Asmaa

Help een kind in gevaar

Help de meest kwetsbare kinderen in de gevaarlijkste situaties om te overleven, te herstellen en te bouwen aan een toekomst.


Asmaa is veilig. Maar haar toekomst nog niet.

Asmaa is 5 jaar. Ze vluchtte met haar ouders uit Syrië en leeft nu in een opvangcentrum in de Bekaa-vallei in Libanon. De stroom valt er vaak uit en in de winter kunnen de tenten overstromen. Maar Asmaa mist vooral haar school. Ze is trots dat ze al een paar letters kan schrijven, maar ze wil veel meer leren. Ze is veilig. Maar hoe moet het nu verder met haar?

Door extreem gevaarlijke landen extra aandacht te geven, willen we kinderen zoals Asmaa helpen. Dat doen we met noodhulp, maar ook met structurele oplossingen.

Met uw bijdrage krijgen deze kinderen een eerlijke kans op een betere toekomst.

Weak governance

Zwakke regeringen

Natural disasters

Natuurrampen

Economic crisis

Langdurige crises

Sudden conflict

Plotseling geweld

Ongoing conflicts

Langdurige conflicten

Social upheaval

Sociale onrusten

  

World Vision helpt kinderen in nood

Oorlog. Terrorisme. Ziekte. Natuurrampen. Hongersnood. Overal ter wereld groeien kinderen op in gevaarlijke situaties. Ze kunnen meestal niet naar school. Vaak hebben ze zelfs geen eten of dak boven hun hoofd. Wij helpen deze kinderen met praktische zaken. Daarbij kunt u denken aan medicijnen, voedsel en onderdak. Maar we helpen de kinderen ook bij het verwerken van hun trauma’s. En bij het bouwen aan hun toekomst. Want vaak staan deze kinderen er helemaal alleen voor. Lees meer.

 

Agua y saneamiento

Water en sanitaire voorzieningen

Salud

Gezondheidszorg

Comida y nutrición

Voedselhulp

Servicios y apoyo

Ondersteunende diensten

World Vision helpt waar niemand anders is

World Vision is een ontwikkelingshulporganisatie. Ons geloof en onze waarden motiveren ons om positieve en structurele verandering te brengen in de gebieden waarin we werken en ervoor te zorgen dat levens van kinderen tot bloei komen. Doordat we door religieuze grenzen heen kijken, kunnen we in bijna 100 landen en in miljoenen levens een verschil maken. We bieden hulp aan iedereen, ongeacht religie of overtuiging. Ook werkt World Vision ter plekke met de lokale bevolking, ongeacht religie of overtuiging, omdat we geloven dat juist zij de kracht en motivatie hebben voor het veranderen van de toekomst. En dat zorgt ervoor dat we wereldwijd de meest kwetsbare mensen kunnen helpen.

94%

wordt besteed aan het maatschappelijk doel

4%

wordt besteed aan werving

2%

wordt besteed aan administratie