Impactverhalen

Hulp van World Vision
in Oost-Azië
Situatie in Oost-Azië
In Oost-Azië is de situatie op het gebied van armoede, conflicten en natuurrampen zorgwekkend. Ondanks economische vooruitgang leven nog steeds miljoenen mensen in armoede, vooral in landen zoals India en Myanmar. Conflicten leiden tot politieke instabiliteit en humanitaire crises. Ook komen natuurrampen vaak voor, bijvoorbeeld de recente aardbeving in Myanmar. Deze uitdagingen vragen om noodhulp en internationale samenwerking waardoor gemeenschappen beter zijn bestand tegen de gevolgen van rampen.
-
Afghanistan
De situatie in Afghanistan is ernstig. Na de machtsovername door de Taliban in 2021 is de politieke instabiliteit toegenomen. Het land kampt met extreme droogte, wat leidt tot ernstige voedselonzekerheid en een tekort aan schoon drinkwater. Recente aardbevingen in de provincie Herat hebben de situatie verder verergerd.
-
Bangladesh
In Bangladesh is er veel politieke onrust, er is een economische crisis en er zijn natuurrampen. Recente protesten hebben geleid tot veel gewonden en een cycloon heeft veel schade aangericht aan de infrastructuur. De nieuwe regering probeert stabiliteit te herstellen en duurzame groei te bevorderen. Internationale hulp blijft essentieel om de situatie te verbeteren.
-
Filipijnen
De situatie in de Filipijnen is zorgwekkend. Het land kampt met armoede, natuurrampen en beperkte toegang tot gezondheidszorg. Veel gezinnen leven onder de armoedegrens en hebben moeite om in hun basisbehoeften te voorzien. Natuurrampen zoals tyfoons en aardbevingen komen regelmatig voor en veroorzaken veel schade.
-
Myanmar
Myanmar werd op 28 maart 2025 getroffen door een zware aardbeving met een magnitude van 7,7, gevolgd door een naschok van 6,4. Deze aardbeving heeft aanzienlijke schade aangericht en meer dan tweeduizend mensen zijn omgekomen. World Vision Myanmar biedt hulp aan getroffen kinderen en gezinnen. De aardbeving werd sterk gevoeld in de regio, waaronder in Bangkok en West-Bengalen.
-
Vietnam
In Vietnam groeit het gebruik van internet en smartphones snel onder kinderen en tieners, met 87% van de jongeren tussen 12 en 17 jaar die dagelijks online zijn. Helaas ontbreekt vaak de kennis over online veiligheid, waardoor kinderen kwetsbaar zijn voor seksuele uitbuiting en misbruik. Slechts een derde van de kinderen heeft ooit informatie ontvangen over veilig internetgebruik. Bovendien melden slachtoffers van online misbruik zich zelden, waardoor het probleem onderbelicht blijft en slachtoffers onvoldoende steun krijgen.

Hoe werkt World Vision in Oost-Azië?
World Vision werkt in Oost-Azië door samen te werken met gemeenschappen, partners en overheden om de meest kwetsbare kinderen en gezinnen te helpen. We bieden noodhulp bij natuurrampen en crisissen, verbeteren onderwijs en gezondheidszorg, en bevorderen duurzame ontwikkeling. In landen zoals Myanmar verstrekken we voedsel, water en onderdak aan mensen die getroffen zijn door de zware aardbeving.
In Vietnam en China richten we ons op de bescherming van kinderen en hebben we beschermingsprogramma’s tegen de gevaren van online misbruik.
Bekijk hier onze projecten in Oost-Azië

Samen bieden we een betere toekomst voor kinderen in Oost-Azië
Waarom jouw hulp zo hard nodig is
In Oost-Azie vinden veel natuurrampen plaats. Veel mensen hebben hulp nodig om hun gemeenschap bestand te maken tegen de gevolgen hiervan. Samen kunnen we bouwen aan veerkrachtige gemeenschappen. Jij kunt eenmalig of structureel bijdragen aan noodhulp in Oost-Azië, bijvoorbeeld door te investeren in voedsel, schoon water, onderdak en onderwijs.