Nieuws & Impact verhalen

Lees hier meer over het werk van World Vision. Wilt u het laatste nieuws en verhalen van impact in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze digitale nieuwsbrief. 

16-09-2019

Famke op sponsorreis in Oeganda

We vinden het leuk als mensen hun sponsorkind en het gebied waar hij of zij woont, willen bezoeken. We helpen hen graag om deze bijzondere ontmoeting te realiseren. Kindsponsors kunnen dan met eigen ogen zien hoe alles in het project tot stand komt. Zoals Famke, die haar sponsorkind Jennefer in Oeganda bezocht.

Famke en Jennefer

06-09-2019

Samuel Visser nieuw Hoofd Fondsenwerving en Communicatie 

Wij zijn heel blij met de benoeming van Samuel Visser (44, Woerden) tot ons nieuwe hoofd Fondsenwerving en Communicatie. Samuel was de afgelopen jaren Hoofd Fondsenwerving bij het Nederlands Bijbelgenootschap. Vanaf 1 november zal hij bij ons aan de slag gaan en daar heeft hij veel zin in.

Samuel Visser nieuw Hoofd Fondsenwerving en Communicatie

05-09-2019

Kick-off innovatief geodata-project in Angola

Afgelopen dinsdag vond op ons kantoor in Amersfoort de kick-off plaats van een innovatief geodata-project in Angola. Doel van dit project is om de voedsel- en inkomenszekerheid van meer dan 100.000 kleine boeren te verbeteren met behulp van diverse geodata-services.

Kick-off innovatie geodata-project in Angola

21-08-2019

Go Baby Go!

De eerste 1000 dagen van een baby zijn cruciaal voor zijn ontwikkeling. Al op vroege leeftijd wordt beïnvloed hoe gezond een kind opgroeit en wat zijn kansen later in het leven zijn. Deze impact is enorm.

go baby go

7-8-2019

Hongersnood dreigt voor miljoenen inwoners van Zimbabwe

Meer dan vijf miljoen mensen in Zimbabwe hebben volgens de VN voedselhulp nodig. Dat komt neer op maar liefst eenderde van de bevolking. Directeur David Beasley van het Wereldvoedselprogramma (WFP) zegt dat het Afrikaanse land in een crisis verkeert en dat een hongersnood nabij is. 

Hongersnood dreigt voor miljoenen inwoners van Zimbabwe

08-08-2019

Wet tegen kindhuwelijken in Mozambique

Volgens deze nieuwe wet worden overtreders ervan gestraft met twee tot acht jaar gevangenisstraf. Het aannemen van deze wet is het hoogtepunt van een campagne gevoerd door diverse NGO’s. World Vision heeft een sleutelrol gespeeld door bijstand te verlenen aan de overheid en andere betrokken organisaties.

Yumina

30-07-2019

Ethiopië: ook bomen geplant in ons projectgebied Dembia

Ethiopië heeft gisteren miljoenen bomen geplant om een signaal tegen klimaatverandering en ontbossing af te geven. En onze collega’s in Dembia deden mee! 
 

Ethiopië: ook bomen geplant in ons projectgebied Dembia

15-07-2019

Update uit Isanga (Tanzania): Dit is er de afgelopen jaren bereikt

Isanga is een arm gebied in het noordwesten van Tanzania, dat via ons sponsorprogramma wordt gesteund. Samen met de lokale bevolking van Isanga willen we duurzame verandering teweegbrengen en kinderen toekomstperspectief bieden. Het programma is in 2004 gestart en onze collega Nel den Boer ging onlangs op bezoek om te kijken wat er in de afgelopen jaren zoal bereikt is.

Update uit Isanga (Zimbabwe): Dit is er de afgelopen jaren bereikt

02-07-2019

Channels of Hope: religieuze leiders in actie tegen ebola

Veel inwoners van DR Congo hebben weinig vertrouwen in de hulpverleners die ebola proberen te stoppen. World Vision werkt samen met religieuze leiders (christelijk en moslim) om de bevolking voor te lichten over hoe je de ziekte voorkomt.  

