Miljoenen kinderen zijn

ernstig ondervoed

Voor € 24,- help je één kind aan GENOEG te eten.

Veel kinderen zoals de 1,5 jaar oude Muad uit Somalië hebben niet genoeg te eten en zijn ondervoed. Altijd buikpijn, overgeven en enorme ontwikkelingsachterstanden. Ondervoeding maakt veel kapot. Kinderen raken uitgeput waardoor ze snel ziek worden. Ook groeien botten minder goed waardoor er op de lange termijn een groeiachterstand ontstaat.

In de rode zone


Moeder Fatuma uit Somalië wiegt haar 1,5 jaar oude zoon zachtjes in haar armen. Haar ogen vullen zich met tranen.
“Mijn grootste angst is dat hij doodgaat door ondervoeding,” zegt ze.
De 1,5 jaar oude Muad eet niet genoeg .
Zijn armpje is zo dun dat het MUAC meetbandje dat je hieronder ziet helemaal in het rood komt.

Plumpynut therapeutische voeding

Ondervoeding is de oorzaak van 45% van alle kindersterfte en 20% van de moedersterfte wereldwijd. Bijna de helft van de sterfgevallen onder kinderen jonger dan vijf jaar zijn pasgeborenen.

Honger gaat niet alleen om te weinig eten, maar ook om eenzijdige voeding. Zelfs met voldoende calorieën, zoals een dieet van alleen witte rijst, kunnen kinderen een tekort aan vitamines en mineralen hebben.

Gebrek aan gezonde voeding vermindert de weerstand van kinderen, waardoor ze vatbaarder worden voor ziekten zoals longontsteking, diarree en malaria. Deze ziekten zijn samen verantwoordelijk voor 43% van de kindersterfte. Op de lange termijn leidt ondervoeding tot groeiachterstand, minder energie en slechtere schoolprestaties, waardoor kinderen blijvende fysieke en mentale achterstanden oplopen.

Muad bandje van rood naar groen

Het MUAC-bandje (MUAC = Mid-Upper Arm Circumference) wordt
gebruikt bij kinderen tussen 65 en 110 cm (6 maanden tot 5 jaar)

Gezond gewicht

In de groene zone


Muad krijgt kant-en-klare therapeutische voeding waarmee hij binnen korte tijd van ernstig ondervoed naar een gezond gewicht kan komen. Moeder Fatuma is zichtbaar opgelucht en dankbaar voor de hulp die World Vision biedt.
Zoals Muad zijn er miljoenen andere kinderen die hulp nodig hebben.

Het einde van ondervoeding en ziekte vraagt om duurzame oplossingen. World Vision richt zich op zwangere vrouwen, pasgeborenen en kinderen onder de twee jaar, omdat ziekte, ondervoeding en sterfte hen het hardst treffen.

Hoe doen we dat?

Onderzoek

Behandeling

Opname

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Plumpy’Nut en ondervoeding

Plumpy’Nut is een voedingsmiddel dat wordt gegeven aan kinderen die ernstig of acuut ondervoed zijn. Meer dan 90% van de kinderen herstelt binnen korte tijd van ondervoeding. Dit middel is rijk aan voedingsstoffen en daarom echt een wondermiddel. Met jouw hulp kan Plumpy’Nut nog veel meer kinderen helpen.

Lees meer over gezondheid & voeding