Hoofdinhoud

Zuid-Soedan – Bescherming voor kinderen

World Vision werkt aan aan veilig en inclusief onderwijs en bescherming van kinderen in Zuid-Soedan.

Zuid-Soedan werd in juli 2011 onafhankelijk van Soedan na de langstlopende burgeroorlog in Afrika. Maar de onafhankelijkheid bracht het land geen vrede, want twee jaar later brak er opnieuw een burgeroorlog uit. Vluchtelingenproblematiek, droogte, overstromingen…de problemen waar de mensen mee te maken hebben zijn immens.

Vanuit Nederland werken we met onze partners van de Europose Unie (EU) aan veilig en inclusief onderwijs en de bescherming van kinderen.

Dit is hoe we helpen

Goede voorzieningen in het onderwijs

In Upper Nile knappen we schoolgebouwen op en zorgen we ervoor dat er goed lesmateriaal is. We trainen leraren zodat zij beter onderwijs kunnen geven. Ook kinderen die eigenlijk al te oud zijn voor de basisschool, maar nog nooit goed onderwijs hebben gehad, krijgen een speciaal lesprogramma.

Psychosociale ondersteuning

We trainen hulpverleners om de meest kwetsbare kinderen, die last hebben van psycho-sociale problemen, hulp te bieden. We organiseren in de dorpen ook activiteiten om meer aandacht te generen voor kindbescherming

Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie. De opvattingen en meningen die worden geuit zijn echter uitsluitend die van de auteur(s) en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van de Europese Unie. De Europese Unie kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!