Pers

Informatie voor journalisten en redacties

Journalisten en redacteuren kunnen contact opnemen met onze persvoorlichter voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal.

World Vision is met 35.000 medewerkers wereldwijd actief in zo’n 100 landen. Onze persvoorlichter kan je in contact brengen met onze hulpverleners ter plaatse. 

Bekijk de bronnenpagina voor extra informatie en de laatste persberichten.

Ingrid Kraaikamp

Persvoorlichter

Telefoon: 06-15 19 27 06
E-mail: ingrid_kraaikamp@worldvision.nl 

Laatste nieuwsberichten

Stella

Stella plant bomen tegen extreme droogte

Stella doet iets heel bijzonders: zij plant bomen om extreme droogte tegen te gaan. Ze leerde op de milieuclub samen met andere kinderen over de natuur, over klimaatverandering en de verwoestende effecten ervan en hoe problemen kunnen worden aangepakt door bomen te snoeien en terug te laten groeien.
Ondervoeding genoeg World Vision

Wat zijn de oorzaken van honger?

De drie belangrijkste oorzaken van honger zijn: conflict, klimaatverandering en de stijgende voedselprijzen. Deze oorzaken zijn allemaal met elkaar verbonden. Het aantal kinderen dat sterft door honger is sinds de jaren 80 gedaald, maar door stijgende prijzen, de ingrijpende invloed van de klimaatverandering en de groei van het aantal wereldwijde…

Hoe FMNR het leven van Rose veranderde

Via World Vision volgde Rose een training over FMNR, een bijzondere snoeimethode die ervoor zorgt dat bomen terugkomen. En daarmee leven. Het werkt eigenlijk heel simpel. Hoewel het lijkt alsof er niets meer is overgebleven van het bos dat er ooit was, ondergronds is datzelfde bos nog springlevend.
Aloza Oeganda

Aloza (19) is moeder en ondernemer

Elke dag is ze in de weer met naald en draad. De 19-jarige runt een naaiatelier in Oeganda en is daarnaast alleenstaande moeder. Ze verdient genoeg om voor zichzelf en haar baby te zorgen, terwijl ze toch iedere dag wat geld opzij kan zetten om te sparen. Toch is dit…
Kind heeft honger en krijgt een bandje en er wordt gemeten of het ondervoed is

Wat is honger? 

Honger is letterlijk de behoefte aan voedsel. Als je honger hebt, heeft je lichaam de behoefte aan voedingsstoffen waardoor je weer goed kunt functioneren en weer energie krijgt. Wereldwijd hebben 783 miljoen mensen elke dag honger. Zij zijn elke dag bezig met de vraag wanneer hun volgende maaltijd gaat zijn…

Hoe lang moet jij werken voor je boodschappen?

Hoe lang moet je werken om een boodschappenmandje met tien basisproducten te kunnen kopen (denk aan rijst, eieren, melk)? Dat hangt er maar net vanaf waar je woont… Wereldwijd zijn de voedselprijzen het afgelopen jaar iets gedaald, maar juist voor de armste landen is dit niet het geval.