Kindje in Congo

Hartelijk bedankt!

Jij geeft kinderen op de gevaarlijkste plekken van de wereld kans om te overleven.

Jij helpt kinderen in noodsituaties

Miljoenen kinderen leven op gevaarlijke plekken. Deze dappere kinderen hebben allemaal hun eigen verhalen over strijd en moed.

Bij (natuur)rampen, zoals aardbevingen, droogte en oorlogen, zijn we snel ter plaatse en wanneer de acute problemen voorbij zijn, helpen we mee aan herstel en opbouw.

De ruim zeventig jaar ervaring van World Vision in meer dan honderd landen heeft geleid tot een zeer effectieve aanpak. Samen met lokale partners, kerken en overheden helpen we kinderen die worden bedreigd.

Dankzij jouw steun kunnen we direct ter plaatse zijn bij noodsituaties en hulp bieden basisbehoeften zoals schoon water, onderdak, voeding en psychische ondersteuning. We helpen de kinderen om te bouwen aan een betere toekomst door blijvende vrede na te streven, bruggen te bouwen bij onenigheid en de oorzaken van armoede aan te pakken.

Kindje dat Plumpy'nut eet

Jouw gift draagt bij aan directe noodhulp voor kinderen.

Wie is World Vision?

Misschien leerde je ons pas kennen toen we aan de deur kwamen. We kunnen ons goed voorstellen dat je graag meer wilt weten over de organisatie die je bent gaan steunen.

World Vision is niet zomaar een organisatie, maar een van de grootste ontwikkelingsorganisaties in de wereld. We kiezen ervoor om de meest kwetsbare kinderen te helpen, waar ze ook wonen en wat hun achtergrond ook is. We willen ze geven wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Zodat vreugde weer een plek krijgt in hun leven. Dit doen we met hart en ziel omdat we geïnspireerd zijn door Jezus.

Lees hier hoe jouw gift verschil maakt in het leven van de meest kwetsbare kinderen!

Spelende kinderen in Mozambique

Volg ons op de socials!

Veelgestelde vragen

Hier vind je een lijst met de meestgestelde vragen over donateur worden via World Vision. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via onze socials of via de mail.

 • Hoe weet ik of mijn donatie goed terecht komt?

  World Vision is door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) benoemd als Erkend Goed Doel en bezit het CBF-keurmerk voor goede doelen. Als Erkend Goed Doel dragen we bij aan een betere wereld, gaan we met elke euro zorgvuldig om, leggen we hiervan verantwoording af en laten we ons onafhankelijk controleren. Bekijk ons jaarverslag.

 • In welk land komt mijn donatie terecht?

  Je bijdrage wordt besteed op plekken waar de kinderen het meeste gevaar lopen. Op dit moment help jij kinderen uit Oekraïne, Syrië, Afghanistan, Democratische Republiek Congo, Zuid Soedan, Mali, Honduras en Filipijnen.

 • Is World Vision christelijk?

  Ja, wij zijn een christelijke organisatie. Dit betekent dat het onze missie is om Jezus’ voorbeeld te volgen door onvoorwaardelijke liefde te tonen aan de armen en onderdrukten. We zijn er voor ieder kind.

 • Kan ik mijn maandelijkse donatie stopzetten?

  Je kiest zelf hoe lang je ons wilt steunen en kunt jouw donatie elk moment stopzetten. Bel hiervoor naar 033-4643444. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.

 • Wat maakt de aanpak van World Vision uniek?

  Het is onze missie om de meest kwetsbare kinderen op deze wereld – van alle achtergronden en op de gevaarlijkste plekken – in staat te stellen uit armoede op te staan en de vreugde van een veranderd leven te ervaren. Al meer dan 70 jaar werkt World Vision in meer dan 100 landen om het leven van kwetsbare kinderen te verbeteren.