Channels of Hope: religieuze leiders in actie tegen ebola

30-06-2019

Een dag uit het leven van een vluchtelingenmoeder

Voor de meeste moeders draait het dagelijks leven om alledaagse taken: koken, kinderen wegbrengen, naar het werk gaan, schoonmaken, helpen met huiswerk, kinderen in bed krijgen. In sommige opzichten is het dagelijks leven voor vluchtelingenmoeders vergelijkbaar. Ze doen veelal dezelfde dingen. En toch ziet het leven er heel anders uit voor een moeder die met haar gezin door oorlog uit huis is verdreven.

Een dag uit het leven van een vluchtelingenmoeder

26-06-2019

Zes toonaangevende internationale kinderrechtenorganisaties roepen op tot een tweede kinderrechtenrevolutie 

Sinds wereldleiders in 1989 beloofden de rechten van alle kinderen te beschermen, worden miljoenen kinderen nog altijd geconfronteerd met armoede, uitbuiting, geweld, verwaarlozing en misbruik. Een alliantie van zes internationale kinderrechtenorganisaties roept op om de gebroken beloftes van het VN-Kinderrechtenverdrag in te lossen.

Zes toonaangevende internationale kinderrechtenorganisaties roepen op tot een tweede kinderrechtenrevolutie

04-06-2019

Half jaar na ramp Sulawesi meer dan 450.000 mensen geholpen met Giro555-geld

Zes maanden na de Giro555-actie ‘Nederland helpt Sulawesi’ zijn ruim 450.000 mensen geholpen met Giro555-geld. Inmiddels is meer dan de helft van de 15,6 miljoen euro besteed. Vandaag verschijnt een rapport met de resultaten van de hulp die de afgelopen zes maanden is geboden . 

Half jaar na ramp Sulawesi meer dan 450.000 mensen geholpen met Giro555-geld

31-05-2019

10 van de gevaarlijkste plekken om kind te zijn

Je kindertijd hoort magisch te zijn, vol verwondering, avontuur en plezier. Maar voor miljoenen kinderen die op de gevaarlijkste plekken ter wereld wonen, komt het onbezorgde leventje vaak snel tot een einde. World Vision werkt op deze vaak moeilijk bereikbare plekken, vastbesloten om de kindertijd van meisjes en jongens over de hele wereld in ere te houden, te beschermen en te herstellen. 
 

10 van de gevaarlijkste plekken om kind te zijn

10-05-2019

Eindelijk brak er een lach door op het gezicht van Muhammad

Tijdens de bevalling van Muhammad kwam het dorp waar zijn ouders woonden zwaar onder vuur te liggen. Het gezin besloot te vluchten en elders in Syrië een veiligere plek te zoeken. Vanwege de moeilijke omstandigheden en de constante verhuizingen waren beide ouders niet in staat om goed voor hun zoontje te zorgen.

Eindelijk brak er een lach door op het gezicht van Muhammad

02-05-2019

Miljoenen kinderen lopen gevaar door cycloon Fani

World Vision staat klaar om te reageren op cycloon Fani, die miljoenen mensen in Bangladesh en India bedreigt. Voorspeld wordt dat de storm vrijdag in het oosten van India aan land komt. De Indiase autoriteiten zijn vandaag begonnen met de evacuatie van  duizenden mensen in de gebieden. 

Zo’n 2.000 mensen zijn naar deze school in Bhubaneshwar (Odisha) geëvacueerd.

23-04-2019

Nog steeds grote risico’s voor slachtoffers van cycloon Idai

Vijf weken geleden werden Mozambique, Zimbabwe en Malawi getroffen door cycloon Idai. Het dodental is inmiddels opgelopen tot over de 900, meer dan 100.000 woningen en minstens 1 miljoen hectare landbouwgrond zijn verwoest en honderdduizenden mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd.  

