Pers

Wil je meer weten over de projecten en campagnes die wij wereldwijd uitvoeren of wil je iemand van World Vision interviewen?
Neem dan contact op met onze persvoorlichter via onderstaand formulier.

Contactformulier

Naam*
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laatste nieuwsberichten

Niemand die ze nog kan begraven

Op het moment van de eerste aardbeving was Salim al wakker: “De grond begon te schudden, ik schreeuwde en riep tot God…”

Jij kan de reden zijn dat kinderen als Mike naar school kunnen

“Ik hou van school,” zegt Mike. “Als alles zou afbranden, zou ik de school redden, omdat ik geloof dat het mijn toekomst zal veranderen.”
Twee kinderen na de aardbeving in Turkije/Syrië

4 lessen die helpen bij noodhulp na aardbevingen 

Haïti, Nepal, Indonesië, Syrië en Turkije. World Vision heeft veel ervaring met handelen na grote aardbevingen waarbij honderden of duizenden doden vallen, infrastructuur wordt vernield en huizen worden verwoest. Dit zijn de belangrijkste lessen.
Noodhulp Oekraïne

Oekraïne, een jaar later

Een jaar geleden startte de Giro555-actie voor Oekraïne. World Vision en 10 andere Nederlandse hulporganisaties sloegen de handen ineen en vanuit heel Nederland kwam steun. Met de geweldige actieopbrengst van ruim 183 miljoen euro zijn inmiddels meer dan 2,8 miljoen Oekraïners geholpen, en de hulp gaat volop door.

Marco van der Graaf bezoekt Oekraïne jaar na start conflict

Een jaar geleden brak de oorlog in Oekraïne uit, waardoor miljoenen Oekraïners op de vlucht sloegen. World Vision leverde humanitaire hulp aan duizenden ontheemde gezinnen. Onze directeur Marco van der Graaf bezocht enkele van onze hulpprojecten in Oekraïne en ontmoette gezinnen die levensreddende steun ontvingen.

Voorlopige eindstand Giro555 na actiedag 88,9 miljoen

Aan het einde van de landelijke actiedag heeft Nederland maar liefst 88.921.469 ­­­­­­­euro gedoneerd op Giro555. Een overweldigende opbrengst! Met dit geld kunnen we enorm veel betekenen voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije.