Nieuws

Nieuws

18-01-2019

Van ongewenst zwanger tot ondernemende vrouw

Ze viel op door haar fel gekleurde rok en brede glimlach. We spraken af om elkaar de volgende dag te ontmoeten in een winkelstraat. Agnes ging achter haar naaimachine zitten, bood me een kruk aan en zei: ‘Nu ben ik klaar om mijn verhaal te vertellen’.

Agnes

09-01-2019

Hoopvol 2019 in

In een wereld vol rampen, ziekte, oorlog en slecht nieuws, is góed nieuws onmisbaar! Wij hebben vijf redenen om hoop te hebben in 2019 op een rijtje gezet. Wij gaan hoopvol het nieuwe jaar in!

hoopvol 2019

06-01-2019

Er zijn geen rozen zonder doornen

In een stenen huisje met verfspetters op de muur zit Kapinga (13) op een klein houten bankje. “Good morning my friends, good morning.” Haar Engels is goed, een enkele verspreking daargelaten. Door de gaten in het dak valt het licht naar binnen. Op de muur staan de woorden “Il n’ya pas de rose sans epines”. Er zijn geen rozen zonder doornen. Bij elk geluk is er ook verdriet. Zo voelt het leven als je beide ouders aan een oorlog hebt verloren.

Kapinga

19/12/18

Ook als het vies weer is

Onze collega Marlies leeft toe naar kerst, maar op een andere manier dan u misschien zou verwachten. Ze vertelt u graag meer.

Faysal en Aziza

22-11-2018

Verander de hele wereld

Als predikant reist hij de hele wereld over om dominees training te geven en te bemoedigen. Onlangs bezocht Ron van der Spoel ons projectgebied Kyabigambire in Oeganda. Daar ontdekte hij hoe groot de impact van sponsors is op het leven van kinderen.

Ron van der Spoel

23-10-2018

Lusria op Sulawesi krijgt hulp - Giro555

Het huis van Lusria (25) is weggevaagd door de tsunami op Sulawesi. Ze leeft nu met haar twee kinderen en familie in een tentje in Pombewe.

Lusria

05 -10-2018

10 oktober: Nationale Actiedag voor Sulawesi
Al meer dan 3,3 miljoen euro opgehaald

Er komt een Nationale Actiedag voor Sulawesi. Op woensdag 10/10 besteden verschillende radiozenders en televisieprogramma’s de hele dag aandacht aan de ramp die het Indonesische eiland trof. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nationale Actie van Giro555 ‘Nederland helpt Sulawesi’.

Giro555

03-10-2018

Nederland heeft ruim 1 miljoen euro gestort op Giro555

Binnen 24 uur na de start van de Nationale Actie voor de slachtoffers van de aardbevingen en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi is ruim 1 miljoen gestort op Giro555. 

Sulawesi

02-10-2018

Verwoesting treft Sulawesi

Eerst een aardbeving, gevolgd door een tsunami: op vrijdagavond 28 september worden de levens van duizenden mensen in Indonesië verscheurd. Meer dan 1200 mensen zijn al omgekomen, en de overheid waarschuwt dat het dodental kan stijgen tot in de duizenden.

Noodhulp Sulawesi

28-09-2018

Nederland helpt 200.000 Congolezen overleven

“Ik zag dat mensen werden onthoofd en dat hun buik werd opengesneden. Mijn vader, broertjes en zusjes en sommige vrienden zijn vermoord. Soms heb ik er nachtmerries over. Dan zie ik weer hoe ze mijn vader met pijl en boog doodschieten. Als ik dan wakker word, tril ik helemaal.” Zo vertelt Maurice uit Congo.
Marie

30-08-2018

Water, sanitatie en hygiëne in Somalië

De voedselonzekerheid in Somalië is het gevolg van vier slechte regenseizoen, er is té weinig landbouwproductie en op grote schaal, sterft vee. Door de aanhoudende droogte neemt de behoefte aan schoon drinkwater flink toe.

Kinderen wassen hun handen

29-08-2018

Op bezoek in Sambas, Indonesië

Elf jaar geleden bezochten een aantal Nederlanders het sponsorprogramma Sambas in West-Kalimantan, Indonesië. Maarten Wassink, ambassadeur namens 'The Choir Company' vertelt: “Er was een weg vol kuilen. We reden er 5 uur over. We hoorden dat een ambulance niet eens kon komen in het gebied!"

