Impactverhalen

Hulp van World Vision
in Ethiopië
Situatie in Ethiopië
Door droogte, overstromingen, conflicten en stijgende prijzen is er een tekort aan voedsel en schoon drinkwater in Ethiopië. Hierdoor mislukken oogsten en dalen inkomens.
Door de gevolgen van klimaatverandering hebben boeren het zwaar. De grond heeft slechte bodemkwaliteit, er zijn ziektes bij planten en dieren, en er is beperkte toegang tot training, geld en markten. Hierdoor zijn de opbrengsten laag.
De economische situatie in Ethiopië verslechterd nog meer door hoge inflatie, waardoor basisbehoeften onbetaalbaar zijn geworden. Ook vangt Ethiopië meer dan 160.000 vluchtelingen op uit Soedan, wat extra druk legt op de beschikbare hulpbronnen.

“Mijn kleine broertje werd erg ziek van de honger. Ik was bang dat ik hem voor altijd kwijt zou raken,” vertelt de 11-jarige Mensur uit Ethiopië.
Hoe werkt World Vision in Ethiopië?
World Vision is sinds 1971 actief in Ethiopië en werkt in de regio’s Dembia, Gurage Zone, Amhare en Oromia en Tigray en Amar. We werken hier aan duurzame ontwikkeling voor kwetsbare gemeenschappen. In de South Gondar Zone helpt World Vision bijvoorbeeld ruim 23.000 kleine boeren om beter bestand te zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering.
We werken met een gemeenschapsgerichte aanpak. Dit betekent dat lokale betrokkenheid en duurzame verandering van de gemeenschappen waarin we werken centraal staan.
FMNR in Ethiopië
World Vision werkt aan het beter bestand maken van landbouw tegen de gevolgen van klimaatverandering in Ethiopië. Dit doen we via FMNR (Farmer Managed Natural Regeneration). FMNR is een duurzame methode waarbij we boeren in Ethiopië leren hoe aangetaste bomen en struiken weer terug kunnen groeien in de landbouwgrond. We herbebossen dorre gebieden, wat zorgt voor verbetering van de biodiversiteit en de bodemkwaliteit. En hierdoor worden de opbrengsten hoger!
Resultaten van deze aanpak:
Alleen in Niger al is meer dan 6 miljoen hectare land hersteld dankzij deze methode. Ook is FMNR 36 keer goedkoper per hectare dan traditionele herbebossing. Eén boom kan jaarlijks tot 10 kg CO₂ opnemen, wat bijdraagt aan klimaatmitigatie.
Bekijk hier onze projecten in Ethiopië
