Hoofdinhoud

Afghanistan – Noodhulpproject

De behoefte aan humanitaire hulp in Afghanistan neemt met de dag toe. World Vision is actief in de provincie Herat om de gemeenschappen te voorzien in hun noden.

Crisishulp in Afghanistan

Een complexe crisis in Afghanistan heeft tot op de dag van vandaag talloze levens geëist. Nog steeds vechten dagelijks 18,5 miljoen mensen om in hun basisbehoeften te voorzien. Problemen zoals droogte, gewapende conflicten, politieke onzekerheid en golven van COVID-19-besmettingen hebben de Afghanen in nood gebracht.

Afghanistan ervaart momenteel de tweede ernstige droogte in vier jaar. Mensen in plattelandsgemeenschappen worden het meest getroffen. De voedselproductie heeft het zwaar, de veestapel staat onder grote druk en het levensonderhoud op het platteland wordt steeds meer bedreigd. Inmddels heeft 30% van de bevolking te maken met voedselonzekerheid.

Door gewapende conflicten en de COVID-19-pandemie is de gezondheidszorg overbelast. Eén op de twee kinderen (3,1 miljoen) en één op de vier zwangeren heeft te maken met acute ondervoeding. Daarnaast hebben 2.7 miljoen mensen direct water en sanitatie nodig. De behoefte aan humanitaire hulp in Afghanistan neemen met de dag toe.

Dit is wat we doen

Crisishulp

World Vision is actief in de provincie Herat, waar veel mensen te maken hebben met droogte, COVID-19 en de machtsovername door de Taliban. Om de crisissituatie op alle vlakken aan te pakken, worden activiteiten in meerdere sectoren uitgevoerd. Het project wordt geïplementeerd op drie pleken in Herat over een looptijd van twee jaar. Tijdens het project is er regelmatig contact zijn met lokale autoriteiten en ministeries om de gemeenschappen te voorzien in hun noden.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!