Addyson

Addyson, USA

Toen Addyson 7 jaar oud was, stelde ze zichzelf een groot doel: een halve marathon lopen. Een jaar later heeft ze het gedaan! Ze heeft de wedstrijd van 21 km uitgelopen! Maar ze heeft een nog veel groter doel bereikt, dat alles veranderde voor een groep kinderen als zij in West-Kenia.

Addyson woont in de VS, ver weg van Kenia. Maar ze besloot een halve marathon te lopen nadat ze hoorde over een meisje van 9 in Kenia dat Maurine heette. In Kenia, en in veel anderen landen over de wereld, is het voor meisjes als Maurine heel normaal om 6 km per dag te lopen om water om te drinken voor hun gezinnen te halen. De lange weg kan gevaarlijk zijn en het betekent vaak dat meisjes elke dag uren school-, huiwerk- en speeltijd missen. Maar het ergste van alles is dat het water niet altijd veilig is – ze moeten het vaak halen uit vieze waterpoelen die ook gebruikt worden door dieren. En het kan mensen echt heel ziek maken.

“Ik vond het niet eerlijk dat deze kinderen dat moesten doen,” zegt Addyson, “terwijl ik alleen maar even naar mijn kraan of koelkast hoef te lopen voor schoon water. Addyson wilde actie ondernemen om kinderen als Maurine te helpen. Maar hoe? Ze besloot om $ 1.310 op te halen om pompen voor schoon water neer te gaan zetten door te gaan rennen - $ 1 voor elke 13,1 mijl (21 km) die ze zou rennen. 

Ze begon met trainen en ze begon geld in te zamelen. Ze maakte armbanden en verkocht ze; op haar verjaardagsfeestje vroeg ze haar vriendinnen om donaties in plaats van cadeautjes. Ze hield een inzamelingsactie bij een lokaal pizzarestuarant; en ze droeg zelfs een jerrycan vol water rond in haar buurt om anderen te laten zien hoe het was voor kinderen als Maurine. Toen de dag van de halve marathon aanbrak had Addyson 15 keer zoveel opgehaald als ze gepland had – rond de $20.000!

“Als ik me moe voelde dacht ik aan die kinderen en dacht, ‘Die kinderen willen dat ik volhoud en ze willen dat ik doorga.’ Ik heb steeds hun gezichten onthouden en ik herinnerde me steeds Maurine. Zij was mijn motivatie.” Addyson heeft nu al vier halve marathons gelopen en meer dan $ 130.000 opgehaald met haar familie. Ze heeft haar verhaal verteld op televisie en is zelfs naar Kenia gereisd om Maurine te ontmoeten!

“Laat niemand jou je grote droom afnemen,” zegt Addyson. “Mensen zullen je misschien vertellen dat je te jong bent of te klein, maar luister niet naar hen. Volg altijd je dromen en laat niemand je tegenhouden.”

Wil jij net als Addyson actie ondernemen voor kinderen zoals Maurine? Voor ieder kind dat je helpt, profiteren er nog vier andere kinderen van!