Maarten en Istarina

07-08-2018

Schoon drinkwater in Honduras

Voorheen kampte 3.000 mensen met gezondheidsproblemen door het drinken van vies water. Mannen, vrouwen en kinderen haalden hun water uit de Hato-rivier. De rivier was besmet met Hepatitis A en vergif. De kliniek behandelt routinematig kinderen die ondervoed zijn en lijden aan diarree, soms zelfs cholera.

 

Dr. Lopez met een pasgeboren baby

25-07-2018

Congo een land met verschillende gezichten

Congo. Een land met verschillende gezichten. De zwarte lava ondergrond van Goma. Een grote Monusco aanwezigheid daar. En een World Vision team, aan de boulevard, tegenover Monusco. We werken in Noord en Zuid Kivu in door conflict geteisterde gebieden. World Vision is daar. 

Kindje uit Congo

19-07-2018

World Vision en ECHO werken samen in programma ‘voorbereiding op rampen’ in Zimbabwe

World Vision en ECHO (Civiele Bescherming en Humanitaire Hulp van de Europese Unie) hebben de handen ineen geslagen om de bevolking in de Muzarabani en Mbire districten in Zimbabwe beter voor te bereiden op noodsituaties die ontstaan door droogte of overstromingen. 

Echo

11-07-2018

De verhalenverteller van de klas

Jouri is een 11-jarig Syrisch vluchtelingenmeisje in Libanon. Ze woont samen met haar moeder, oma en vier broers en zussen. Haar vader is vermist in Syrië. Jouri bezoekt de World Vision Child-Friendly Space. 

Jouri

24-06-2018

20 maatschappelijke organisaties slaan handen ineen: “Wij vragen de regering om een humaan asielbeleid”. 

Twintig maatschappelijke en mensenrechtenorganisaties reageren met afschuw op het instemmen van de Tweede Kamer met het nieuwe asielplan van de EU. Met een gezamenlijke oproep vragen zij de regering om juist een humaan asielbeleid in lijn met het internationale recht. 

EU

20-06-2018

Catherine lacht niet meer...

Catherine is vijf jaar. Ze is met haar familie gevlucht uit Raqqa in Syrië. Gevlucht voor de bommen. Na een periode in Damascus, wonen ze nu in een vluchtelingenkamp in Libanon. Drie lange dagen zijn ze onderweg geweest, om uiteindelijk terecht te komen in een tent die ze moeten delen met dertien mensen.

Catherine

12-06-2018

Internationale Dag tegen Kinderarbeid

In een gezin met drie pubers levert 'werken' altijd genoeg gespreksstof op. Zoon 1 heeft de mazzel dat hij een bijbaantje overhield aan een mislukte vakantiebaan sollicitatie. Hij is eerstejaars student, maar verdient daarnaast, met een dag per week werk in zijn vakgebied, genoeg om een rijbewijs bij elkaar te sparen. 

07-06-2018

Er bestaat een wereld...waar sjouwers weer kind mogen zijn. 

“Ik vind leren op school superleuk. Maar het ging steeds slechter, omdat ik mijn huiswerk niet kon doen en me niet kon concentreren” vertelt Tarekegn (13 jaar). Zijn ouders hadden net genoeg geld om hun kinderen te eten te geven en naar school te sturen. Maar er was niet voldoende om ook een uniform en verdere schoolspullen te betalen. 

Tarekegn

18-05-2018

Meer dan 2 miljoen mensen geholpen met opbrengst Giro555-actie ‘Help slachtoffers hongersnood’

Een jaar na de Giro555-actie voor de slachtoffers van de hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen hebben meer dan twee miljoen mensen in deze gebieden hulp ontvangen met Giro555-geld. Inmiddels is 100% van de opgehaalde 35 miljoen euro besteed. Het grootste deel van het geld is besteed aan voedsel (43 %), levensonderhoud (23 %) en water en sanitatie (17 %). Vandaag verschijnt het eindrapport met de resultaten van de Nationale Actie. Hulp is in deze gebieden nog steeds hard nodig. De organisaties achter Giro555 blijven dan ook aandacht en steun vragen en hulp bieden.