Nog steeds grote risico’s voor slachtoffers van cycloon Idai

18-04-2019

Gezamenlijke hulpactie van de Dutch Relief Alliance in DR Congo

De Democratische Republiek Congo (DRC) wordt al jarenlang getroffen door gewapende conflicten en geweld. Veel mensen zijn ontheemd geraakt. De situatie binnen DRC wordt gezien als een van de ergste humanitaire crises in de wereld. In een gezamenlijke hulpactie werken zes Nederlandse hulporganisaties (Dutch Relief Alliance) samen om tegemoet te komen aan de dringendste behoeften van de bevolking. 

Dutch Relief Alliance in DR Congo

09-04-2019

Nieuwe overstromingen in het westen van Afghanistan 

Afgelopen week hebben grote overstromingen voor nog meer verwoesting gezorgd in het toch al zo geteisterde westen van Afghanistan. Een week eerder werden tienduizenden mensen ook al door vloedgolven getroffen.    

Nieuwe overstromingen in het westen van Afghanistan

02-04-2019

Tweede humanitaire crisis bedreigt Mozambique na cholera-uitbraak

Hulpverleners in Mozambique proberen in een race tegen de klok een tweede humanitaire crisis te voorkomen nu er al meer dan 1.000 gevallen van cholera zijn bevestigd. De afgelopen dagen is het aantal mensen met cholera elke dag verdubbeld. Tot dusver is er één persoon overleden.

Noodhulpgoederen Mozambique

27-03-2019

"Ik was heel bang toen het huis begon te trillen!"

Paulito (15) herinnert zich het moment dat de storm kwam. Zijn gezin was druk in huis in de provincie Manica, Mozambique, toen cycloon Idai door het land raasde. "Ik was erg bang. Het huis begon te trillen, "zegt hij. De regen sloeg tegen het huis, de wind waaide enorm hard. Uiteindelijk is het hele huis ingestort; weggespoeld door de meedogenloze storm. Het gezin werd gedwongen naar het huis van hun buren te vluchten, dat gelukkig niet was vernietigd.

Paulito

22-03-2019

Kinderen kwetsbaar door gevolgen cycloon Idai

Deze week heeft World Vision het hoogste rampenniveau uitgeroepen voor Mozambique, Zimbabwe en Malawi, die getroffen zijn door de cycloon Idai. Kinderen zijn de grootste slachtoffers. “Onze teams ter plaatse horen de meest vreselijke verhalen over hoe de cycloon alles verwoestend over het land raasde. Kinderen raakten hun ouders kwijt, huizen zijn verwoest en oogsten verloren gegaan”, aldus Joseph Kamara, die de hulp voor World Vision in de havenstad Beira coördineert. 
 

Maria Cycloon Idai

21-03-2019

Geoffrey van 15 jaar redt zijn gezin!

De 15-jarige Geoffrey staat er alleen voor als zijn gezin wordt getroffen door de cycloon in Mozambique. “Ik was onderweg naar mijn broertje Posha, toen ik zag dat de muur van mijn slaapkamer inzakte. Ik heb mijn broertje snel kunnen redden en hem buiten het huis op een steen neergezet.”

Geoffry redde ook zijn andere broertjes en zusjes. Toen zij veilig waren werd hij ineens ongerust. Zijn oma werd nog steeds vermist. “Ik werd wanhopig, verdrietig en angstig. En in paniek begon ik hardop haar naam uit te schreeuwen. In de hoop dat ze zou reageren. Ik was bang dat het water haar meegesleurd had.”

Geoffrey

20-03-2019

Sparen zorgt voor rendement!

Scholastica (32) woont samen met haar man in Muhida, Tanzania. Samen met hem voedt ze haar vier eigen kinderen op en heeft ze de zorg op zich genomen voor twee weeskinderen. Haar liefde voor de kinderen was groot, maar eigenlijk had Scholastica de financiële middelen niet om goed voor hen te kunnen zorgen. Door lid te worden van een spaargroep van World Vision is er weer hoop voor het gezin!

