsbare kinderen en hun families zullen blijven beïnvloeden in de komende jaren. We erkennen dat onze voortdurende reactie op zowel de huidige als de blijvende gevolgen van de COVID-19-pandemie meer dan ooit essentieel is en zetten ons in om de impact van COVID-19 op de meest kwetsbare kinderen en hun families te blijven verminderen.