Voormalig sponsorkind

Voormalige sponsorkinderen vertellen

Jouw steun verandert daadwerkelijk levens!

 Lalramsan

"Het is mijn verantwoordelijkheid om kinderen les te geven"

“Het is een fijn gevoel om te weten dat iemand om je geeft en wil dat je groeit. Zonder de steun van mijn sponsor was het me nooit gelukt om mijn dromen waar te maken. De support alleen was al genoeg om mijn school af te maken. Mijn sponsor moedigde mij aan om te studeren en vandaar is het nu mijn verantwoordelijkheid om de kinderen in mijn dorp les te geven, zodat de cyclus van het geven door kan gaan.”  Lalramsan Halam, voormalig sponsorkind uit India. 

Boniface

"Mijn sponsor was een goed voorbeeld voor mij"

Boniface kreeg brieven, cadeaus en boodschappen uit de Bijbel van zijn sponsors. Hij studeert nu voor dierenarts. “Het geeft me hoop dat ik andere mensen kan helpen in de toekomst. Mijn sponsor was een goed voorbeeld voor mij. Mijn droom is om in haar voetstappen te treden,” zegt voormalig sponsorkind Boniface.

Belal

"Nu droom ik van een beter leven"

“Vroeger had mijn gezin het zwaar. We hadden weinig eten en leefden in een klein huis. Een overstroming zorgde ervoor dat ik al mijn belangrijke spullen, zoals schoolboeken kwijt raakte. Ik kon alleen maar huilen. Met de hulp van mijn sponsor en World Vision konden mijn familie en ik ons leven oppakken. Ze gaven mij schoolspullen en bijles op school,” zegt Belal. Hij heeft zijn school afgemaakt en heeft gewerkt als bijlesdocent. Nu zit Belal in het leger en beschermt de grens van Bangladesh. “Toen ik jong was had ik geen dromen en hoop. Nu droom ik van een beter leven”.

Dipa

"Bedankt voor alles wat je voor me hebt gedaan"

“Ik liet de hulp die ik heb gekregen van mijn sponsor niet verloren gaan, ik gaf er juist een betekenis aan,” zegt Dipa. Door de steun van haar sponsors en de muziekklas van World Vision is Dipa een bekende volkszangeres geworden. “Het enige wat ik tegen mijn sponsor kan zeggen is bedankt; bedankt voor alles wat je voor me hebt gedaan en dat ik mezelf kon ontwikkelen”. Dipa, 17 jaar, uit Bangladesh. 

Lungile

Een vol leven geleefd

Toen Lungile nog een kind was, werd zijn vader ziek en kon hij niet meer voor zijn gezin zorgen. Door zijn sponsor is zijn leven compleet veranderd. Nadat zijn sponsorschap beëindigd was, reisde Lungile naar Zuid-Afrika waar hij een kapper en fotograaf is geworden. In 2010 is hij terug verhuisd naar Zimbabwe om voor zijn broers, zussen, neefjes en nichtjes te zorgen. Lungile is nog maar 25 jaar oud maar heeft al een vol leven geleefd. Hij is dankbaar voor de kansen die hij door zijn sponsor heeft gekregen.