Pers

Informatie voor journalisten en redacties

Journalisten en redacteuren kunnen contact opnemen met onze persvoorlichter voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal.

World Vision is met 35.000 medewerkers wereldwijd actief in zo’n 100 landen. Onze persvoorlichter kan je in contact brengen onze hulpverleners ter plaatse. 

Wouter van Zandwijk
Persvoorlichter

Telefoon: 06-15 19 27 06
E-mail: wouter_van_zandwijk@worldvision.nl 

Wouter van Zandwijk, persvoorlichter World Vision Nederland

Laatste nieuwsberichten

Marokko getroffen door aardbeving van 6.8 op de schaal van Richter

Een aardbeving van 6.8 op de schaal van Richter zorgde op vrijdagavond 8 september 2023 voor veel schade ten zuiden van Marakkech. Huizen zijn ingestort en vele mensen werden getroffen door de ramp. Er zijn meer dan 2.000 doden gemeld en meer dan 2.400 gewonden.

Een sprankje hoop in tijden van nood 

Hoeveel beproevingen kan een mens ondergaan? De Syrische Amal verloor haar man en ouders. Samen met haar zoontje vluchtte ze naar Turkije. Daar werd ze het slachtoffer van de verwoestende aardbeving op 6 februari 2023.

Afghaanse kinderen hebben dringend hulp nodig

Het is vandaag twee jaar geleden dat de Taliban in Kabul weer aan de macht kwamen. World Vision is nog steeds in Afghanistan aanwezig en blijft daar ook. Want de situatie van de kinderen in Afghanistan is onzeker en wordt alleen maar slechter. Meer dan 29 miljoen Afghanen hebben dringend…

Recept: zomerse bramenmuffins

De zomer is in volle gang! Daarom delen we graag een zomers recept om je eigen bramenmuffins te maken. Pluk de bramen uit de natuur en ga thuis aan de slag. World Vision ambassadeur Elizabeth Lopez ging je voor, want zij bedacht dit heerlijke recept!

Boer James vertienvoudigde zijn opbrengst

Boer James Lombe (43) is een dankbaar mens. “Sinds ik de training voor boeren heb gevolgd, heb ik een huis gebouwd, twee voertuigen gekocht, mijn kinderen naar betere scholen gestuurd en ik ben kippen gaan fokken.”

Honger- en armoede neemt derde jaar op rij toe voor vluchtelingkinderen

Kinderen op de vlucht betalen de prijs voor het falen van de internationale gemeenschap die er niet in slaagt de onderliggende oorzaak van conflict, klimaatverandering en honger aan te pakken.