Projectsluiting Miraj

headerfoto miraj

Bekijk hier de resultaten

Het is zover! Na 23 jaar hard werken en opbouwen, samen met de bevolking van Miraj in India, wordt het programma nu afgerond. We blikken graag met u terug op wat er allemaal verbeterd is in het leven van de kinderen in Miraj en hun families. Het prachtige afscheidsfilmpje, de hoopgevende verhalen en de prachtige foto's vertellen het verhaal van hoop in Miraj, kijk snel verder!

 

gezondheid

80% van de kinderen is volledige gevaccineerd voor de eerste verjaardag.

onderwijs

86% van de 12- tot 18-jarigen gaat naar school.

water en hygiene

82% van de huishoudens heeft toegang tot schoon drinkwater op loopafstand van huis.

Sonali (21 jaar)

De toekomst zag er somber uit voor Sonali, toen zij als oudste in een gezin met 3 kinderen werd geboren. Naarmate de tijd verstreek, werd ze zich bewust van de moeilijke positie van hun gezin in de maatschappij. Haar vader werkte in een fabriek, maar verdiende niet genoeg geld om voor zijn gezin te zorgen. Sonali en haar broertje en zusje konden niet naar school omdat hun ouders de schoolkosten niet konden betalen.
Sonali voelde zich als oudste kind van haar ouders verantwoordelijk om hier iets aan te doen, maar ze was machteloos. 

Toen World Vision in Miraj kwam gloorde er hoop. Omdat World Vision’s missie is om de méést kwetsbare kinderen ter wereld te bereiken, werd ze vanwege de situatie van haar gezin als sponsorkind geselecteerd. Ze kon naar school, evenals haar broertje en zusje! Een bijzonder moment.

Ze kreeg de kans om te leren op school. Daarnaast leerde ze door de verschillende programma’s waar ze aan mee kon doen veel over zichzelf, haar zelfvertrouwen groeide.
Nu heeft Sonali haar zustersopleiding afgerond en werkt ze in één van de beste ziekenhuizen van Miraj. Ze vindt het belangrijk om met haar inkomsten haar gezin te ondersteunen, maar spaart ook al om verder te studeren. Haar ambitie is dat ze in de regering van India meer kan betekenen voor haar land. Prachtig dat ze de kans heeft om haar eigen toekomst verder te bouwen.

sonali
miraj1
miraj2
miraj3
Namens de kinderen en hun families, enorm bedankt! U brengt een lach op het gezicht van de kinderen en geeft hen een waardig leven!

- Ravikant Chavan, Programma Manager Miraj