Asuntha Charles, directeur World Vision Afghanistan
Asuntha Charles, directeur World Vision Afghanistan

Zware aardbeving is grote klap voor Afghanistan

Op 17 januari jl. heeft er in Afghanistan een aardbeving plaatsgevonden met de kracht van 7,7 op de schaal van Richter. Het schijnt zelfs in India voelbaar geweest te zijn. Deze aardbeving is desastreus voor de mensen in Afghanistan, die juist al kampen met grote problemen. Asuntha Charles, directeur World Vision Afghanistan, spreekt zich uit over de hartverscheurende situatie en roept een ieder op om iets te doen.

"Het laatste wat de mensen in Afghanistan nodig hebben is deze aardbeving. De meesten van hen hebben al geen voedsel, medicijnen of schoon water."

Asuntha vervolgt: "Maar ze hadden tenminste lemen huizen, die hen tegen de elementen beschermden. Nu zijn die verdwenen door deze aardbeving. Het is hartverscheurend om te zien hoe kinderen met hun blote handjes modderige vloeren afschrapen, op zoek naar hun dierbaren. Hoeveel meer kunnen deze mensen nog verdragen? Hongersnood, strenge winter, zware regens en nu een aardbeving. We moeten hen NU helpen. We kunnen gewoon niet wachten, want het is nu ijskoud in Badghis en er zal binnenkort zware sneeuw vallen. 

Er is vandaag (18 januari) een hulpteam naar het getroffen gebied gestuurd en medewerkers van World Vision maken deel uit van dit team. We zijn vastbesloten om álles te doen wat we kunnen voor de getroffen kinderen en gezinnen zodra de directe behoeften zijn opgehelderd. We zullen niet toestaan dat ze alleen lijden. Zij moeten onmiddellijk worden geholpen.” 

Helpen? Doneer nu.
Alle hulp is heel hard nodig. We hopen daarom dat zoveel mogelijk mensen in actie komen en een gift geven aan het voedselhulpfonds in Afghanistan. Help jij ook mee?

We moeten NU iets doen.
Asuntha Charles, directeur World Vision Afghanistan