Elizabeth koos voor Marielle

Zij heeft voor mij, voor ons gezin gekozen!

30-01-2021 door Mariëlle van 't Veld
 

Toen ik voor het eerst hoorde over Chosen dacht ik: wow, dit is zo tof! Nu krijgen deze kinderen zelf de keuze om hun leven een andere wending te geven. Misschien wel de allereerste keer dat ze een keuze kunnen maken.

Ik ben zelf moeder van drie kinderen. Als moeder wil je je kind alle liefde geven, er voor ze zijn, je wilt ze het allerbeste geven. Mogelijkheden en kansen om zich te ontwikkelen. En over het algemeen lukt dat ook. Zelf, of met hulp van anderen. 

Veel kinderen groeien heel anders op. Zij groeien op in armoede en zoveel van wat ze nodig hebben om gewoon te kunnen leven en zich te kunnen ontwikkelen, hebben ze niet. Voor hen is er vaak geen mogelijkheid om onderwijs te volgen, omdat ze moeten meewerken in het gezin, bijvoorbeeld als waterdrager. En waar voor ons eten vanzelfsprekend is, is het voor deze kinderen vaak afwachten wanneer ze hun volgende maaltijd zullen krijgen. Dagelijks worden deze kinderen geconfronteerd met vervuild drinkwater. Als ze dan ziek worden is de medische hulp die ze nodig hebben er niet. En dan kan zelfs diarree dodelijk zijn.
 

Dit is niet nodig

Dit is niet nodig. Dit zijn dingen die veranderd kunnen worden. Wij hebben de mogelijkheid om te helpen, om te investeren in het leven van deze kinderen. Ik heb zelf in mijn leven ervaren dat ik hulp nodig had van anderen. Als je weet wat het is om hulp te mogen ontvangen, hoe belangrijk dat is als je het zelf even niet kan, dan weet je ook hoe mooi het is om hulp te mogen geven.

Wij zijn al jaren betrokken als sponsor van deze kinderen via World Vision. En we hebben zelf mogen zien dat kindsponsoring werkt. Dat er scholen gebouwd worden, dat er toiletvoorzieningen komen, dat er waterputten geslagen worden, dat medische zorg bereikbaarder wordt, dat ze leren hoe ze eten kunnen verbouwen, zodat ze voor hun eigen eten kunnen zorgen. En wat ik als sponsor mijn sponsorkinderen mag vertellen is dat ze gezien worden, geliefd zijn, dat ze kostbaar zijn en van waarde.
 

Chosen, dit gaan wij doen!

Toen ik een filmpje over Chosen zag raakte dit mij zo, dat ik een ding wist: Chosen, dit gaan wij doen! Dus ik ging op de foto, met een foto van ons gezin in mijn handen. En ik wist toen al dat er een paar weken later een groot feest georganiseerd zou worden in Oeganda, en dat die foto daar zou komen te hangen, en dat ik daar gekozen zou worden.

Op de dag van het sponsorkindfeestje kreeg ik een appje van een vriendin, ze zei: “Je moet nu naar Facebook, daar staat iets dat moet je zien!” Ik greep mijn telefoon en keek naar een filmpje van het feestje dat net geplaatst was. En daar stond ze! Een meisje! In haar zachtgele jurk met roze jasje, heel verlegen. Zij had mijn foto in haar handen. Zij heeft voor mij, voor ons gezin gekozen!
 

Ze heeft ons gekozen

Vanaf het moment dat ik haar zag, zat ze in mijn hart. Zoveel vragen: wie ben je? Hoe heet je? Hoe oud ben je? Een week later kregen we een mail van World Vision. En haar naam is: Elizabeth. Hoe bijzonder, als we een meisje hadden gekregen had ze deze naam als doopnaam gekregen. En zij heeft ons gekozen!

De foto die ik liet maken is het begin geweest van een verandering in het leven van Elizabeth. De komende jaren mogen we betrokken zijn bij haar leven. Hoe bijzonder is dat! Het is zo ongelooflijk dat voor echt maar 1 euro per dag we Elizabeth, haar gezin, en de gemeenschap daar zo kunnen en mogen helpen. Kindsponsor zijn is voor mij het allermooiste en de grootste rijkdom die er is!

 

Wil jij ook het leven van een kind veranderen? Laat je dan kiezen op het volgende sponsorkindfeestje in februari!