Sierra Leone sponsor een kind

...en schrijf mee aan een nieuw verhaal in Sierra Leone

Investeer in een generatie

Sierra Leone behoort tot de armste landen ter wereld. In 1991 raakte het land verwikkeld in een gruwelijke burgeroorlog die ruim tien jaar zou duren. Er vielen duizenden doden en veel kinderen werden als kindsoldaat ingezet. Vanaf 2002 begon de wederopbouw. De afgelopen jaren is het land geteisterd door verschillende gezondheidscrises: cholera, malaria en ebola. Ondanks alle ellende in de afgelopen decennia is de bevolking hoopvol voor de toekomst. 

Projectgebied Sarwah

Het projectgebied Sarwah bestaat uit 143 dorpen en ligt in het oosten van Sierra Leone, in het district Kono. Meer dan de helft van de mensen in dit gebied leeft van minder dan 1 dollar per dag. Kinderen hebben nauwelijks toekomstperspectief.

Kindsponsoring is:

Landingspagina nieuw
Landingspagina sarwah2
Landingspagina sarwah3

Een zelfredzame gemeenschap

Een bestaand kind ondersteunen

Een lange termijn oplossing

Uw maandelijkse bijdrage van €30 wordt besteed in het projectgebied. Op basis van de hulp die nodig is werken we aan het verbeteren van de infrastructuur, zoals de aanleg van nieuwe waterputten, scholen of gezondheidscentra.

Als sponsor kunt u schrijven en e-mailen naar uw sponsorkind. U ontvangt van ons foto's van uw sponsorkind en van de gemeenschap waar hij/zij woont.

We trainen de lokale bevolking, zodat zij niet afhankelijk blijven van uw hulp. Na zo'n vijftien jaar nemen we afscheid van een project en is hulp van buitenaf niet meer nodig!

Sponsor een kind uit Sierra Leone en wees één van de eerste pioniers!

Hallo, ik ben Esther uit Sierra Leone en ik zoek een sponsor!

  • Mijn leeftijd: 2 years (07.07.2019)
  • Ik woon met mijn: ouders
  • Mijn hobby: spelen

Vijf meest gestelde vragen over kindsponsoring:

1. Ondersteun ik een bestaand kind?

Ieder kind in onze programma's krijgt 1 sponsor. U bent dus de enige sponsor van uw sponsorkind. Het zijn bestaande kinderen met echte verhalen. U kunt uw sponsorkind leren kennen door brieven te schrijven of foto's op te sturen. 

2. Wat kost kindsponsoring?

U kunt een kind sponsoren voor een vaste donatie van 30 euro per maand. Met 30 euro per maand helpt u niet alleen uw eigen sponsorkind maar helpt u indirect ook 4 andere kinderen in dezelfde gemeenschap. Door onze gemeenschapsgerichte aanpak vergroten we dus uw impact!

3. Gaat mijn donatie direct naar mijn sponsorkind?

Uw sponsorbijdrage wordt niet direct aan de familie of het sponsorkind overhandigd. Het bedrag wordt besteed aan het hele project en komt dus ten goede aan het kind én zijn of haar omgeving. We zorgen er altijd voor dat uw sponsorbedrag aan drie centrale doelen bijdraagt: Het persoonlijke welzijn van het sponsorkind, de directe omgeving van een sponsorkind en de ontwikkeling van de hele gemeenschap.

4. Kan ik met mijn sponsorkind schrijven? Is dit verplicht?

U kunt schrijven en e-mailen naar uw sponsorkind. Post uit een ver land. Wat is er mooier dan dat! Veel kinderen bewaren de brieven en e-mails van hun sponsor als een kostbare schat. Maar het schrijven naar uw sponsorkind is niet verplicht.
 

5. Hoe lang duurt het sponsoren van een kind?

World Vision streeft ernaar om 10 tot 15 jaar te werken in een bepaald projectgebied. We werken samen met de lokale bevolking aan een lange termijn oplossing en een zelfredzame gemeenschap. De sponsoring van een kind verschilt per kind.