Slachtoffers aarbeving Turkije en Syrië. Jouw hulp blijft nodig!

Zware aardbeving in Turkije en Syrië

In de nacht van zondag op maandag 6 februari werden Turkije en Syrië getroffen door een zware aarbeving. Met een kracht van 7.8 is een groot gebied in het zuidoosten van Turkije en het noorden van Syrië verwoest. Tienduizenden mensen zijn omgekomen en gewond geraakt.

World Vision is ter plaatse en werkt samen met lokale partners om noodhulp te verlenen aan de getroffenen. Inmiddels zijn er kachels met brandstof uitgedeeld om kinderen en gezinnen en warme plek te bieden. Er is nog steeds een dringende behoefte aan steun, zodat noodhulp verder kan worden uitgezet en mensen kunnen worden voorzien van onderdak, voedsel, water, elektriciteit, dekens, matrassen, pyschosociale hulp en medische voorzieningen.

Salim: “De grond begon te schudden, ik schreeuwde en riep tot God.”

Op dit moment overleven Salim en zijn familie van de donaties die zij ontvangen van mensen en organisaties, maar ze missen nog voorzieningen: “We hebben meer tenten en toiletten nodig. Ik probeer sterk te blijven voor mijn kinderen, maar ik weet niet hoe lang ik dit nog kan volhouden. Mijn kinderen schrikken ’s nachts gillend wakker, bang voor een nieuwe aardbeving.

Voor 12 euro geef je een kind schoon drinkwater en sanitair

Voor 38 euro geef je een kind een warme en veilige plek, om weer even kind te zijn

Voor 80 euro geef je een voedselpakket aan een gezin

Gerelateerde berichten