Foto Giro555

02-05-2018

Ruim 1,1 miljoen Nepalezen geholpen met Giro555-geld

De Nederlandse samenwerkende hulporganisaties (SHO) hebben in de nasleep van de aardbeving in Nepal 1,1 miljoen mensen geholpen. Het grootste deel van de 25 miljoen euro die het Nederlandse publiek via Giro555 bij elkaar bracht ging naar hulp in de vorm van onderdak, water en sanitatie en levensonderhoud. In april publiceerde Giro555 de eindrapportage.

Nepal

24-04-2018

"Ze verborg haar gezicht achter een sjaal"

Krishna was drie jaar toen ze met haar stiefvader mee mocht naar zijn werk. Hij werkte toen in een steengroeve. Terwijl ze aan het spelen was, struikelde ze en viel ze op haar hoofd. Ze kreeg een kleine zwelling op haar kaak. Omdat ze geen pijn had besloten haar ouders dat het niet nodig was om naar een dokter te gaan. Maar de zwelling trok niet weg en bleef juist groeien. 

Saving Krishna

11-04-2018

The Break of Day - Sons of Korah tour

In mei reist de Australische band "Sons of Korah" af naar Europa voor een concert tour. Tijdens deze tour, in samenwerking met World Vision, vertelt de band een bijzonder verhaal met het thema "The Break of Day". 

Sok 2

04-04-2018

Schoon water geeft leven!

Goed nieuws voor Akoy! Ze is twaalf jaar en woont in Zuid-Soedan. Voor het eerst in haar leven is er vers drinkwater vlakbij haar huis! De meisjes en vrouwen uit Akoy’s dorp moesten vroeger kilometers lopen om uit de rivier vervuild water te halen. Het was gevaarlijk onderweg en bovendien werden de kinderen ziek van het rivierwater.

Akoy water

28-03-2018

The Choir Company schittert in het Paasproject

In 2018 presenteert The Choir Company onder leiding van ambassadeur Maarten Wassink een heel nieuw paasproject. Aan de hand van teksten uit het Bijbelboek Marcus die als rode draad door het programma lopen, neemt het programma u mee naar de laatste uren van Jezus hier op deze aarde: de weg naar het kruis.

TCC

14-03-2018

Weerbaar voor de toekomst

Op 16 maart valt ons bedankmagazine op de mat. In dit magazine krijgt u een kleine indruk van ons werk in 2017. U leest hoe levens zijn veranderd dankzij u en onze programma's. Kinderen kregen te eten, onderwijs, schoon drinkwater. We konden hun een veilige leefomgeving bieden. Maar dit kunnen wij natuurlijk niet alleen! 

Miraj India

08-03-2018

Hoe gaat het met moeder Maria in Oeganda?

Ze is geen onbekende van World Vision. De eerste ontmoeting met haar vindt plaats in 2012. Moeder Maria was toen zwanger van haar tweeling. Achterop een brommer, met volledige ontsluiting, arriveert ze twee maanden te vroeg bij de kliniek in Kyambigabire. Haar dochter Rebecca (15 jaar) zit achter het stuur. 

Moeder maria met kinderen

28-02-2018

Honger en dorst in Oost-Afrika

Over de droge Nanaam-vlakte loopt een jongen samen met zijn geit naar huis. In Nanaam (Kenia) heeft de extreme droogte geleid tot conflicten en onveiligheid. Koeien, geiten en schapen worden gestolen door rovers. Mensen leven in angst. Er is geen regen, geen gras en geen water.

Honger en dorst in Kenia

21-02-2018

Passie en bezieling in Oeganda (Kyabigambire)

Onze collega Nel den Boer (Senior Health Specialist) is net terug van haar reis naar ons programma Kyabigambire in Oeganda. Regelmatig bezoekt zij onze programma’s om te kijken hoe het gaat. Hieronder neemt ze u graag mee in die reis en vertelt ze over wat ze heeft mogen zien en meemaken. Leest u mee?

Nel in Oeganda

15-02-2018

Een droom in vervulling

Rosemary (10) droomt ervan om chef-kok te worden. Ze vindt het leuk om mensen te serveren en ze houdt van thee. Volgens Rosemary brengen chefs hun tijd door met het drinken van thee en daarmee heeft ze haar droombaan gevonden. Op school is Rosemary de beste van haar klas. Ze houdt van wiskunde en wetenschappelijke vakken. 

