Hoofdinhoud

Afghanistan – Noodhulp

World Vision ondersteunt zwangere vrouwen en kinderen (en hun gezinnen) met voedselpakketten in de provincie Ghor.

Noodhulp in Afghanistan

Een complexe crisis in Afghanistan heeft tot op de dag van vandaag talloze levens geëist. Nog steeds vechten dagelijks 18,5 miljoen mensen om in hun basisbehoeften te voorzien. Problemen zoals droogte, gewapende conflicten, politieke onzekerheid en golven van COVID-19-besmettingen hebben de Afghanen in nood gebracht.

Afghanistan ervaart momenteel de tweede ernstige droogte in vier jaar. Mensen in plattelandsgemeenschappen worden het meest getroffen. De voedselproductie heeft het zwaar, de veestapel staat onder grote druk en het levensonderhoud op het platteland wordt steeds meer bedreigd. Inmddels heeft 30% van de bevolking te maken met voedselonzekerheid.

Door gewapende conflicten en de COVID-19-pandemie is de gezondheidszorg overbelast. Eén op de twee kinderen (3,1 miljoen) en één op de vier zwangeren heeft te maken met acute ondervoeding. Daarnaast hebben 2.7 miljoen mensen direct water en sanitatie nodig. De behoefte aan Noodhulp in Afghanistan neemt met de dag toe.

Dit is wat we doen

Noodhulp Afghanistan – Voedselpakketten

World Vision werkt samen met het World Food Programme en geeft een jaar lang (tot juni ’24) voedselhulp aan gezinnen in de provincie Ghor.

Hoewel het aantal mensen met voedselonzekerheid afneemt door dalende voedselprijzen en voedsel- en landbouwhulp hebben nog steeds miljoenen mensen dringend voedselhulp nodig. World Vision helpt zo’n 38.000 huishoudens, 21.000 zwangere vrouwen en bijna 43.000 kinderen onder de vijf jaar.

Ze krijgen pakketten met daarin tarwebloem, olie, peulvruchten en zout. De kinderen en vrouwen krijgen pakjes WawaMum & Super Cereal (voedingssupplementen waar extra voedingswaarde in zit).

Het doel is om ondervoeding en voedselonzekerheid te voorkomen, zodat kinderen als kinderen kunnen opgroeien.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!