Hoofdinhoud

De zeventienjarige Nayeem heeft 37 kindhuwelijken tegengehouden, twee kindslachtoffers van seksueel misbruik bijgestaan en een kind helpen redden van mensenhandel.

De leider van het kinderforum in Bangladesh vecht voor gerechtigheid voor deze meisjes.

Nayeem verloor zijn beide ouders op zeer jonge leeftijd en woont nu bij zijn oom en tante in een sloppenwijk in Tongi.

In het begin was hij verlegen en bang om in het openbaar te spreken. Maar op een dag veranderde dat allemaal.

“Ik zag dat een paar jongens van mijn leeftijd aan het vergaderen waren. Waar ze het over hadden, maakte me nieuwsgierig”, vertelt hij.

Nayeem is nu een actief lid van een door World Vision Bangladesh geleid kinderforum.

Nayeem ontdekte dat de jongens lid waren van een Child Forum, dat wordt geleid door World Vision Bangladesh.

Hij begon al snel de bijeenkomsten bij te wonen.

“Ik wist eerst niets over kinderrechten. Maar nadat ik de sessies had bijgewoond, ontdekte ik dat ook ik slachtoffer was van kinderarbeid en misbruik.”

Gesterkt door deze kennis, begon Nayeem zijn stem te verheffen.

Hij nam actief deel aan trainingen over de veiligheid van kinderen, jeugdjournalistiek en de campagne “It Takes Me” van World Vision Bangladesh, en begon deel te nemen aan leiderschapsactiviteiten.

De jongen die aanvankelijk moeite had met spreken in het openbaar, begon anderen te leren hoe ze zelfverzekerd konden spreken.

Nayeem woont bij zijn oom en tante in Bangladesh.

Door de activiteiten van Child Forum hebben Nayeem en zijn vrienden 1.300 kinderen opgeleid over kinderveiligheid, kinderwetgeving en kinderrechten.

Ook heeft hij zowel zijn familie als anderen in zijn gemeenschap voorgelicht over het belang van kinderrechten. Hij onderhoudt ook contacten met de lokale politie om hen te waarschuwen wanneer hij schendingen van kinderrechten ziet.

“Het is altijd een uitdaging om veranderingen teweeg te brengen. Als iemand ervan droomt om een nobel werk te doen, zullen er honderden obstakels voor hem opdoemen,” denkt hij na.

“Maar ik heb een droom: een nieuwe toekomst creĆ«ren waarin er geen geweld meer is tegen kinderen! Mensen moedigen me aan, en dat is mijn kracht om verder te gaan.”