Danielle Koudijs, nieuwe ambassadeur van World Vision

Wij hebben heel leuk nieuws!

25-11-2019

Daniëlle Koudijs is de nieuwste ambassadeur van World Vision. Ze is moeder van 3 kinderen, schrijver en oprichtster van het platform ‘Power to the Mama’s’. In de kern wil Daniëlle met dit platform christelijke (jonge) moeders bemoedigen. Online heeft ze een blog en een webshop. Daarnaast is ze actief op sociale media waar ze blogs en quotes deelt. “Ik deel veel eerlijke quotes over onder andere mijn eigen leven, mijn gezin en hoe ik mij voel’’. 

Naast de online activiteiten organiseert Daniëlle ook evenementen en workshops voor moeders. Ook heeft ze een aantal boeken uitgebracht. Haar eerste boek was het Kraamjournal. En onlangs kwam haar laatste boek, #powerbook uit, een vervolg op #powertalks voor Mama’s. #Powerbook is een combinatie van bemoedigende power talks en een stille tijd challenge dat elk jaar in een winter- en zomereditie uitkomt. “Deze stille tijd challenge bood ik eerst online aan, maar ik hoorde van volgers steeds vaker dat echt in contact zijn met God lastig is als er veel online afleiding is. Dus daarom heb ik ervoor gekozen om een offline challenge aan te bieden”. Een van de mooiste reacties die ze gekregen heeft was: “Door Power to the Mama’s heb ik God weer teruggevonden”. 

Nieuwste ambassadeur
Vandaag maken we officieel bekend dat Daniëlle met Power to the Mama’s ambassadeur van World Vision is geworden. Daniëlle vertelt enthousiast: “De visie van World Vision om te werken aan een lange termijn oplossing spreekt mij heel erg aan. Ik vind het belangrijk om met mijn platform een partij te ondersteunen die de volgende generatie op een ander continent ondersteunt. Wij voeden hier in Nederland een nieuwe generatie op en met de keuzes die wij als ouders maken hebben we invloed op de toekomst. Dat doe je met het sponsoren van een kind ook. Ik vind die koppeling daarom ook heel erg mooi: Power to the Mama’s zie ik als zending hier in Nederland en World Vision is zending ver weg. Ik vind het heel bijzonder dat je met sponsoring zoveel impact kunt hebben op het leven van een kind. Je laat er mee zien dat dat kind geliefd is en het is bemoedigend voor kinderen daar. Wat ik zo mooi vind aan World Vision is dat ze gericht zijn op de gemeenschap. Je kijkt naar wat je kunt doen in een dorp en je werkt toe naar zelfredzaamheid van de gemeenschap”. 

Kortgeleden is Daniëlle met haar gezin een tweede sponsorkind gaan ondersteunen. Daniëlle: “Ik vind het heel mooi om mijn eigen kinderen te laten zien dat wij het thuis goed hebben, maar dat dit niet normaal is voor ieder kind op de wereld. Ik wil ze meegeven dat het belangrijk is om voor elkaar te zorgen en dat we mogen delen met elkaar. We steunen naast onze sponsorkinderen ook Nederlandse initiatieven. Soms is het best lastig om de verschillen in de wereld uit te leggen. Maar door bijvoorbeeld de foto’s van onze sponsorkinderen, zien mijn kinderen dat het daar anders is. We vertellen bijvoorbeeld wat er op de achtergrond van de foto te zien is. Ik wil ze zo een kijkje geven in het leven van ons sponsorkind. Één van onze sponsorkinderen is 14 jaar. Hij vertelt in zijn brieven dat hij moet werken op de rijstvelden. En mijn oudste zoon vraagt dan: “Moet hij niet naar school?” Ik leg dan uit dat hij wel naar school mag, maar dat niet altijd kan omdat hij ook moet werken om zijn ouders te helpen met geld verdienen. We pakken ook regelmatig de foto’s van de sponsorkinderen erbij en zetten deze tijdens het eten op tafel. Dan praten we over hun leven en bidden we voor ze. Ik vind het leuk om te zien dat mijn oudste zoon van bijna 6 nu in dezelfde leeftijdsfase zit als ons jongste sponsorkind”.

Enthousiast over Chosen
Begin november heeft World Vision een nieuwe manier van kindsponsoring geïntroduceerd in Nederland. Chosen draait de rollen om en voor het eerst in 70 jaar kiezen kinderen zelf hun sponsor. Daniëlle vindt Chosen heel tof: “Het klinkt misschien ver gezocht maar, als je zwanger bent dan kun je eigenlijk ook niet kiezen wat voor kindje je krijgt. Een kind dat geboren wordt in Oeganda kiest zelf niet waar hij of zij opgroeit, maar moet zich soms wel in lastige situaties staande houden. Met Chosen laat je de keuze bij het sponsorkind waardoor het zelf zeggenschap krijgt. Ik vind het heel mooi dat een kind de kans krijgt om zelf te kiezen welke sponsor hem of haar het meeste aanspreekt in plaats van andersom. Daarom gaan we met Power to the Mama’s ook een kind sponsoren, via Chosen!”.

Wil jij net als Daniëlle, ook aan jouw kinderen meegeven dat het belangrijk is om ook voor andere kinderen te zorgen? Doe dan mee met Chosen.