Hoofdinhoud

Zimbabwe – Voedsel voor kinderen

World Vision wil, samen met Unicef, 25.000 huishoudens in Zimbabwe voorzien in hun basisbehoeften.

De situatie in Zimbabwe

Het gaat slecht met de economie in Zimbabwe. 70% van de Zimbabwaanse arbeidsmarkt werkt in de informele sector, en deze sector is hard getroffen door de COVID-19 pandemie. Verder lijdt Zimbabwe steeds meer onder toenemende droogte, wat zorgt voor schaarste en stijgende voedselprijzen. De verkiezingen in augustus 2023 hebben ook voor onrust en onveiligheid gezorgd, wat ook slecht was voor de informele economie.

Hierdoor hebben arme families steeds meer moeite om rond te komen, wat zorgt voor voedselproblemen zoals ondervoeding, minder maaltijden per dag en een gebrek aan divers dieet. Bovendien verergert de grote werkloosheid deze situatie, voornamelijk voor de mensen die in de stad of dicht bij de stad leven.

Zimbabwe

Dit is hoe we helpen

GEZONDE VOEDING

Voedsel

Dit project wil de voedseltekorten in de huishoudens zoveel mogelijk verminderen. Door gevarieerde voeding kunnen moeders en kinderen van 25,000 huishoudens beter voorzien in hun basisbehoeften. Door maandelijkse cash-bedragen en aanvullende voeding helpen we 12.750 huishoudens. Dit zijn 53.550 individuen.

Zimbabwe

HYGIËNE VOORZIENINGEN

Sanitair en hygiëne

We verzorgen voorzieningen waardoor mensen toegang hebben tot schoon water, toiletten, en zeep. Er worden faciliteiten gerealiseerd om handen te wassen.

SCHOON WATER

We plaatsen waterzuiveringsinstallaties voor schoon drinkwater. Hiermee kan de kwaliteit van het water gegarandeerd worden.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!