Veelgestelde vragen

Om snel de informatie te vinden die u zoekt, hebben we een aantal veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op. Mail naar info@worldvision.nl of bel 033-4643444.
 

1. Hoe helpt mijn sponsorschap kinderen? 

Uw sponsorbijdrage wordt niet direct aan de familie of het sponsorkind overhandigd. Het bedrag wordt besteed aan het hele project en komt dus ten goede aan het kind én zijn of haar omgeving. We zorgen er altijd voor dat uw sponsorbedrag aan drie centrale doelen bijdraagt:

  1. Het persoonlijke welzijn van het sponsorkind.
  2. De directe omgeving van een sponsorkind. 
  3. De ontwikkeling van de hele gemeenschap.*

 

2. Hoe weet ik dat mijn bijdrage goed terechtkomt?

World Vision is door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) benoemd als Erkend Goed Doel en bezit het CBF-keurmerk voor goede doelen. Als Erkend Goed Doel dragen we bij aan een betere wereld, gaan we met elke euro zorgvuldig om, leggen we hiervan verantwoording af en laten we ons onafhankelijk controleren.

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via deze link kunt u ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken. 

Voor meer informatie over onze financiën kunt u ons jaarverslag lezen.

 

3. Hoe kiest World Vision haar sponsorkinderen?

De meeste gesponsorde kinderen leven met hun familie in een gemeenschap of dorp. Lokale medewerkers selecteren kinderen van arme families uit het streekontwikkelingsprogramma. Wij vragen aan de families of ze mee willen doen aan ons kindsponsorprogramma. We vertellen hen dat niet alleen hun kinderen, maar de hele gemeenschap zal profiteren van de kindsponsoring. 
 

4. Hoe begint World Vision te werken in een gemeenschap?

Als we gaan werken in een gebied, gaan we allereerst in gesprek met de gemeenschap. Wat zijn de grootste problemen? Hoe kunnen die volgens de inwoners opgelost worden? We bespreken welke oplossingen een maximaal resultaat zouden kunnen opleveren voor het gebied. Na maanden van planning en overleg stellen we de doelstellingen voor het gebied vast en zetten we het project op. Vervolgens duurt het zo'n twee jaar voordat er kinderen kunnen worden gesponsord. Deze tijd is nodig om de gemeenschap voor te bereiden op het project en om relaties tot stand te brengen.
 

5. Waarom stopt World Vision met sommige projecten?

Het doel van onze projecten is dat de gemeenschap na ongeveer 15 jaar zelfstandig verder kan. We leren de mensen vissen, in plaats van ze vis te geven. We willen onszelf overbodig maken. De mensen kunnen op eigen benen verder. Als wij ergens met een project stoppen, zijn ze daar klaar voor.
 

6. Kan ik met mijn sponsorkind corresponderen?

Jazeker! U kunt schrijven en e-mailen naar uw sponsorkind. Post uit een ver land. Wat is er mooier dan dat! Veel kinderen bewaren de brieven en e-mails van hun sponsor als een kostbare schat. Klik hier voor meer informatie. 
 

7. Kan ik cadeaus versturen naar mijn sponsorkind?

De kinderen vinden het fantastisch om brieven en kaarten te krijgen.Het is voor het kind een leuke verrassing wanneer u daarbij eventueel stickers, foto's, ansichtkaarten, linten, kleurpotloden of postzegels meestuurt. Stuur zulke presentjes in een platte en neutrale envelop, om diefstal of vermissing onderweg te voorkomen. Het is leuk wanneer broertjes en zusjes meedelen in uw aandacht. Stuur geen grotere pakketten met speelgoed, voedsel of geld. Dit veroorzaakt veel problemen ter plaatse. 
 

8. Welke informatie krijg ik van World Vision?

Binnen 1 tot 3 weken na aanmelding als sponsor ontvangt u thuis een foto van uw sponsorkind en een informatiepakket over de sponsoring en het streekontwikkelingsgebied van uw sponsorkind.

En verder: 

  • U krijgt vanuit het veldkantoor jaarlijks een rapport over de ontwikkelingen in het projectgebied en de ontwikkelingen van uw sponsorkind. 
  • U krijgt tenminste één keer per twee jaar een nieuwe foto van uw sponsorkind.
  • In het najaar ontvangt u van ons de eindejaarsgroet, die u kunt versieren, opvrolijken en daarna naar uw sponsorkind kan sturen. 
  • Elke maand sturen we u ons e-magazine toe, waarin u leest over het laatste nieuws uit onze projecten, waaronder de sponsorprogramma's. Ga naar onze homepage en meld u aan voor het E-magazine!
  • We informeren u persoonlijk wanneer er zich bijzondere situaties voordoen, zoals bijvoorbeeld een natuurramp in het projectgebied of een persoonlijk incident van het sponsorkind of de familie. 
     

9. Hoe zit het met de belastingaftrek van mijn sponsorgeld?

Omdat World Vision valt onder de zogenaamde Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI), zijn wij een goed doel dat door de belastingdienst is goedgekeurd (RSIN: 006337429). Dit betekent dat uw giften en sponsorgelden aan goede doelen (vanaf de drempel van 1 % van uw inkomen) aftrekbaar zijn. De gegevens omtrent onze ANBI-status zijn hier te vinden.

Wanneer u World Vision voor een langere tijd financieel wilt steunen, kan het aantrekkelijk voor u zijn om een periodieke schenking op te (laten) stellen. Uw schenkingen zijn dan 100% fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over een schenkingsakte.
 

10. Hoe kan ik mijn sponsoring opzeggen?  

Als u besluit om uw sponsoring stop te zeggen, kunt u dit telefonisch aan ons doorgeven. Belt u hiervoor met 033-4643444. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09.00 - 17.00 uur. 

 

*World Vision stelt alles in het werk om voor zoveel mogelijk kinderen het verschil te maken. Als we voor een project voldoende fondsen hebben ontvangen, komen de resterende bedragen ten goede aan kwetsbare kinderen in onze overige sponsorprojecten.