Rosemary met geit

07-02-2018

Een échte game changer!

Shikha (15) kaatst de bal terug naar haar coach. Ze valt op door haar fel oranje voetbal tenue. Die bestaat uit een T-shirt, voetbalsokken én een korte broek.

Shikha speelt al een aantal jaar fanatiek voetbal. Maar ze had nog nooit een korte broek gedragen. Ze sportte altijd in een salwar, een traditionele wijde broek. In India is het niet gebruikelijk dat jonge meiden een korte broek dragen. En dus ook niet bij het sporten. Een medewerker van World Vision heeft de ouders, van de meisjes, bezocht. Om een gesprek aan te gaan en te luisteren.

07-02-2017 Een échte game changer!  Shikha (15) kaatst de bal terug naar haar coach. Ze valt op door haar fel oranje voetbal tenue. Die bestaat uit een T-shirt, voetbalsokken én een korte broek.  Shikha speelt al een aantal jaar fanatiek voetbal. Maar ze had nog nooit een korte broek gedragen. Ze sportte altijd in een salwar, een traditionele wijde broek. In India is het niet gebruikelijk dat jonge meiden een korte broek dragen. En dus ook niet bij het sporten. Een medewerker van World Vision heeft de ouder

29-01-2018

Enorme voedseltekorten in Ethiopië dwingen meer tienermeisjes tot een huwelijk

De voortdurende extreme droogte in Ethiopië zorgt voor voedseltekorten bij 8,5 miljoen mensen. Veel gezinnen zijn afhankelijk van de landbouw en kunnen nauwelijks overleven. Omdat de boeren geen inkomsten meer hebben, huwelijken zij hun jonge dochters, soms zijn ze nog maar 13 jaar, uit. 

Alemtsehay

26-01-2018

Nederlandse hulporganisaties slaan opnieuw handen ineen voor Irak

Voor de vierde keer in vier jaar trekken zeven Nederlandse hulporganisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance, samen op om ontheemde gezinnen in Irak en mensen die terugkeren te helpen. De organisaties werken al sinds 2015 in Irak samen en breiden voor het eerst hun hulp uit naar ruim 42.000 mensen in het midden en het westen van het land.

Irak boy

19-01-2018

Ruim 2 miljoen voor Geloof, Hoop en Syrië

In december startten vier christelijke organisaties met de campagne Geloof, Hoop en Syrië. Na zes weken actievoeren is de eindstand €2.242.258,-. 

GHS

19-01-2018

Samenwerking World Vision en de Working Party leidt tot betere gezondheid van moeders en kinderen in Ethiopië

Onlangs was onze Ethiopische collega Tigist Mamo in Nederland. Voor World Vision Ethiopië is zij adviseur op het gebied van gezondheid en voeding voor zwangere vrouwen, moeders, pasgeboren baby’s en kinderen. Natuurlijk bracht ze ook een bezoek aan ons kantoor in Amersfoort. De uitgelezen kans om haar het hemd van het lijf te vragen over haar werk in Ethiopië. 

Interview Tigist

17-01-2018

Richard Stearns stopt in 2018

Richard Stearns, de algemeen directeur van World Vision USA heeft aangekondigd dat hij na 20 jaar dienst met pensioen zal gaan. “Het was een voorrecht en een eer dat ik de afgelopen 20 jaar mocht samenwerken met duizenden World Vision medewerkers,” aldus Stearns. “Hun bevlogenheid om zich in te zetten voor de allerarmsten inspireerde me iedere dag opnieuw.” 

Richard Stearns

15-01-2018

Vroeger voelde ik mij geïsoleerd en eenzaam

We zijn op bezoek bij Sonali, een achtjarig meisje uit Bangladesh. Een paar jaar geleden bezocht Sonali samen met haar familie een ziekenhuis in de buurt. In het ziekenhuis waren vrouwelijke artsen aan het werk, dat was voor Sonali verassend en bemoedigend. Haar droom kwam tot leven. 

Sonali

10-01-2018

Kinderen ontvangen de kerstgroet in Sanzukwe

In Sanzukwe staan de kinderen vol verwachting in een rijte te wachten op de post. "Zou er iets voor mij bij zitten?" Wellicht is het alweer een tijdje geleden dat u uw kerstgroet naar ons verstuurd hebt.

Happy faces