Noodhulp Afghanistan

Kinderen in Afghanistan hebben dringend hulp nodig. Help jij mee?

Kinderen Afghanistan

Laat kinderen niet de dupe worden

De kinderen in Afghanistan leven in een onzekere tijd. Hongersnood is hun grootste bedreiging want door klimaatverandering, COVID-19 , jarenlange conflicten en de huidige complexe situatie is vooral voedsel schaars.

World Vision is al ruim 20 jaar met lokale medewerkers aanwezig in het land. En we blijven. Want we mogen kinderen niet de dupe laten worden. In Afghanistan wonen zoveel kinderen met hun eigen talenten en dromen… Het is onze wens dat ook zij kunnen bouwen aan een toekomst. Met jouw hulp kunnen we dat waarmaken.

Acuut voedseltekort

World Vision werkt al 20 jaar in Afghanistan. Al die jaren hebben we ons ingezet voor kinderen, families en gemeenschappen. We zorgden dat jongens en meisjes naar school konden, toegang hadden tot gezondheidszorg, leerden over het belang van goede hygiëne. We hielpen gezinnen om hun bestaan weer op te bouwen.

En ook nu blijven onze moedige medewerkers zich vastberaden inzetten voor alle kinderen. Bijna de helft van de bevolking, waaronder 8,2 miljoen kinderen, had al humanitaire hulp nodig. Nu komen daar miljoenen mensen bij met acuut voedseltekort.

Dit hebben we bereikt in 2022

“De geschiedenis heeft aangetoond dat de veerkracht en standvastigheid van het Afghaanse volk buitengewoon is. Maar het heeft zijn grenzen. Ze zijn nu op hun kwetsbaarst en we kunnen ze nu niet in de steek laten.”

Asuntha Charles, directeur World Vision Afghanistan

Lees meer over de situatie in Afghanistan