Hoofdinhoud

Oeganda – Sponsorprogramma Kyabigambire

Met onze projecten helpen wij kinderen op lange termijn. Deze kinderen kun je steunen via ons sponsorprogramma. Met jouw sponsorbijdrage help je niet alleen jouw sponsorkind, maar ook zijn of haar familie en de gemeenschap.

Dit zijn de grootste uitdagingen in Kyabigambire

Gezondheidszorg

Voor veel mensen is afstand tot gezondheidscentra groot, wat het lastig maakt om van de gezondheidszorg gebruik te maken. Veel kinderen zijn ondervoed en krijgen last van diarree. Ziektes als malaria, HIV en aids is komen veel voor en blijven zich verspreiden.

Onderwijs

Veel schoolgebouwen zijn verouderd. Sommige klaslokalen storten zelfs in. Ook zijn veel klaslokalen te klein waardoor kinderen buiten les moeten krijgen. Er zijn onvoldoende lesmaterialen om de kinderen goed les te geven.

Landbouw

In Kyabigambire zijn veel mensen afhankelijk van de landbouw. De gevolgen van de klimaatverandering zijn merkbaar: overstromingen en lange periodes van droogte veroorzaken slechte oogsten. Voedsel wordt schaarser en de inkomsten dalen.

De situatie in Kyabigambire

Het projectgebied Kyabigambire ligt in het westen van Oeganda. Er wonen 41.000 mensen, waaronder 24.000 kinderen onder de 17 jaar.

In Kyabigambire zijn er veel problemen op het gebied van onderwijs. Er is niet genoeg lesmateriaal en leraren zijn onvoldoende uitgerust.

Samen met lokale partners en de inwoners van Idumbala werken we sinds 2007 toe naar blijvende verandering voor kwetsbare kinderen, ook nadat wij weg zijn.

Oeganda

Neem een kijkje in het projectgebied

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

‘Door onze gemeenschapsgerichte aanpak profiteert niet alleen een sponsorkind, maar ook nog vier andere kinderen.’

Dit zijn de doelen waar we ons voor inzetten

ONDERWIJS

Kinderen gaan naar school

We zorgen voor een verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. We zorgen voor voldoende en goede lesmaterialen en leiden leerkrachten op.

Schoolgebouwen worden gerenoveerd en voorzien van nieuwe schoolbanken.

Kinderen met speciale behoeften geven we extra aandacht.

Onderwijs in Oeganda

GEZONDHEID

Kinderen zijn gezond

We trainen vrijwilligers in het geven van voorlichting. Zij gaan persoonlijk bij gezinnen langs om te vertellen over het belang van goede hygiëne, gezonde voeding en het belang van borstvoeding.

Ook wijzen zij de mensen op het gebruik van professionele zorg. Gezinnen krijgen toegang tot schoon water waardoor de kans op infecties wordt verkleind.

ECONOMISCHE ONTWIKKELING

Genoeg te eten

We geven trainingen aan boeren waarbij ze leren om hun landbouwtechniekeken te verbeteren. Met deze nieuwe technieken kunnen ze meer verschillende gewassen produceren, en zijn ze minder kwetsbaar wanneer een oogst mislukt. De oogsten en de inkomsten stijgen. Hierdoor kunnen ze hun kinderen genoeg te eten geven.

Voeding
Bewustwording in Kyabigambire

KINDERBESCHERMING EN PARTICIPATIE

Bewustwording creëren

We maken mensen bewust van hun rechten en waarden, zodat ze weten dat ze ieder uniek geschapen zijn en eigenwaarde mogen ervaren.

We leren kinderen hoe ze zichzelf tegen geweld kunnen beschermen. We organiseren activiteiten op scholen die gaan over kinderrechten.

Ook ouders en gemeenschapsleiders leren hoe ze de kinderen kunnen beschermen.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!