Scholastica

15-03-2019

8 jaar Syrië: Syrische kinderen bang om terug te gaan naar hun verwoeste land

De oorlog in Syrië gaat vandaag, 15 maart, het negende jaar in. World Vision vroeg Syrische kinderen die nu in Jordanië en Libanon leven naar hun angsten en dromen. Bijna 60% van de kinderen voelt zich niet veilig of maakt zich zorgen over het verliezen van familieleden. Lees hier ons rapport over hun dromen en angsten.

Habiba - Syrië

08-03-2019

Marco van der Graaf bestuurder en CEO World Vision Nederland

Op vrijdag 1 maart 2019 is Marco van der Graaf toegetreden als bestuurder en CEO van World Vision Nederland. "Kwetsbare kinderen verdienen een wereld zonder armoede en onrecht. Ik wil me inzetten om ervoor te zorgen dat hun leefomstandigheden verbeteren en ik wil opkomen voor hun rechten.”

Marco van der Graaf - World Vision

01/03/2019

Zip Student Challenge

De 40-dagentijd staat voor de deur. Voor veel christenen is dit een periode van vasten en bezinnen in voorbereiding op Pasen. Christenen vullen het vasten op allerlei manieren in: niet snoepen, geen alcohol drinken, of 40 dagen geen social media. Vanuit World Vision willen wij hier een handje mee helpen, daarom hebben we speciaal voor studenten een uitdaging deze 40-dagentijd!

Zip Student Challenge

25-02-2019

Ik heb mijn leven weer terug!

50% van de kindhuwelijken vindt plaats in Zuid-Oost Azië. World Vision zet zich onder andere in om het aantal kindhuwelijken in Bangladesh te verminderen. Eén van de kindhuwelijken dat is voorkomen, is van Meghla uit Bangladesh. Zij zet zich nu samen met World Vision in om jongeren bewust te maken van de gevolgen van een kindhuwelijk. Haar bijzondere verhaal lees je hier.
 

Nieuws - Kindhuwelijk Meghla

12-02-2019

Kindsoldaten: veel kinderen hebben geen 'echte keuze'

Vandaag, op de Internationale Dag van de Kindsoldaten, publiceert World Vision nieuw onderzoek waaruit blijkt dat kinderen ‘vrijwillig’ toetreden tot gewapende groeperingen. 

Square Kindsoldaat

11-02-2019

Wat mij overkwam, mag bij anderen niet gebeuren

“Het was een klap in mijn gezicht toen ik hoorde dat ik een week later zou trouwen. Ik huilde en wist niet wat ik moest doen.” Haar moeder zei haar dat ze geen andere keus had dan het huwelijk te accepteren. 

Habtam

29-01-2019

Regen en wind verwoesten huizen in Zimbabwe

Gogo Petani is 85 jaar en woont in een hutje in Muzarabani, Zimbabwe. Van haar elf kinderen zijn er zes overleden. De andere vijf proberen in de stad een schamel inkomen bij elkaar te scharrelen en kijken niet naar hun moeder om. Zij is compleet afhankelijk van de gulheid van haar dorpsgenoten. Ze woont samen met haar kleinzoon, die beide ouders verloren heeft. Hij gaat niet meer naar school en oma is afhankelijk van zijn zorg.

Granny Gogo

23-01-2019

Ik moest trouwen toen ik 13 was..

In een huisje van golfplaten en zeilen is Saira (15 jaar) aan het koken. Ze blaast door een bamboestok om het vuur goed te laten branden. Dagelijks kookt ze voor haar schoonfamilie. Saira is één van de velen meisjes in Bangladesh die is uitgehuwelijkt. Ze trouwde toen ze dertien jaar oud was.

Saira

18-01-2019

Van ongewenst zwanger tot ondernemende vrouw

Ze viel op door haar fel gekleurde rok en brede glimlach. We spraken af om elkaar de volgende dag te ontmoeten in een winkelstraat. Agnes ging achter haar naaimachine zitten, bood me een kruk aan en zei: ‘Nu ben ik klaar om mijn verhaal te vertellen’.

