Hoofdinhoud

DRC – Water en vrede

Samen met onze partners werken we aan een meetbare en duurzame verbetering van het welzijn van 5.311.208 kinderen en hun gemeenschappen.

60% van de mensen in Democratische Republiek Congo (DRC) leeft van minder dan 1 dollar per dag. Tel daarbij interne conflicten en aanhoudende politieke instabiliteit en je begrijpt dat de mensen het daar zwaar hebben. Kwetsbare gezinnen worden ook getroffen door frequente natuurrampen, zoals overstromingen en epidemieën.

Onze teams werken al sinds 1984 in de DRC. We werken aan een meetbare en duurzame verbetering van het welzijn van 5.311.208 kinderen en hun gemeenschappen. We werken er samen met onder ander Unicef, de DRA, ministerie van volksgezondheid DRC, UNHCR.

Dit is hoe we helpen

Water en Sanitair

Weinig mensen in North Kivu hebben toegang tot water en sanitair, en er is weinig kennis over hygiëne. Daarnaast is dit gebied het hardst getroffen door COVID-19 en heerst er vijandigheid tegen de hulpverleners. Om ebola te voorkomen, maar ook om de extreme armoede te ontsnappen, is toegang tot schoon drinkwater en verbeterde sanitaire structuren hard nodig. Daarom gaan we in de dorpen en nabij ziekenhuizen 22 nieuwe waterpompen bouwen, en herstellen we er 38.

Training en onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de mensen ook op lange termijn schoon water hebben, stellen we comités de waterpompen en trainen we hen. Bijvoorbeeld in het onderhoud en het verzamelen van bijdragen van de dorpelingen om de pomp te gebruiken en het reguliere onderhoud van de pomp betalen.

Toiletgebouwen voor gehandicapten

We bouwen 16 toiletgebouwen die geschikt zijn voor mensen met een handicap. Daar zitten ook handenwas-stations zodat de kans op het verspreiden van besmettelijke ziekten als corona verkleind wordt.

Hygienevoorlichting

Samen met de dorpen werken we aan de verbetering van de kennis over hygiëne. Hiervoor wordt de “Villages et Écoles Assainis” (VEA) methode gebruikt. Dit is een geïntegreerde aanpak die wordt geleidt door de dorpelingen zelf en zorgt voor langdurige verbeteringen op het gebied van drinkwater, sanitair, persoonlijke hygiëne en afvalverwerking.

Werken aan vrede

We leren jongeren vaardigheden waar ze wat aan hebben op de arbeidsmarkt, maar ze worden ook toegerust om te bouwen aan vrede. Zo krijgen ze juridische clinics waardoor ze meer leren over mensenrechten en wordt ook de sociale cohesie versterkt.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!