week van de kindsponsoring world vision chosen

World Vision samen met andere hulporganisaties in actie voor kindsponsoring

Vier christelijke hulporganisaties (Compassion, Red een Kind, Woord en Daad en World Vision) komen in de week van 8-14 mei 2022 gezamenlijk in actie. Tijdens de Week van de Kindsponsoring zullen zij aandacht vragen voor kwetsbare kinderen die opgroeien in armoede.   

Waarom deze actie?

Voor de coronapandemie leefden 356 miljoen kinderen in extreme armoede. Dat aantal is de afgelopen twee jaar onder invloed van de pandemie verder toegenomen. Veel kinderen zijn na lockdowns niet teruggekeerd naar school, omdat gezinnen in nood geen andere mogelijkheid zagen dan hun kinderen mee te laten werken of in te zetten als bron van inkomsten. Het gebrek aan onderwijs heeft grote gevolgen voor de toekomst van deze kinderen.

Samen!

De vier christelijke hulporganisaties slaan daarom de handen ineen om gezamenlijk aandacht te vragen voor kindsponsoring in Nederland. Carina Koerting van World Vision is campagneleider van de Week van de Kindsponsoring: 'Wij hebben een gezamenlijk doel, het gaat ons om kinderen. We willen met elkaar hoop en een toekomstperspectief brengen voor kwetsbare kinderen. Ze zijn het zó waard! Deze kinderen zijn het hart van deze campagne. Dat zij hoop en toekomstperspectief krijgen is ons gezamenlijk doel. Kindsponsoring is één van de krachtigste manieren om dat met elkaar te bereiken. Daarom ben ik enorm enthousiast over deze samenwerking in Week van de Kindsponsoring.'
 

De kinderen zijn het hart van deze campagne. Dat zij hoop en toekomstperspectief krijgen is ons gezamenlijk doel. Kindsponsoring is één van de krachtigste manieren om dat met elkaar te bereiken. Daarom ben ik enorm enthousiast over de samenwerking in Week van de Kindsponsoring.
Carina Koerting (World Vision), campagneleider Week van de Kindsponsoring

Ruim 80.000 sponsors investeren via Compassion, Red een Kind, Woord en Daad en World Vision in onderwijs, een veilige omgeving, gezondheidszorg en maaltijden voor zo'n 100.000 kinderen, hun gezinnen én de hele gemeenschap. Vanwege het grote aantal kinderen dat nog steeds in armoede leeft enthousiasmeren de organisaties graag nog meer mensen in Nederland voor kindsponsoring. Om hen te laten weten dat zij verschil kunnen maken in het leven van een kind in armoede. 

Speciaal voor de Week van de Kindsponsoring ontwikkelden de vier organisaties daarom een test waarmee mensen kunnen ontdekken of kindsponsoring bij hen past. De test met zes vragen is te vinden op www.kindsponsoring.nl
 

Elke 10 seconden krijgt iemand dankzij World Vision schoon drinkwater. Elke dag krijgen drie nieuwe scholen toegang tot schoon drinkwater.*

*dit is één van onze "Global Power Claims" waarmee we de impact van World Vision wereldwijd communiceren. Wil je er meer over lezen? Klik hier!