Afghaanse kinderen

Voedselhulp in Afghanistan

Geef voor kinderen

Vluchtelingenkamp in Afghanistan

Laat kinderen niet de dupe worden

De kinderen in Afghanistan gaan een onzekere tijd tegemoet. Hongersnood is hun grootste bedreiging want door klimaatverandering, COVID-19 , jarenlange conflicten en de huidige complexe situatie is vooral voedsel schaars.

World Vision is met lokale medewerkers aanwezig in het land. En we blijven. Want we mogen kinderen niet de dupe laten worden van de situatie. In Afghanistan wonen zoveel kinderen met hun eigen talenten en dromen… Het is onze wens dat ook zij kunnen bouwen aan een toekomst. Met jouw hulp kunnen we dat waarmaken. 

Acuut voedseltekort dreigt

World Vision werkt al 20 jaar in Afghanistan. Al die jaren hebben we ons ingezet voor kinderen, families en gemeenschappen. We zorgden dat  jongens en meisjes naar school konden, toegang hadden tot gezondheidszorg, leerden over het belang van goede hygiëne. We hielpen gezinnen om hun bestaan weer op te bouwen.  

En ook nu bljiven onze moedige medewerkers zich vastberaden inzetten voor alle kinderen. Bijna de helft van de bevolking, waaronder 8,2 miljoen kinderen, had al humanitaire hulp nodig. Voor miljoenen dreigt een acuut voedseltekort.

Afghaanse kinderen

 

Help jij mee de hongersnood voor kinderen in Afghanistan te voorkomen?