Over ons

Organisatie & Geschiedenis

Bob Pierce was op reis in China. Daar ontmoette hij een lerares die hem voorstelde aan een gehavend en verlaten meisje met de naam White Jade.

Visie & missie

World Vision is een christelijke organisatie. Ons geloof en onze waarden motiveren ons om positieve en structurele verandering te brengen in de gebieden waarin we werken en ervoor te zorgen dat levens van kinderen tot bloei komen.

Hoe we werken

We pakken de oorzaken van armoede en onrecht aan. World Vision wil dat kinderen gezond zijn, onderwijs krijgen en opgroeien in een veilige leefomgeving.

Onze projecten

World Vision werkt wereldwijd in meer dan 100 verschillende landen. Met onze projecten helpen wij kinderen op lange termijn. Deze kinderen kunt u helpen door het sponsorprogramma.

Ambassadeurs

Samen met artiesten, koren, bands, schrijvers en sprekers zetten wij ons in om de kinderen in nood bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.

World Vision is al 70 jaar gespecialiseerd in het beschermen van de meest kwetsbare kinderen en mensen in nood, op alle mogelijke manieren. Het begon allemaal  in 1947, toen onze oprichter Bob Pierce de laatste $5 die hij had, weggaf om te zorgen voor een verlaten Chinees meisje. In 1979 ging de toenmalige CEO Stan Mooneyham zelfs zover, dat hij een groot schip kocht om vluchtelingenfamilies te redden die op zee in Vietnam waren gestrand.

We geloven dat ieder kind een hoopvolle toekomst verdient. We werken met de meest kwetsbare kinderen in de wereld zodat ze het leven in al haar volheid kunnen ervaren. Onze inspanningen dragen bij aan onze belofte aan de meest  kwetsbare kinderen.

Vacatures

Wil jij graag werken bij één van de grootste internationale hulporganisaties? Bekijk dan onze vacatures.

Nieuws & publicaties

Lees hier onze laatste nieuwsberichten en impact verhalen.