Sponsor een kind

"Ik ben Reni. Vier jaar geleden ontmoette ik Kasanesh in Ethiopië. Ze was even oud als ik, veertien jaar. Haar ouders zijn overleden aan HIV aids. In haar eentje zorgde ze voor haar broertje. Ze had maar twee paar kleren en die waren helemaal versleten. Als ze niets verdiende op de markt, had ze geen eten die avond. Als zij en haar broertje buiten kwamen, werden ze uitgescholden voor duivelskind, omdat hun ouders overleden waren aan aids. Ik wilde wat doen voor dit meisje en haar broertje. Mijn vader en ik besloten haar te gaan sponsoren."

KasaneshDit jaar zochten we Kasanesh en haar broertje opnieuw op. Wat een verschil met toen! Kasanesh vertelt: "Als ik World Vision niet had ontmoet en hun support en begeleiding niet had gekregen, zou mijn leven er heel anders uit hebben gezien. World Vision heeft me geholpen om het winkeltje op te zetten. Ik verdien genoeg om samen met mijn broertje rond te komen en ik ga weer naar school. Mijn droom is om mijn winkeltje uit te breiden en verder te studeren. En ik wil ook voor mijn broertje blijven zorgen."


Foto: Kasanesh in haar winkel 

Verander mijn wereld

De wereld van Kasanesh en haar broertje is veranderd. Zij kunnen dromen en hebben mogelijkheden voor de toekomst. Er zijn nog veel kinderen die hulp nodig hebben. Kinderen die niet beschikken over basisbehoeften zoals schoon drinkwater, onderdak, voeding en onderwijs. Kinderen die wees zijn, afgestoten worden vanwege een handicap of geen liefde van ouders ontvangen. U kunt de wereld van een kind als Kasanesh veranderen!

U helpt niet alleen een kind, maar ook de familie en omgeving


Samen met de familie en de omgeving werken we aan vooruitgang die doorgaat als World Vision weg is.


Als sponsor investeert u in kinderen, hun familie én de omgeving. Op deze manier profiteert de hele gemeenschap van schoon drinkwater, goede zorg, kwalitatief goed onderwijs en een veiligere omgeving. Maar we trainen de mensen ook, zodat ze weten hoe ze zelf hun omgeving verder kunnen ontwikkelen.  Na ongeveer vijftien jaar stopt het project en is onze hulp niet meer nodig. Zou u als sponsor daar niet aan bij willen dragen? 

Hoe werkt het? Wat is de impact? Ja, ik word sponsor!


Deel artikel