Hoofdinhoud

Marlon Rosalie el Hasbani is 27 jaar en werkt sinds kort bij de donateursservice van World Vision. Ze is half-Libanees en deze roots ziet ze terug in haar karakter. “Ik ben een liefdevol en warm mens en wil dit graag uitdragen naar de mensen om me heen,” vertelt ze.

Marlon is geraakt door het werk van World Vision. “Ik zie elke dag de kinderen op de foto’s. Als ik een sponsor aan de telefoon heb, kijk ik altijd even wie het sponsorkind is dat ze sponsoren. Zo zie ik het gezicht achter de naam, elk kind is echt en heeft een verhaal. Vervolgens zegen ik het kind,” vertelt ze. Bij Opwekking ging Marlon ook zelf op de foto en werd ze sponsor van de 9-jarige Priscilla. Ze vertelt waarom ze deze keuze maakte en wat haar droom is voor dit jonge meisje.

Marlon en sponsorkind
Marlon en haar sponsorkind

Neem me mee naar het moment waarop je zag dat Priscilla jou had gekozen. Hoe was dat?

“Ik kreeg kippenvel. Het was zo bijzonder om Priscilla te zien met mijn foto in haar handen. Ik ben zo dankbaar dat ze mij heeft gekozen. Ik voel pure vreugde. Ik bid voor haar en hoop dat ze een hele mooie, levensveranderende toekomst mag krijgen. Ik wil als sponsor echt een verschil maken in haar leven. Het lijkt me moeilijk om als familie een organisatie als World Vision toe te laten in je leven.

Ik bewonder daarom echt hun openheid en veerkrachtigheid.”

Hoe levensveranderd was Chosen voor jou?

“Heel erg. Ik wil het leven van een kind veranderd zien worden. Op jonge leeftijd was ik al geraakt door de beelden op televisie van kinderen die honger hebben of een ramp meemaakte. Mijn moeder keek weg bij het zien van de beelden, maar ik wilde doorkijken en de beelden zien. Deze problematiek is echt en daar moeten we niet van wegkijken. Tijdens mijn studie leerde ik meer over de oorzaken van ondervoeding en over de ongelijke verdeling van voedsel in de wereld. Dit raakte me.

Waarom lukt het ons niet om alle mensen te voeden terwijl we genoeg voedsel produceren om 3 wereldbollen te voeden?

Na mijn studie en baan bij Lush werd ik even stilgezet. Ik ben gaan nadenken waar mijn hart ligt en wat ik echt belangrijk vind. Ik wil iets betekenen voor kinderen en het koninkrijk van God brengen. Toen de baan bij World Vision voorbij kwam, wist ik dat dit mijn plek zou zijn. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik geloof dat God mij heeft gezegend om vervolgens weer tot zegen te kunnen zijn en ben zo dankbaar dat ik tot zegen kan zijn in het leven van Priscilla als sponsor.”

Wat heeft jou geholpen in je zoektocht naar het vinden waar je hart ligt?

“Ik ben drie jaar geleden tot geloof gekomen. God heeft veel verandering in mijn leven gebracht en mij geholpen in deze zoektocht. Ik ben heel depressief geweest en heb mezelf niet waardevol en geliefd gevoeld. Ik stond stil en kwam niet verder. De tekst Johannes 10 vers 10 heeft daarin veel voor me betekend.

God zegt dat Hij juist is gekomen om leven te geven in overvloed. Ik ben door God’s Woord en de juiste mensen om mij heen steeds meer gaan ervaren dat ik kostbaar en waardevol ben en dat gun ik anderen ook.

Hoe mooi is het dat World Vision wil zorgen voor dat leven in overvloed. Ze zorgen ervoor dat een gehele gemeenschap weer mag opboeien vanuit de grond. Zodat kinderen weer genoeg eten hebben, schoon drinkwater, weer naar school kunnen en ouders worden geholpen in het opzetten van een eigen bedrijf om zo meer zelfvoorzienend te worden.

Ik gun kinderen en ouders dat zij mogen leven in overvloed en zich geen zorgen hoeven te maken over de dag van morgen. Dat kinderen echt kind mogen zijn. Ik heb zelf als kind ervaren hoe het is om je zorgen te maken of je onveilig of ongezien te voelen. Ik kan me daarom niet voorstellen hoeveel groter die zorgen moeten zijn voor de kinderen die te maken hebben met factoren als voedselonzekerheid, beperkte gezondheidszorg of scholing. Dat raakt mij en daardoor word ik bewogen om mijn hart te volgen en er te zijn voor de meest kwetsbare kinderen wereldwijd.”

Hoe wil jij anderen inspireren in de manier waarop jij in het leven staat?

“Ik geniet van de kleine dingen, dat is wat het leven waardevol maakt. Toen ik werd gekozen, ging er zo’n pure blijdschap door me heen. Dit meisje heeft voor mij gekozen. Ik geef haar een veranderend leven, maar dat geeft ze mij ook en dit gun ik anderen ook. Het is een cadeautje. Hoe mooi is het als een jong kind de eerste keuze in zijn of haar leven zelf kan maken. Zij heeft een foto van mij, en ik van haar. Ik voel me echt verbonden met haar. Ik zie haar als m’n kleine zusje, en ik hoop ook echt dat ik als een grote zus voor haar mag zijn.”

Doe ook mee aan Chosen

Wil jij ook een levensveranderende impact maken op het leven van een kind? Word sponsor, net zoals Marlon, en help kinderen zoals Priscilla, weer te laten dromen!