Hoofdinhoud

World Vision roept de autoriteiten in Afghanistan op om hun besluit om Afghaanse vrouwen te verbieden bij NGO’s te werken terug te draaien. Hoewel het onduidelijk is welke gevolgen dit besluit heeft voor de programma’s van World Vision in Afghanistan, is besloten alle activiteiten tijdelijk op te schorten.

Asuntha Charles, directeur van World Vision Afghanistan: “Dit besluit van de autoriteiten is niet in het belang van de Afghaanse bevolking. Met de humanitaire crisis die Afghanistan in zijn greep houdt, hebben we meer mensen nodig die bij NGO’s werken om de situatie te helpen verlichten, niet minder. Dit besluit zal de situatie aanzienlijk verslechteren. Iedereen, ongeacht geslacht, moet dezelfde kans hebben om te werken voor humanitaire hulp- en ontwikkelingsorganisaties, of welke bedrijfstak dan ook.”

“Niet alleen vrouwen en meisjes worden zwaar getroffen door deze maatregelen, alle Afghanen gaan de gevolgen van dit besluit voelen. World Vision Afghanistan roept de autoriteiten van Afghanistan op om dit besluit te heroverwegen en het onmiddellijk terug te draaien. World Vision Afghanistan schort haar activiteiten tijdelijk op en gaat nu na wat de maatregelen voor impact gaan hebben voor de hulpprogramma’s waarvan miljoenen Afghanen afhankelijk zijn.”

Lees meer over de situatie in Afghanistan