Jacqueline Niezink, relatiemanager bijzondere giften
Jacqueline Niezink, relatiemanager bijzondere giften

Ontmoet Jacqueline - over nalatenschap en bijzondere giften

Bij World Vision Nederland werken 37 enthousiaste mensen die zich allemaal op hun eigen manier inzetten voor kwetsbare kinderen. Wat is hun passie? Hun motivatie? Maak kennis met relatiemanager Jacqueline Niezink, verantwoordelijk voor nalatenschap en bijzondere giften.

Meisje met donkere krulletjes

“In mijn studietijd hield ik met een groep vrienden een werkvakantie in Roemenië. We wilden daar  helpen bij het opknappen van een kindertehuis. Het leek me vooral gezellig - maar het had grote gevolgen voor de rest van mijn leven. In Roemenië werd mijn wereld door elkaar geschud. De  eenzaamheid, de verlorenheid en de verwaarlozing van de kinderen daar…ik had me nooit  gerealiseerd dat het bestond. Hoe kunnen mensen hun kinderen zo aan hun lot overlaten? Ik herinner me een klein meisje met donkere krulletjes dat steeds bij me op schoot kroop. Ik was een wildvreemde voor haar, maar ik was de enige bij wie ze wat houvast kreeg. Iemand die haar even aanraakte. En wat aandacht en liefde gaf. Niemand anders keek naar haar om.“

Behoorlijk van de kaart

“Toen ik terugkwam, was ik behoorlijk van de kaart. Voor het eerst had ik gezien hoeveel onrecht er is in de wereld. En dat kinderen ontzettend in het nauw kunnen zitten, zonder dat ze er zelf iets aan kunnen doen. Toen is er een knop in mijn hoofd omgegaan. Ik studeerde marketing en communicatie. Maar ik wilde geen baan meer in de reclamewereld. Ik zag het als mijn roeping om mijn talenten in te zetten voor mijn medemens. Kort daarna kwam World Vision op mijn pad, een organisatie die overal ter wereld hulp biedt aan de meest kwetsbare kinderen. Voor mij was dit geen toeval en ik wist wat ik moest doen.”

Liefde voor kinderen

“Iedereen bij World Vision heeft liefde voor kinderen. En wat we voor hen doen heeft écht resultaat. Een voormalig sponsorkind is nu bijvoorbeeld manager bij World Vision in Indonesië. Weer een ander sponsorkind werkt voor weer een andere hulporganisatie. Nu zijn dat natuurlijk de meest opvallende verhalen, maar het geeft maar aan hoe ver kinderen kunnen komen als je ze op jonge leeftijd helpt zich te ontwikkelen. Als iemand de potentie in ze ziet, kunnen kinderen zó veel bereiken. Ik vind het fantastisch om daar dagelijks een rol in te spelen.“

Jacqueline Niezink

Match tussen donateur en project

“Ik werk nu als relatiemanager bijzondere giften. Dat betekent dat ik mensen die iets speciaals willen doen, probeer te verbinden met passende projecten van World Vision. We zijn in veel sectoren actief. En we zijn in bijna 100 landen wereldwijd aanwezig. Dus er is vrijwel altijd een match te maken. Ik herinner me bijvoorbeeld een ondernemer die wilde stoppen met zijn bedrijf. Hij en zijn gezin hadden het goed genoeg en hij vroeg of hij ergens aan kon bijdragen. We zijn hierover wel een half jaar in gesprek geweest. Ik heb daarbij vooral geluisterd. Deze ondernemer wilde in Azië iets  concreets doen voor zorg of onderwijs. Toch zijn we uiteindelijk in Oeganda uitgekomen. Daar heeft hij onder andere bijgedragen aan woningen voor leraren in afgelegen gebieden, zodat ze minder vaak en lang hoeven te reizen om les te geven. Daarover informeren we de ondernemer nu jaarlijks, zodat hij weet wat de voortgang is. We gaan er ook zeker eens kijken als de coronacrisis voorbij is.”

Ook voor nalatenschappen

“Ik bied dezelfde begeleiding voor nalatenschappen. Ik ga daarvoor graag met mensen in gesprek om te ontdekken waar hun passie ligt. We weten natuurlijk nooit wanneer een nalatenschap ter beschikking komt en welke programma’s er dan lopen. Maar we kunnen wel samen in hoofdlijnen bepalen waar we de nalatenschap aan gaan besteden. Kinderen in acute noodsituaties? Kinderen die al dan niet in een bepaald land structurele hulp nodig hebben op het gebied van onderwijs? Of bescherming? Of zorg? We kunnen het zo vastleggen dat als het moment daar is, het bedrag wordt besteed op een manier die past bij de laatste wens van de donateur.”

Jacqueline Niezink op werkbezoek World Vision

Een nalatenschap aan World Vision

U kunt World Vision in uw testament opnemen als erfgenaam of ons een legaat toekennen. Wij ontvangen dan (een percentage van) uw nalatenschap of een vast bedrag of een bepaald bezit zoals een huis of aandelenportefeuille. Of het nu om een groot of klein bedrag gaat, wij zorgen ervoor dat uw nalatenschap terechtkomt bij de kinderen die uw hulp het hardst nodig hebben.

Ook goed om te weten: 
World Vision hoeft over uw gift geen belasting te betalen, omdat we een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn.

Als de relatie goed is, komt de rest vanzelf.
Jacqueline Niezink - relatiemanager bijzondere giften

Ook eens praten met Jacqueline?

Wilt u ook eens met Jacqueline praten over uw nalatenschap? Of over een andere speciale gift? Neem rechtstreeks contact op met Jacqueline. Dat kan via (033) 464 31 91, 06 – 15 66 16 90 of mail naar jacqueline_niezink@worldvision.nl.

Wie is Jacqueline?

Naam : Jacqueline Niezink
Leeftijd : 41 jaar
Woont in : Soest
Gezin : getrouwd en 4 kinderen
Hobby’s : lezen, wandelen, muziek luisteren, tekenen en schilderen
Werkt bij World Vision: sinds 1999
Functie : Relatiemanager bijzondere giften
Motto : “Als de relatie goed is, komt de rest vanzelf”

 

Dit artikel verscheen eerder in het World Vision magazine.