Agnes

09-01-2019

Hoopvol 2019 in

In een wereld vol rampen, ziekte, oorlog en slecht nieuws, is góed nieuws onmisbaar! Wij hebben vijf redenen om hoop te hebben in 2019 op een rijtje gezet. Wij gaan hoopvol het nieuwe jaar in!

hoopvol 2019

06-01-2019

Er zijn geen rozen zonder doornen

In een stenen huisje met verfspetters op de muur zit Kapinga (13) op een klein houten bankje. “Good morning my friends, good morning.” Haar Engels is goed, een enkele verspreking daargelaten. Door de gaten in het dak valt het licht naar binnen. Op de muur staan de woorden “Il n’ya pas de rose sans epines”. Er zijn geen rozen zonder doornen. Bij elk geluk is er ook verdriet. Zo voelt het leven als je beide ouders aan een oorlog hebt verloren.

Kapinga

19/12/18

Ook als het vies weer is

Onze collega Marlies leeft toe naar kerst, maar op een andere manier dan u misschien zou verwachten. Ze vertelt u graag meer.

Faysal en Aziza

22-11-2018

Verander de hele wereld

Als predikant reist hij de hele wereld over om dominees training te geven en te bemoedigen. Onlangs bezocht Ron van der Spoel ons projectgebied Kyabigambire in Oeganda. Daar ontdekte hij hoe groot de impact van sponsors is op het leven van kinderen.

Ron van der Spoel

23-10-2018

Lusria op Sulawesi krijgt hulp - Giro555

Het huis van Lusria (25) is weggevaagd door de tsunami op Sulawesi. Ze leeft nu met haar twee kinderen en familie in een tentje in Pombewe.

Lusria

05 -10-2018

10 oktober: Nationale Actiedag voor Sulawesi
Al meer dan 3,3 miljoen euro opgehaald

Er komt een Nationale Actiedag voor Sulawesi. Op woensdag 10/10 besteden verschillende radiozenders en televisieprogramma’s de hele dag aandacht aan de ramp die het Indonesische eiland trof. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nationale Actie van Giro555 ‘Nederland helpt Sulawesi’.

Giro555

03-10-2018

Nederland heeft ruim 1 miljoen euro gestort op Giro555

Binnen 24 uur na de start van de Nationale Actie voor de slachtoffers van de aardbevingen en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi is ruim 1 miljoen gestort op Giro555. 

Sulawesi

02-10-2018

Verwoesting treft Sulawesi

Eerst een aardbeving, gevolgd door een tsunami: op vrijdagavond 28 september worden de levens van duizenden mensen in Indonesië verscheurd. Meer dan 1200 mensen zijn al omgekomen, en de overheid waarschuwt dat het dodental kan stijgen tot in de duizenden.

Noodhulp Sulawesi

28-09-2018

Nederland helpt 200.000 Congolezen overleven

“Ik zag dat mensen werden onthoofd en dat hun buik werd opengesneden. Mijn vader, broertjes en zusjes en sommige vrienden zijn vermoord. Soms heb ik er nachtmerries over. Dan zie ik weer hoe ze mijn vader met pijl en boog doodschieten. Als ik dan wakker word, tril ik helemaal.” Zo vertelt Maurice uit Congo.
Marie

30-08-2018

Water, sanitatie en hygiëne in Somalië

De voedselonzekerheid in Somalië is het gevolg van vier slechte regenseizoen, er is té weinig landbouwproductie en op grote schaal, sterft vee. Door de aanhoudende droogte neemt de behoefte aan schoon drinkwater flink toe.

Kinderen wassen hun handen

29-08-2018

Op bezoek in Sambas, Indonesië

Elf jaar geleden bezochten een aantal Nederlanders het sponsorprogramma Sambas in West-Kalimantan, Indonesië. Maarten Wassink, ambassadeur namens 'The Choir Company' vertelt: “Er was een weg vol kuilen. We reden er 5 uur over. We hoorden dat een ambulance niet eens kon komen in het gebied!"

Maarten en Istarina