Hoofdinhoud

Zuid-Soedan – Bescherming voor kinderen

World Vision werkt aan aan veilig en inclusief onderwijs en bescherming van kinderen in Zuid-Soedan.

Zuid-Soedan werd in juli 2011 onafhankelijk van Soedan na de langstlopende burgeroorlog in Afrika. Maar de onafhankelijkheid bracht het land geen vrede, want twee jaar later brak er opnieuw een burgeroorlog uit. Vluchtelingenproblematiek, droogte, overstromingen…de problemen waar de mensen mee te maken hebben zijn immens.

Vanuit Nederland werken we met onze partners van de Europese Unie (EU) en War Child aan veilig en inclusief onderwijs en de bescherming van 20.000 kinderen.

Dit is hoe we helpen

Goede voorzieningen in het onderwijs

In Upper Nile knappen we schoolgebouwen op en zorgen we ervoor dat er goed lesmateriaal is. We trainen leraren zodat zij beter onderwijs kunnen geven. Ook kinderen die eigenlijk al te oud zijn voor de basisschool, maar nog nooit goed onderwijs hebben gehad, krijgen een speciaal lesprogramma.

Psychosociale ondersteuning

We trainen hulpverleners om de meest kwetsbare kinderen, die last hebben van psycho-sociale problemen, hulp te bieden. We organiseren in de dorpen ook activiteiten om meer aandacht te krijgen voor kindbescherming.

2100 huishoudens ontvangen voedselvouchers waarmee ze eten kunnen kopen om zo uit de cyclus van honger te komen.

Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie. De opvattingen en meningen die worden geuit zijn echter uitsluitend die van de auteur(s) en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van de Europese Unie. De Europese Unie kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld.

Het project loopt van 2021 – december 2024. In samenwerking met War Child. Gefinancierd door donoren en de Europese Unie. Samen bereiken we zo’n 33.000 mensen, waarvan 20.000 kinderen.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!